Social Icons

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Η εκδήλωση στην Παύλιανη - Χαιρετισμός του Δ. Κουτσούμπα (VIDEO - ΦΩΤΟ)


1

Στην κατάμεστη πλατεία της Παύλιανης, όπου αποτελεί την βάση της κατασκήνωσης του Ιστορικού Διημέρου που οργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Αν. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ, στην ανταρτομάνα Ρούμελη, χαιρέτησε το Σάββατο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, με την συμβολή των κατοίκων του χωριού, που συνέβαλαν στο να φτιαχτεί και το στέγαστρο για την ομιλία, ενδεικτικό των δεσμών αίματος του Κόμματος με το λαό της περιοχής.

Τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παύλιανης, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Λαμίας.
2
Το ιστορικό Διήμερο, ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Γοργοπόταμο, όπου και έγινε η παρουσίαση της επιχείρησης και της σημασίας της ανατίναξης της γέφυράς του κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.
Στην ομιλία του ο Δημητρης Αλεξόπουλος γραμματέας του ΤΣ Φθιώτιδας και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Στα μονοπάτια της Οίτης τιμάμε τον πρωτοκαπετάνιο Άρη Βελουχιώτη όπου σαν σήμερα 73 χρόνια πριν έδωσε τέλος στη ζωή του στο Φαράγγι του Φάγγου, στην Μεσούντα Άρτας, περικυκλωμένος ο ίδιος και η ομάδα του από κυβερνητικό Τάγμα Εθνοφυλακής. Τιμάμε τον ηρωικό Διαμαντή, τον Γιώτη τον Ανάποδο, τον Καλλία, τον Μπελλή, τον Τριανταφύλλου, την Κούλα Ντάνου, την Ψωμά και τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές και αγωνίστριες που πολλοί απ αυτούς σ΄ αυτά τα μέρη έδωσαν και την ίδια τους τη ζωή, κάνοντας μία θυσία-συμβολή στην πάλη για μια άλλη κοινωνία.

Εμπνεόμαστε από όλους αυτούς που δεν δίστασαν να μπουν στον αγώνα για αυτό που σε κάποιους εκείνα τα χρόνια έμοιαζε παράτολμο και αδύνατο.

Θεωρούμε ότι ο αγώνας τους είναι πηγή έμπνευσης και γνώσης, ιδιαίτερα για μας τους νεότερους και πηγή πολύτιμων συμπερασμάτων για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης σήμερα, που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο αναγκαία και επιτακτική.
3
Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ μέσα σ αυτές τις συνθήκες να γνωρίσει η νεολαία την ιστορία του ΚΚΕ, που είναι νύχι-κρέας η ιστορία της εργατικής τάξης και του λαού μας, και δεν μπορεί να σβηστεί όσο μελάνι ψέματος και διαστρέβλωσης κι αν ρίξουν, γιατί είναι γραμμένη με αίμα πιθαμή προς πιθαμή σε όλη την Ελλάδα. Στους τόπους δουλειάς, στις πόλεις, στα βουνά, παντού. Και στα βουνά της Ρούμελης, κάθε μονοπάτι είναι και μια ιστορία. Πίσω από κάθε δέντρο κι ένας αντάρτης. Στα ριζά του κάθε λόφου και μια μάχη». (Δείτε βίντεο ΕΔΩκαι διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία του).
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα για τη δράση του ΔΣΕ στην περιοχή (Δείτε αποσπάσματα ΕΔΩ), ενώ ακολούθησε και λαϊκό γλέντι.
4
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative