Social Icons

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Σοβαρό ατύχημα με ελικόπτερο Χιούι στο Στεφανοβίκειο


 ελικόπτερο Χιούι
Ένα σοβαρό όσο και πρωτόγνωρο αεροπορικό ατύχημα, συνέβη στην Αεροπορία Στρατού, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα ή τραυματισμούς. Σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν σήμερα, το ατύχημα συνέβη στις 20 Ιουνίου και έγινε γνωστό μάλλον «συμπτωματικώς», είχε ως αποτέλεσμα την μάλλον οριστική όπως φαίνεται διαγραφή του συγκεκριμένου ελικοπτέρου τύπου UH-1H Huey της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ).

Το συμβάν αυτό συνέβη την Τετάρτη στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, όταν το ελικόπτερο τύπου Huey πραγματοποιούσε δοκιμές μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντηρήσεως.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν δύο έμπειροι πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού, αμφότεροι πιστοποιημένοι «δοκιμαστές» του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου, πήραν το συγκεκριμένο ελικόπτερο για δοκιμή αέρος, που προϋπόθετε την υποχρεωτική διενέργεια συγκεκριμένων δοκιμών.

Σε μία από αυτές και ενώ το ελικόπτερο αιωρείτο σε ύψος 5 ποδών (περίπου 1,5 μέτρο) και εντός του αεροδρομίου του Στεφανοβικείου, ο δοκιμαστής πιλότος του, έπρεπε να δώσει πλήρη ισχύ στη λειτουργία του κινητήρα, με αποτέλεσμα τότε ακριβώς να αποσπαστεί το δίφυλλο στροφείο με τις έλικες, πέρασε πάνω από τους δύο πιλότους και «καρφώθηκε» στο έδαφος μερικά μέτρα πιο πέρα, χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

 Οι δύο δοκιμαστές χάρη στην εμπειρία τους, προσγείωσαν το ελικόπτερό τους στο έδαφος, χωρίς να τραυματιστούν. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Αεροπορίας Στρατού έχει αναλάβει ήδη τη διερεύνηση του συγκεκριμένου αεροπορικού συμβάντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative