Social Icons

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Το κόκκινο κοχύλι....της Μαρίας Θεοδοσάκη (Μυθιστόρημα)


Μαρία Θεοδοσάκη
Έρωτας – θάνατος μια ανάσα δρόμος… Κι ανάμεσά τους ο φόβος. Σ’ αυτά τα μονοπάτια θα περπατήσουν οι δύο ήρωες. Ο Πάρης, φανατικός εργένης και φοβικός του έρωτα. Η Άννα συναισθηματική και αυθόρμητη πλην όμως απαγορευμένη, αφού είναι παντρεμένη, με παιδιά.
Ο απρόσμενος και δυνατός έρωτας που βίωσαν έμελλε να γίνει η αρχή για μια δύσκολή πάλη με τον εαυτό τους και τα προσωπικά τους αδιέξοδα. Μια πάλη που το μόνο σίγουρο ήταν ότι θα άφηνε και στους δύο ανεξίτηλο στίγμα…
Το κόκκινο κοχύλι είναι ένα μικρό αριστούργημα. Ένα συναρπαστικό ερωτικό θρίλερ, με αρχή, μέση και τέλος, πυκνή γραφή, που αφήνει στον αναγνώστη την αίσθησή του: "κρίμα που δεν έχει κι άλλο".
Βασίλης Βασιλικός

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Κρήτη. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη ανθρωπιστικές επιστήμες. Σήμερα εργάζεται και ζει στην Αθήνα. "Το κόκκινο κοχύλι" είναι το πρώτο της βιβλίο.
Το κόκκινο κοχύλι της Μαρίας Θεοδοσάκη εκδόθηκε από τις εκδόσεις Αρμός πριν από ενάμιση χρόνο. Στην πρώτη παρουσίαση μίλησαν για το βιβλίο οι: Μαρία Γιαννακάκη περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Κλέλια Χαρίση, δημοσιογράφος- ποιήτρια-διευθύντρια λόγου και τέχνης UNESCO Ομίλου Πειραιώς και νήσων, Μανόλης Χατζηνάκης, φιλόλογος - πρώην βουλευτής. Αποσπάσματα διάβασαν οι: Τζένη Αρσένη, σκηνοθέτις- Δρ. Αισθητικής Φιλοσοφίας και η συγγραφέας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πρόσωπα από το χώρο της πολιτικής, όπως ο Φώτης Κουβέλης, από το χώρο της δημοσιογραφίας ο Παναγιώτης Παναγιώτου, ο ποιητής Ηλίας Παπακωνσταντίνου, καθώς και η Κρινιώ Νικολάου που ερμηνεύει και το τραγούδι: « έφυγες», βασισμένο σε απόσπασμα του βιβλίου και σε στίχους- μουσική της Μαρίας Θεοδοσάκη. Το συγκεκριμένο μάλιστα μελωποιημένο ποίημα κέρδισε το τρίτο βραβείο στον Έκτο Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού για το 2017.

Εξαιρετικές οι προσεγγίσεις και των τριών ομιλητών. Τη βραδιά έκλεισε η συγγραφέας με ευχαριστίες προς όλους και μεταξύ άλλων και προς στον κ. Βασίλη Βασιλικό για την κριτική του στο οπισθόφυλλο του βιβλίου,αλλά και για τη διθυραμβική κριτική που έγραψε στο έντυπο ΑTHENS VOICE με την οποία κατατάσσει τη Μαρία Θεοδοσάκη ανάμεσα στις μεγάλες συγγραφείς της τρίτης γενιάς της χώρας!

Από τότε έχουν πραγματοποιηθεί δώδεκα παρουσιάσεις του βιβλίου οι οποίες έχουν πλαισιωθεί μουσικά από την Κρινιώ Νικολάου και την Νατάσα Παπαδοπούλου Τζαβέλα, ενώ ιδιαίτερη νότα έχει δώσει το θεατρικό εργαστήρι Κάντζας με την απόδοση θεατρικών σκηνών του βιβλίου, καθώς και οι ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις από τον διακεκριμένο ψυχαναλυτή και συγγραφέα Γιάννη Βαιτσαρά. Οι παρουσιάσεις του βιβλίου αποτελούν πια ένα μουσικό-θεατρικό ταξίδι, όπου ο λόγος σφιχταγκαλιάζεται με το μέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative