Social Icons

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Αν ήταν οι προύχοντες... Του Κώστα Τσάμη


arthra
Του Κώστα Τσάμη

Αν ήταν οι προύχοντες 

Αρένα προσπάθησε να κάνει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Γκλέτσος την Δευτέρα που μας πέρασε.
Ομολογουμένως τα κατάφερε, άλλωστε είναι ένα άθλημά του στο οποίο επιδίδεται με επιτυχία από την πρώτη, άντε τη δεύτερη,ημέρα της εκλογής του.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Στυλίδας – Εχιναίων και Πελασγίας κατέθεσαν ψήφισμα και πλαίσιο διεκδικητικών αιτημάτων στο οποίο ζητούσαν το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θετική στάση.
Το ψήφισμα τέθηκε σε εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση μαζί μ’ αυτό του Σωματείου των εργαζομένων στην ΠΑΚΟ (σ.σ. το εργοστάσιο πωλείται σε πολυεθνική λιβανέζικων συμφερόντων).
Κατά την ανάγνωση των ελάχιστων αιτημάτων των δύο Αγροτικών Συλλόγων αφαίρεσε με τρόπο που του ταιριάζει, τον λόγο από τον Κώστα Ζαρκαδούλα πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Στυλίδας, ο οποίος προσπαθούσε να υποστηρίξει τη βασιμότητα των αιτημάτων μας και ειδικά σε ότι αφορούσε τα χωριά της Σπαρτιάς.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος εγκατέλειψε την αίθουσα προκειμένου να δώσει συνέχεια στον αυταρχικό κατήφορό του τραμπουκίζοντας και χειροδικώντας σε βάρος του Κώστα Ζαρκαδούλα, πράγμα που προκάλεσε την καταγγελία του στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας. Μέχρι που αποχώρησε τον απειλούσε.
Τα καλύτερα έπονται και αυτά θα γραφτούν γιατί τα χειρότερα εμπίπτουν στο νόμο περί ασέμνων και δεν έχω καμιά όρεξη να τρέχω στα δικαστήρια.
Στη συνέχεια έβρισε σκαιότατα τους κατοίκους της Σπαρτιάς χαρακτηρίζοντάς τους «κλέφτες», «ζλάπια» και τους κάλεσε «να γίνουν άνθρωποι». Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τον ετσιθελικό τρόπο με τον οποίο αντικατέστησε στις αρμοδιότητες του τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος σημειωτέον δεν αντέδρασε ούτε όταν ο δήμαρχός του έβρισε τους συντοπίτες του από την Σπαρτιά.

Εβρισε κατά τον ίδιο και χειρότερο τρόπο δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας ενώ αδίστακτα παραβίασε το ιατρικό απόρρητο για συμπολίτη μας ο οποίος βρίσκεται σε δύσκολη θέση με την περιπέτεια της υγείας του.
Το κυριότερο κατά τον υπογράφοντα το κείμενο είναι ότι κάλεσε με απολυταρχικό και ολοκληρωτικό τρόπο την πλειοψηφία του να μην τολμήσει να δώσει ψήφο στα αιτήματα των δύο Αγροτικών Συλλόγων διαφορετικά θα παραιτούνταν.
Και ώ του θαύματος η πλειοψηφία του υπάκουα εκτέλεσε τη διαταγή του χάνοντας ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαν – είχαμε…
«Οποιος έχει αρχ…α ας το ψηφίσει» είπε ο αυτοκράτορας και χάθηκε… στα διαμερίσματα του παλατιού του.

Τι είναι αυτό που έκανε τόσους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να καταπιούν τη γλώσσα τους και να παραμείνουν σκυφτοί;
Η τρομοκρατία που άσκησε εναντίων τους;
Η έλλειψη βούλησης και τόλμης;
Οι δεσμεύσεις που υπάρχουν μεταξύ τους με τη διανομή των οφιτσίων;
Ή κάτι άλλο που δεν μπορούμε να διακρίνουμε;
Ότι και να είναι η απλότητα των αιτημάτων μας (π.χ. η συντήρηση των αγροτικών δρόμων στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές του Δήμου) έδειξε με σαφή τρόπο το μέτρο του ενδιαφέροντος της πλειοψηφίας του Δήμου Στυλίδας για τις αγωνίες και τα προβλήματα των αγροτών. Είναι μακριά από αυτά και δεν θα προσεγγίσουν ποτέ.

Η ικανοποίηση των ταπεινών αιτημάτων μας δεν θα έλυνε το αγροτικό πρόβλημα όμως θα διευκόλυνε την καθημερινή μας δραστηριότητα στο χωράφι.
Το ασφυκτικό πλαίσιο που έχουν επιβάλλει όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις σε όλους τους αγρότες όλης της χώρας δεν αντιμετωπίζεται εύκολα.
Το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το υψηλό κόστος παραγωγής, τα προβλήματα που παρουσιάζονται ειδικά φέτος με την έλλειψη σοδειάς, η δακοκτονία και αν θα γίνει τη φετινή χρονιά θα οδηγήσουν πολλούς από μας εκτός παραγωγής.
Πρόθυμοι υποστηρικτές αυτής της πολιτικής παραμένουν ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του.
Αυτό απέδειξαν για μια ακόμη φορά.
Αν είναι να προωθήσουν τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών ή άλλων θεσμών της περιοχής τότε στήνουν ευήκοα ώτα.
Αυτή είναι η αντίληψή τους και τα υπόλοιπα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Τα αιτήματα έτσι όπως τέθηκαν στο ψήφισμα και... αναστάτωσαν τον δήμαρχο και την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου:

- Πάγιο και διαρκές αίτημά μας είναι να καταργηθεί το χαράτσι του 2% για δακοκτονία που επιβάλλεται σε κάθε τιμολόγιο που κόβεται είτε στο λάδι είτε στις ελιές. Ιδιαίτερα για τους μικρούς και μεσαίους αγρότες. Η δακοκτονία πρέπει να πραγματοποιείται με αποκλειστικά κρατική ευθύνη, επιστημονική παρακολούθηση και χρηματοδότηση και με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν κάθε χρονιά στην ελαιοπαραγωγή.

- Έργα υποδομής: Να επισκευαστούν – συντηρηθούν οι αγροτικοί δρόμοι. Η κατάσταση ειδικά στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές είναι απαράδεκτη και η μετακίνηση των αγροτικών μηχανημάτων είναι επισφαλής. Η συντήρηση των δρόμων να γίνεται στη βάση προγράμματος και όχι επιλεκτικά.

- Να ανοιχτούν αρδευτικές γεωτρήσεις στην περιοχή της Πελασγίας από την Περιφέρεια για την άρδευση του δυτικού ελαιώνα σε πρώτη φάση (Ξαλογά, Κουρνιαχτό, Κρεμμύδα, Λιασίκι, Δέση) που υποφέρει από την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή ξηρασία.

- Για όλες τις υπάρχουσες και λειτουργούσες γεωτρήσεις σωστή διαχείριση, προστασία από τις κλοπές και τις καταστροφές. Σε ότι αφορά τη διαχείριση να γίνεται με βάση τις ανάγκες των αγροτών όπως αυτές καταγράφονται από τις πληρωμένες αιτήσεις. Δίκαιο πρόγραμμα ποτίσματος που να αντιστοιχεί στο χρόνο που κόβεται το παράβολο πληρωμής. Να δημιουργηθούν όπου δεν υπάρχουν σημεία υδροληψίας

- Να αντικατασταθεί το αρδευτικό σύστημα στους Μύλους (τσιμεντάβλακα – χωματάβλακα) με πλαστικές σωλήνες και να επιδοτηθούν οι ελαιοπαραγωγοί για να αρδεύουν με σύγχρονο τρόπο εξασφαλίζοντας οικονομία νερού και χρόνο.

- Να πραγματοποιηθεί τα φράγμα της Κεφάλοσης στους Μύλους. Όπως επίσης να γίνει φράγμα στον Βελά (μεταξύ Ραχών και Αχινού για τους ίδιους ευνόητους λόγους).

- Να επισκευαστεί η διώρυγα της Καταβόθρας στο Βαθύκοιλο για να μην πλημμυρίσουν τα χωράφια.
- Να μπει σε σχέδιο απόσβασης ο χείμμαρος που χύνεται στον Αϊ Γιώργη Πελασγίας.
- Μεγάλες καταστροφές για όλες τις καλλιέργειες αποτελούν οι μεγάλοι πληθυσμοί των αγριογούρουνων που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Αίτημά μας είναι να ελεγχθεί ο πληθυσμός τους με κυνηγετική διαχείριση και να μεταφερθούν τα όρια των καταφυγίων εκτός καλλιεργημένων εκτάσεων.
- Αντιχαλαζική προστασία των ελαιώνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative