Social Icons

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜ. ΒΕΤΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Ι.Μ. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΝΕΡΑΙΔΑΣ


vettas
Πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου του 2018 επίσκεψη του Βουλευτή του Ν. Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρη Βέττα στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κο Νικόλαο προκειμένου να συζητήσουν την ανάγκη άμεσης εκπόνησης μελέτης, τη δέσμη των απαιτούμενων ενεργειών αδειοδότησης και τις εν συνεχεία δράσεις υλοποίησης τους που αφορούν αφενός μεν σε προσωρινά μέτρα προστασίας και αφετέρου δε στη συνολική αποκατάσταση των ζημιών της Ι.Μ. Ταξιαρχών που βρίσκεται στην Τ.Κ. Νεράιδας του Δήμου Στυλίδας.
Ο κος Νικόλαος αφού εξέφρασε τη χαρά του για το ενδιαφέρον του κου Βέττα για το προαναφερόμενο θέμα, του γνωστοποίησε ότι θα το αναθέσει στον αρμόδιο συνεργάτη του και ο κος Βέττας από την πλευρά του δεσμεύτηκε στη διαμεσολάβησή του για την υποστήριξη του έργου από την κεντρική διοίκηση τόσο σε τεχνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

vettas
Άλλωστε η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από συνάντηση του κου Βέττα με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου, όπου μεταξύ άλλων η Υπουργός ενημερώθηκε για την ιστορική και πολιτιστική αξία και σημασία της μονής, η οποία ανήκει στον τύπο της τρίκλιτης βασιλικής με τρούλο.
Συγκεκριμένα η Ι. Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών βρίσκεται πλησίον του οικισμού Νεράιδα, σε απόσταση 7 χλμ. Βόρεια της Στυλίδας. Η αρχική φάση του ναού τοποθετείται χρονικά στη Μέση ή Ύστερη Βυζαντινή περίοδο. 

Πρόκειται για κατασκευή στην οποία συναντάμε αξιόλογα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά όπως η στέγη η οποία φέρει οκτώ χαμηλούς τρουλίσκους, κατανεμημένους ανά τέσσερις στα πλάγια κλίτη. Η δυτική κεραία του μεσαίου κλίτους καταλήγει σε αέτωμα, ενώ η στέγαση του Ιερού βήματος γίνεται με εγκάρσια βαγενοκαμάρα.
Η Υπουργός εξέφρασε την αμέριστη επιθυμία της και προσφορά της για τη στήριξη του έργου αποκατάστασης των φθορών της μονής και της συντήρησής της και δρομολογήθηκε το πλαίσιο των απαιτούμενων ενεργειών στο στάδιο της μελέτης προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετάβαση στο στάδιο των εργασιών. 

Σημαντικό στοιχείο το οποίο ενθαρρύνει την υλοποίηση του εν λόγω έργου είναι η εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης του περιβάλλοντα χώρου, η οποία βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης, με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι αναδεικνύοντας την Ομορφιά της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, σε συνδυασμό με την αίσθηση του Μοναστηριακού Πνεύματος που κυριαρχεί στο χώρο και λαμβάνοντας υπόψιν τα τοπικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος, διαμορφώνεται ένας θρησκευτικός πόλος έλξης για τον επισκέπτη απαράμιλλης αξίας και ενδιαφέροντος, στοιχείο το οποίο δύναται να προσθέσει ένα θετικό πρόσημο στην αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative