Social Icons

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Δ. Κουτσούμπας: Καθαρή έξοδος σημαίνει μόνο κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μνημονιακών νόμων και αναπλήρωση των οικονομικών απωλειών του λαού


Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τ/σ Σκάι, είπε ότι έχουν απόλυτο δίκιο οι συνταξιούχοι που κινητοποιούνται και σημείωσε οτι η ίδια η κυβέρνηση έχει πει ότι από τις αρχές του 2019 “θα έχουμε περικοπές 8 δισ. ευρώ σε τρία χρόνια ’19-’20-’21”.

Είπε ότι “οι προσπάθειες” που λέει η κυβέρνηση είναι για λαϊκή κατανάλωση, είναι για εμπαιγμό, στην ουσία, των συνταξιούχων, για εμπαιγμό του λαού, διότι έχει νομοθετήσει όλα αυτά τα μέτρα, τα προηγούμενα τριάμιση χρόνια, προχωράνε κανονικά μέχρι τέλος του ‘18 και από αρχές του ‘19 έχουμε και μείωση σε συντάξεις με τον επανυπολογισμό κι ας λένε τώρα ότι 25% με 30% των συνταξιούχων θα πλήξει εκ νέου αυτό, γιατί έχει πληγεί ήδη το σύνολο των συνταξιούχων.
Θα έχει σοβαρά αποτελέσματα, διότι δεν είναι μόνο αυτά, είναι το αφορολόγητο, αλλά είναι και μια σειρά άλλα μέτρα. Και τα χαράτσια πληρώνουν, και τον ΕΝΦΙΑ πληρώνουν και τα ζητήματα της υγείας, της περίθαλψης, το κόστος των φαρμάκων έχουν αυξηθεί”.

Ως προς την αποστροφή του κ. Τσακαλώτου ότι “δεν είναι υπερβολικη η φορολογία” σημειώνοντας ότι “κοροϊδεύουν τον κόσμο μπροστά στα μάτια μας” πρόσθεσε ότι ο λαός που βρίσκεται στους δρόμους ξέρει πολύ καλά ποιός κοροϊδεύει, ποιός λέει την αλήθεια και τι πρέπει να γίνει.

“Κατάργηση όλων αυτών των νόμων, αυτή είναι η ουσία!” υπογράμμισε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι “καθαρή έξοδος” δεν πρόκειται να υπάρξει, τονίζοντας ότι “καθαρή έξοδος σημαίνει μόνο κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μνημονιακών νόμων και αναπλήρωση στις οικονομικές απώλειες που είχε ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αυτά τα χρόνια της κρίσης”.

Είπε οτι ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην προεκλογική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι “δεν πρόκειται να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη”, και ότι “ανάπτυξη για τον λαό σημαίνει κατάργηση των 1000 και πλέον αντιλαϊκών νόμων, ανάκτηση απωλειών, όχι σταδιακά, όπως θα διατυμπανίζει ο κ. Τσίπρας και όπως το λέει τρία χρόνια τώρα, γιατί και τώρα μιλάει γι’ αυτό το πράγμα. Σημαίνει εδώ και τώρα καταργώ τους νόμους, αυξάνω τους μισθούς, βάζω κατώτερο 751 ευρώ, επαναφέρω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καταργώ τον ΕΝΦΙΑ, γιατί τα υπόλοιπα είναι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Και αυτές τις υποσχέσεις έχουμε γνωρίσει πάρα πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια”.

Υπενθύμισε ακόμα ότι “η εποπτεία της ΕΕ και των υπολοίπων θεσμών θα είναι παρούσα, τα ζητήματα των πρωτογενών πλεονασμάτων, που σημαίνει μάτωμα του ελληνικού λαού, με νέες περικοπές και με σφίξιμο του ζωναριού θα είναι μέχρι το 2060, ενώ και οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και η τρόϊκα, άσχετα πώς θα ονομάζεται, κουαρτέτο ή αν δεν θα ονομάζεται έτσι, θα είναι εδώ παρούσα”.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών είπε ότι οι εξελίξεις “θα εξαρτηθούν κατά πολύ απ’ το πώς θα πάνε αυτές οι περίφημες διαπραγματεύσεις και η “έξοδος” απ’ τα μνημόνια και η “ρύθμιση” του κρατικού χρέους έως τέλη Ιούλη”, προσθέτοντας “δεν αποκλείω εκλογές το Φθινόπωρο, φέτος τον Ιούλη λήγει η διαπραγμάτευση, λήγει και το πρόγραμμα…”

Είπε ακόμα οτι είναι μια ευκαιρία για την κυβέρνηση καθώς θα μπορεί να παρουσιάσει “όπως πολύ καλά ξέρει να το κάνει ο κ. Τσίπρας κα ο ΣΥΡΙΖΑ” στον ελληνικό λαό το “τέλος” των μνημονίων χωρίς να λέει ότι το “δικό μας πρόγραμμα” είναι ήδη συμφωνημένο με τους δανειστές, θα μπορεί να δώσει “νέες υποσχέσεις ανέξοδες τις οποίες δεν θα υλοποιήσει”, προσπαθώντας να κερδίσει και απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η κυβέρνηση βέβαια έχει το μαχαίρι και το πεπόνι για το πότε θα τις κάνει. Επιδιώκει να πάει αργότερα. Γιατί αν πάει μέχρι τέλη του ‘18 αρχές του ‘19 με τόσα πολλά μέτρα, τα οποία είναι αποφασισμένα ήδη απ’ το προηγούμενο πρόγραμμα, δε θα μπορέσει να περάσει αυτή την ιστορία της “κανονικότητας” και της “δίκαιης ανάπτυξης” πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ δεν το αφορά αυτό καθεαυτό το γεγονός και πρόσθεσε ότι πολλά κόμματα ζητάνε εκλογές “διότι δεν έχουν ριζικές εναλλακτικές λύσεις να δώσουν στη βασική κατεύθυνση και της οικονομικής πολιτικής και των ευρωενωσιακών θεσμών και το τι απαιτούν, έχουν την ίδια αντίληψη”.

“Το πρόβλημα είναι αν θα αλλάξει ριζικά η πολιτική με τις εκλογές. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιηθεί” υπογράμμισε.

Είπε, ερωτηθείς σχετικά, ότι το ΚΚΕ αντιτάσσεται στην κατάτμηση της Β’ Αθηνών, όχι διότι φοβάται κάτι, αλλά διότι “η κατάτμηση της Β’ Αθήνας, με βάση τον εκλογικό νόμο, σημαίνει ότι με την καραμπόλα που προβλέπει ο εκλογικός νόμος, τα μικρότερα κόμματα επειδή ξεκινούν από εκεί για να γίνεται η κατανομή των εδρών και παίρνουν τις έδρες τους εκεί που έχουν τις περισσότερους ψήφους, θα διώξουν τα μικρότερα κόμματα, αυτά που βγάζουν 10 – 15 βουλευτές, για να παίρνουν τις έδρες σε άλλες εκλογικές περιφέρειες”.

“Και βεβαίως δε θα εκλέγονται βουλευτές μικρών κομμάτων, για παράδειγμα απ’ τη Β’ Αθηνών, ώστε να έχουν μια κοινοβουλευτική ομάδα αξιοπρεπή, που παίρνει ο υποψήφιός τους 30 και 50 χιλιάδες σταυρούς και θα του δίνει κάπου που θα παίρνει 500 – 800 ψήφους, σε μια μικρή εκλογική περιφέρεια, χωρίς να υποτιμάμε φυσικά τις μικρές εκλογικές περιφέρειες, αλλά είναι ζήτημα στοιχειώδους αντιπροσωπευτικότητας και “δημοκρατικής” τάξης” κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative