Social Icons

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Απόστολος Γκλέτσος: Ο Τσίπρας είναι ο Μέσι της πολιτικής - Μόνο ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να συσπειρώσει όλους τους Έλληνες


Απόστολος Γκλέτσος
Αν κατέβαινε ο Καραμανλής στις εκλογές θα σάρωνε όλα τα κόμματα, μέχρι κι ο Τσίπρας θα πήγαινε μαζί του.

Ο Απόστολος Γκλέτσος, που αποκαλεί τον Τσίπρα «Μέσι της πολιτικής», μιλά για τη μάχη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Τα καρφιά για τον πολιτικό αντίπαλό του, η ατάκα «φωτιά» ότι η Ν.Δ. είναι ακέφαλη λόγω της Ντόρας και οι ύμνοι στον Κώστα Καραμανλή

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Είναι σίγουρος ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα γίνει δική του από την πρώτη Κυριακή, εάν απέναντί του έχει το «σβηστό τζάκι», όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. Θα χαιρόταν πολύ μάλιστα εάν στο ντιμπέιτ των υποψηφίων τον συντονισμό θελήσει να κάνει η Σία Κοσιώνη, που την πιστώνει «ως το μόνο συν» στον γιο της Ντόρας Μπακογιάννη και μέχρι στιγμής αντίπαλό του.

Ονομάζει «Μέσι της πολιτικής» τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ είναι σίγουρος ότι εάν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατέβαινε σε εκλογές, θα ήταν ο μόνος που θα σάρωνε για λογαριασμό της Ν.Δ. όλα τα κόμματα.

Αυτήν τη στιγμή στη ζωή του δεν χωράει καμιά άλλη γυναίκα, παρά η κόρη του Βαλίσια, ενώ μόνιμη σχέση θα κάνει μετά τα 60, όταν θα αναζητήσει σύντροφο για να τον γηροκομήσει, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με την Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση και νυν δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος παίρνει φόρα και τα λέει όλα στην «Espresso».

Στο «Τατουάζ», το σίριαλ στο οποίο πρωταγωνιστείς, είσαι ένας ερωτευμένος κι απατημένος; Πώς είναι αυτό το συναίσθημα;

Σου ξεριζώνεται η ψυχή όταν εσύ εξακολουθείς να είσαι ερωτευμένος και ο άλλος όχι. Την ίδια στιγμή όμως, και ιδιαίτερα όταν έχεις υποχρεώσεις και παιδιά, μέσα από τις στάχτες σου πρέπει γρήγορα να αναγεννηθείς.

Στην προδοσία πώς αντιδράς; Φεύγεις ή διεκδικείς;

Δεν είναι προδοσία η απιστία. Εάν του αλλουνού του τύχει, του έτυχε. Δεν υπάρχει προδοσία στα θέματα καρδιάς. Ακόμη κι αν πεις ότι θα είμαστε για πάντα μαζί, τα πράγματα αλλάζουν. Το ερώτημα για μένα είναι το εξής: Οταν στον σύντροφό σου του έχει τελειώσει, εσύ θες να καθίσει μαζί σου; Να είναι αυτός καταπιεσμένος για να περνάς εσύ καλά; Μα δεν θα περνάς καλά. Οπότε πιστεύω ότι κάτι που τελειώνει πρέπει να μπαίνει στην άκρη και ο καθένας να παίρνει τον δρόμο του με όποιο κόστος.

Ξεκινάς να διεκδικήσεις την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Εκλεισε ο κύκλος της δημαρχίας;

Ο πρώτος κύκλος όντως έκλεισε και πάμε για την Περιφέρεια. Εννέα χρόνια δήμαρχος κι άλλα τόσα δημοτικός σύμβουλος. Εδώ και δύο χρόνια κάνω περιοδείες σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. Κάνω αυτά τα γκάλοπ που είναι αλάθητα, κι όχι τα αγορασμένα. Αυτά που μπαίνεις μέσα στα καφενεία, στα σπίτια. Οχι αυτά που ανάλογα ποιος τα πληρώνει θα του πάνε και τις απαντήσεις που θέλει. Αλλωστε όλα έχουν πέσει έξω. Κανονικά θα έπρεπε όλοι όσοι κάνουν γκάλοπ να κλείσουν, να πάνε σπίτια τους, να κάνουν άλλη δουλειά. Το ίδιο και οι επικοινωνιολόγοι.

Ποια είναι η γνώμη σου για τη Ν.Δ.;

Η Ν.Δ. είναι ακέφαλη. Και είναι έτσι, λόγω Ντόρας Μπακογιάννη. Εφόσον ο Μητσοτάκης ανέχεται την Μπακογιάννη να του διοικεί το κόμμα, δεν έχει μέλλον. Ούτε καν την περιορίζει. Περιορισμός θα ήταν η διαγραφή της. Εδώ διέγραψε την Κατερίνα Παπακώστα, ένα στέλεχος νεοδημοκρατικό με περγαμηνές, βαθιά νεοδημοκρατικό μάλιστα, από τα γεννοφάσκια της Ν.Δ., και μόνο Ν.Δ., τίποτε άλλο. Δεν πήγε να κάνει διάφορα και τη διέγραψε εν μια νυκτί. Κι έχεις την άλλη, που είσαι αδελφός της, κι αυτή σε βάζει απέναντι, υποστηρίζει άλλον. Αυτή και ο γιος της κάνουν ολόκληρο ανένδοτο για σένα, και εσύ την έχεις και σου πριονίζει την καρέκλα;

Εσύ θα έρθεις σε αντιπαράθεση με τον γιο της, τον Κώστα Μπακογιάννη. Πώς κρίνεις το έργο του στην Περιφέρεια;

Οχι απλά δεν έχει κάνει έργο, αλλά έχει βλάψει την Περιφέρεια. Πολλοί σύλλογοι πολιτών τον έχουν στα δικαστήρια. Το μεγάλο θέμα του Ασωπού είναι ήδη στα δικαστήρια από Κίνηση Πολιτών. Εχει κάνει τις μύριες όσες αστοχίες.

Έχεις όμως να αντιπαρατεθείς με δυνατό αντίπαλο. Με τζάκι. Δεν φοβάσαι;

Είναι τζάκι, αλλά είναι σβηστό. Ακόμη κι αν του φέρουν ξύλα τα διάφορα συμφέροντα, δεν υπάρχει κανένας που να ξέρει να το ανάψει. Αυτός που ήξερε να το ανάβει, δηλαδή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αποδήμησε εις Κύριον. Εκείνος ήξερε να βρει τα ξύλα και να ανάψει το τζάκι. Ο Μπακογιάννης δεν θα μπορέσει να κάνει ποτέ, πουθενά και τίποτε. Τώρα, αν τον διορίσει αλλού η μαμά του, δεν ξέρω. Είναι τελειωμένος.

Είσαι πολύ σκληρός. Γιατί;

Γιατί είναι η προσωποποίηση της πολιτικής ιδιοτέλειας και της πολιτικής αστοχίας.

Θα δεχτείς ντιμπέιτ μαζί του, όταν έρθει η ώρα;

Το περιμένω και το παρακαλάω. Το προκαλώ. Πού να έρθει όμως; Κοτάει; Αλλά εκ των πραγμάτων θα έρθει κάποια στιγμή. Εχει μπλέξει μαζί μου ο Μπακογιάννης. Μέχρι τώρα του τα κανόνιζαν όλα από τα γραφεία. Τώρα θα κάνει μάχη εκ του συστάδην.

Ναι, αλλά τώρα έχει και ισχυρό σύμμαχο, τη σύζυγό του, τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, που ξέρει από ντιμπέιτ.

Αυτό, ναι. Αυτό είναι το μοναδικό συν του. Αν τη στείλει αυτή να κάνει ντιμπέιτ, τότε ενδεχομένως να πάει καλύτερα.

Κι αν είναι συντονίστρια, τι θα κάνεις;

Εκεί θα γελάσει κάθε πικραμένος... Εγώ το δέχομαι να είναι η συγκεκριμένη κυρία συντονίστρια, την οποία και θαυμάζω. Τη θαυμάζω και την παραδέχομαι. Είναι καλή στη δουλειά της και κρατάει κι ένα παλάντζο, μια ισορροπία, η οποία θα της πιστωθεί στο μέλλον.

Αν είναι έτσι, θα μου επιτρέψεις να ρωτήσω το εξής: λένε ότι οι άνθρωποι κρινόμαστε από τις επιλογές μας. Ενας άντρας που επιλέγει τέτοια γυναίκα, δεν αξίζει κι αυτός;

Πιστεύεις ότι την επέλεξε; Τον επέλεξε.

Γιατί τον διάλεξε, εάν είναι όπως λες;

Γιατί καταρχάς είναι ωραίο παλικάρι και, δεύτερον, είναι από τζάκι. Σβησμένο, αλλά τζάκι.

Τι γνώμη έχεις για τον Αλέξη Τσίπρα;

Ξεκίνησε άσχετος, μας κόστισε κάτι παραπάνω, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι ο Μέσι της πολιτικής.

Πώς καταφέρνεις γυρίσματα, περιοδείες και δημαρχιλίκι;

Είναι ψυχοθεραπεία για μένα τα γυρίσματα. Γεμίζω μπαταρίες και κάνω καλύτερα την άλλη μου δουλειά. Δεν μου έλειψε η ηθοποιία, αλλά όλη αυτή η όσμωση των γυρισμάτων. Η ζύμωση με τους άλλους ηθοποιούς, τους τεχνικούς, τους συγγραφείς, τους σκηνοθέτες. Υπάρχει μια ζωή πίσω από τις κάμερες, ένα παρασκήνιο, που είναι μαγικό. Δεν μπορείτε εσείς οι άλλοι να το καταλάβετε. Ειδικά όταν υπάρχουν ταλαντούχοι άνθρωποι, με τους οποίους ξεφεύγουν οι συζητήσεις και πάνε στο φιλοσοφικό, είναι κάτι υπέροχο..

Ποιος είναι αυτός που έχει τέτοιες αναζητήσεις στο «Τατουάζ»;

Η Βάνα Δημητρίου, οι σκηνοθέτες, ο Γεωργίου και ο Αναγνωστόπουλος, είναι παιδιά πολύ ψαγμένα, με απίστευτο χιούμορ. Μετά είναι ο Παρτσαλάκης, που είναι όλα τα λεφτά. Εγώ στα 51 μου σήμερα, με τους 35άρηδες παίζω πινγκ πονγκ. Το παλιό με το καινούργιο σε όλα τα επίπεδα. Τα αγόρια, τα κορίτσια, ωραίες γενιές, που δεν σκύβουν το κεφάλι εύκολα. Μου αρέσει που είναι πολιτικοποιημένοι-ακοματίκ. Δηλαδή ψάχνουν να βρουν πρόσωπα, ανεξαρτήτως από τα κόμματα. Αυτό είναι το νόημα. Ψηφίζουμε βιογραφικά. Δεν ψηφίζουμε σαν βλάκες ή σαν γίδια, επειδή το είπε το κόμμα. Γι' αυτό και οδηγία προς ναυτιλλομένους είναι «μην αλλάξετε κόμμα, αλλάξτε πρόσωπα».

Η επιλογή να πρωταγωνιστείς στο τηλεοπτικό σίριαλ φαντάζομαι ότι βοηθά και την πολιτική.

Ενας από τους λόγους που το έκανα είναι και αυτός. Δεν φαντάζεσαι την απήχησή του σε γυναίκες και άντρες. Εμένα με πάνε περισσότερο οι άντρες, γιατί βλέπουν το φιλαράκι τους. Εναν άνθρωπο που έχει μπέσα.

Ποιοι έχουν μπέσα στην πολιτική;

Ο Σπίρτζης, ο Πολάκης, ο Φλαμπουράρης, ο Πάνος Καμμένος, ο Σαμαράς, ο Κουρουμπλής, η Φώφη Γεννηματά, η Παπαρήγα, μα πιο πολύ από όλους ο Καραμανλής κι όλοι οι καραμανλικοί. Εάν ο Καραμανλής πει «κατεβαίνω», συσπειρώνει όλους τους Ελληνες. Το μοναδικό όνομα που αυτήν τη στιγμή μπορεί να συσπειρώσει όλους τους Ελληνες είναι ο Κώστας Καραμανλής. Και ο Τσίπρας θα πήγαινε μαζί του, γιατί είναι έξυπνος. Ενδεχομένως όμως ο Καραμανλής να περιμένει να πάνε να τον τραβήξουν και να τον φέρουν, όπως έφεραν τον μπάρμπα του... Να τον φέρουν με το ζόρι. Μπορεί...

Τι σχέση έχεις πλέον με το ΚΚΕ;

Είναι ιερά πρόσωπα για μένα. Ο Κουτσούμπας είναι πολύ καλός, αν και τον ήθελα πιο Μπογιόπουλο, αλλά ΟΚ.

Έχει λόγο ύπαρξης το ΚΚΕ;

Το ΚΚΕ αυτήν τη στιγμή εκπαιδεύει νέους για να γίνουν μετά σοβαροί πολιτικοί, όπου κι αν πάνε να υπηρετήσουν, ακόμη και στη Δεξιά. Διδάσκει προσήλωση στον στόχο, βαθιά γνώση κάποιων φιλοσοφικών πραγμάτων, που άπτονται όμως και της πολιτικής. Η Αριστερά είναι θέμα προσωπικό καθενός και πώς τη βιώνει στην καθημερινότητά του. Σαν διοίκηση και σαν κυβέρνηση είναι δύσκολο να εφαρμοστεί. Σχεδόν ανέφικτο.

Η μανούλα τι λέει για την πορεία σου;

Η μανούλα μου είναι 71 ετών, αλλά μοιάζει με 65. Είναι σκληρή. Είναι «ή ταν ή επί τας». Με πεισμώνει. Η μάνα μου μού λέει: «Ανέχομαι να χάσεις από οποιονδήποτε άλλο, αλλά όχι από αυτόν».

Αν κάτι πάει στραβά και δεν γίνει το όνειρο πραγματικότητα, πώς θα κινηθείς;

Εχω δουλειά να κάνω. Είμαι αγρότης, έχω κτήματα στη Στυλίδα με ελιές. Θα ασχοληθώ με αυτά. Ξέρω τα πάντα για τις καλλιέργειες και έχω στο μυαλό μου πράγματα για να τα βελτιώσω. Εχω αρκετές ρίζες και μπορώ να ζήσω. Βγάζω βρώσιμη ελιά και λίγο αλλά υψηλής ποιότητας λάδι για το σπίτι.

Η κόρη μου είναι το πιο σπουδαίο κομμάτι στη ζωή μου

Μίλησέ μου για την κόρη σου.

Η Βαλίσια είναι 16 ετών, πηγαίνει πρώτη λυκείου και είναι καλή μαθήτρια. Δεν ασχολείται καθόλου με τα πολιτικά, παρά μόνο με τα δικά της θέματα. Ούτε καν βλέπει το σίριαλ, ούτε ξέρει ότι παίζω στην τηλεόραση. Μιλάμε μόνο φιλοσοφικά για θέματα. Ακούει ωραίες μουσικές που μου τις προτείνει και τέτοια.

Θέλει να γίνει δικηγόρος. Είναι το πιο σπουδαίο κομμάτι στη ζωή μου. Αν δεν υπήρχε, δεν είχα λόγο να υπάρχω. Θέλω να της αφήσω μια παρακαταθήκη, ένα όνομα. Θέλω όπου πηγαίνει, γι' αυτό και φροντίζω την υστεροφημία μου, όταν λέει «είμαι η κόρη του Γκλέτσου», να τη σέβονται. Ακόμη και οι εχθροί μου αναγνωρίζουν την τιμιότητά μου και το ότι είμαι αγωνιστής. Είμαι τίμιος αγωνιστής.

Πώς περνάς ωραία; Τι άλλο κάνεις;

Καμιά γκομενίτσα, κάνα μπασκετάκι.

Μόνιμος δεσμός δεν υπάρχει;

Οχι, δεν προλαβαίνω. Πότε; Πώς να συντηρήσεις σχέση έτσι; Και δεν με ενδιαφέρει αυτό. Με τον τρόπο που πολιτεύομαι δεν μπορώ να έχω μόνιμη σχέση. Δεν μπορεί να το ανεχτεί καμιά γυναίκα αυτό. Εγώ σήμερα είμαι εδώ, αύριο αλλού.

Θα αρχίσει να ζηλεύει... Δεν μπορώ καθόλου τη ζήλια. Να χτυπάει το κινητό και αντί να ακούς «τι κάνεις», να ακούς «πού είσαι;». Παναγιά μου, ποτέ. Ακουσέ με όμως. Ακόμη είμαι 51, είμαι... μικρό παιδί... Οταν φτάσω στα 60, θα κάνω μια σχέση μόνιμη, να γηροκομηθούμε και να είμαστε μια χαρά.

Οι μόνιμες σχέσεις δεν έχουν μόνο αρνητικά. Εχεις τον άνθρωπό σου. Σε ποιον τηλεφωνείς όταν έχεις ανάγκη;

Στους φίλους μου, που είναι και συνεργάτες μου, στη μανούλα μου, στην πρώην σύζυγό μου που έχουμε το παιδί μαζί και σε άλλους. Εγώ έχω το ταλέντο να μπορώ να έχω πολλούς τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μου.

Ποιο ελληνικό τραγούδι σε αντιπροσωπεύει, καθώς εσύ είσαι και γλεντζές;

«Η ζωή μου όλη είναι μια ευθύνη»... Λατρεύω σαν ερμηνευτή τον Στέλιο Καζαντζίδη και σαν δημιουργό τον Ακη Πάνου. Είναι μια φιλοσοφική σχολή οι δυο τους, που εμένα με γοητεύει.

Πώς περιγράφεις την ευτυχία; 

Ευτυχία είναι να μπορείς να κάνεις ανθρώπους που δεν είναι συγγενείς ή φίλοι σου ευτυχισμένους, έστω και στιγμιαία.
Απόστολος Γκλέτσος

Πηγή: espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative