Social Icons

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Η συριακή τηλεόραση μεταδίδει νέα επίθεση με πυραύλους


syria

Φώτο: αρχείου

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αντιμετωπίστηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα - «Δεν χτυπήσαμε εμείς» λένε οι ΗΠΑ

Συστοιχίες των συριακών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση πυραυλικών πληγμάτων στην αεροπορική βάση Σαϊράτ που βρίσκεται κοντά στην πόλη Χομς και αναχαίτισαν τους πυραύλους, μεταδίδει η συριακή κρατική τηλεόραση και το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη βάση είχε δεχθεί πλήγματα στην πρόσφατη επιδρομή των συμμάχων (ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία) καθώς πρόκειται για βάση κεντρικής σημασίας στο συριακό πόλεμο η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο ισχυρισμών περί χρήσης χημικών όπλων.

Πριν από λίγο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερωτηθείς για τις πληροφορίες περί πυραυλικών πληγμάτων στην αεροπορική βάση Σαϊράτ, στην επαρχία Χομς της Συρίας, εκπρόσωπος του Πενταγώνου διαβεβαίωσε ότι «δεν βρίσκεται σε εξέλιξη καμιά στρατιωτική δραστηριότητα των ΗΠΑ σε εκείνη την περιοχή αυτή τη στιγμή».

Οι πύραυλοι οι οποίοι στοχοθέτησαν την αεροπορική βάση Σαϊράτ στην επαρχία Χομς της Συρίας ενδέχεται να εβλήθησαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Αλ Μασντάρ αλ Αραμπί («Η αραβική πηγή»), οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θεωρούν ότι η επίθεση έγινε από το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε κανένα σχόλιο για την επιδρομή. Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δεν διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Χομς «αυτή τη στιγμή».

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας αναχαίτισαν περίπου δώδεκα πυραύλους οι οποίοι εβλήθησαν εναντίον της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ, στην επαρχία Χομς (δυτικά), μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα απέκρουσε επίθεση με στόχο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία Χομς», ανέφερε η πηγή αυτή κα πρόσθεσε ότι αναχαιτίστηκαν σχεδόν 10 πύραυλοι.

Συριακά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί απώλειες και ότι όλοι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν εναντίον της βάσης Σαϊράτ καταρρίφθηκαν. Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από έναν πύραυλο που αναχαιτίστηκε εν πτήσει, πάνω από την αεροπορική βάση.

Η νέα επίθεση σημειώθηκε μερικά εικοσιτετράωρα μετά τα κοινά πλήγματα που εξαπέλυσαν εναντίον στόχων στη Συρία οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, σε αντίδραση για την επίθεση που φέρεται να διαπράχθηκε με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, στον θύλακα της Ανατολικής Γούτας, στα όρια της Δαμασκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative