Social Icons

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Αναζήτηση στέγης για 12χρονο στον Βόλο. Η μητέρα δεν θέλει το παιδί


paidi
Στο Νοσοκομείο Βόλου φιλοξενείται ένα 12χρονο αγοράκι, υπήκοος Αλβανίας, καθώς οι κοινωνικές υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου αναζητούν κατάλληλη δομή για να το φιλοξενήσουν, αλλά δεν βρίσκουν. Η μητέρα του παιδιού αντιμετωπίζει οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα, και θέλει να δώσει το παιδί, το οποίο θα μπορούσε να φιλοξενηθεί σε ένα κατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον εάν υπήρχε ενδιαφέρον και ευαισθητοποίηση για αναδοχή.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου έχουν αγκαλιάσει τον μικρούλη, δείχνοντας αγάπη και φροντίδα, όμως το περιβάλλον του Αχιλλοπούλειου δεν είναι το ενδεδειγμένο για να συνεχίσει ο μικρούλης να φιλοξενείται εκεί. Ο ανήλικος χρειάζεται να επανέλθει στην καθημερινότητά του, να μη χάσει τους κοινωνικούς δεσμούς, να μην απομονωθεί.

Ο ανήλικος είχε μία περιπέτεια τον Δεκέμβριο και τραυματίστηκε από πτώση, όμως υποβλήθηκε σε όλες τις απαιτούμενες επεμβάσεις. Αντιμετωπίζει ψυχοσυναισθηματική αστάθεια αλλά χαίρει άκρας υγείας.

Το Αχιλλοπούλειο αναζητά τώρα το κατάλληλο περιβάλλον ώστε ο μικρούλης να επιστρέψει στην καθημερινότητα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι δομές είναι υπερπλήρεις.

Ο 12χρονος είχε την περιπέτεια με την υγεία του στα τέλη Δεκεμβρίου και ήδη παραμένει στο Νοσοκομείο για μεγάλο διάστημα. Τώρα τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε έχουν αποκατασταθεί και πρέπει να επανέλθει στο πρόγραμμά του.

Δυστυχώς, η μητέρα του παιδιού δεν μπορεί να συνεχίσει μόνη την ανατροφή του ανήλικου, και λόγω ανυπέρβλητων προβλημάτων αισθάνεται και δηλώνει πλήρη αδυναμία. Δεν θέλει να πάρει το παιδί, με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου να βιώνουν από κοντά ένα ανείπωτο οικογενειακό δράμα.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν είναι η πρώτη φορά που αναζητούν στέγη για ανήλικους, δυστυχώς όμως κάθε φορά που υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα ο αγώνας δρόμου οδηγείται -σχεδόν τις περισσότερες φορές αν όχι πάντοτε- στο ίδιο σημείο.

Όλες οι δομές που είναι κατάλληλες να φιλοξενούν παιδιά διαπιστώνεται ότι είναι υπερπλήρεις και δεν ανταποκρίνονται θετικά στα αιτήματα ή τουλάχιστον καθυστερούν πολύ για να παράσχουν ουσιαστική βοήθεια. Εντούτοις, ο μικρούλης χρειάζεται ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον, αγάπη και θαλπωρή για να επιστρέψει στην καθημερινότητά του και να ξεκινήσει με αυτοπεποίθηση μία καινούργια ζωή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative