Social Icons

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Δυο γιατροί κόλλησαν ιλαρά στο Νοσοκομείο Λαμίας


Νοσοκομείο Λαμίας
Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ 17χρονος ρομά σε κρίσιμη κατάσταση με επιπλοκές στο αναπνευστικό από τον ιό.
Τρία νέα περιστατικά ιλαράς καταγράφηκαν αυτή την εβδομάδα στο Νοσοκομείο Λαμίας και αφορούν κατοίκους του καταυλισμού των Ρομά στην Καμηλόβρυση, που φαίνεται ότι βρέθηκαν απροετοίμαστοι στην επιδημική εμφάνιση της ιογενούς λοίμωξης στη χώρα μας.

Το ευχάριστο στην υπόθεση είναι ότι με εξαίρεση την περίπτωση του 17χρονου που νοσηλεύεται με σοβαρές επιπλοκές στο αναπνευστικό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας και δύο ακόμη κρούσματα που αντιμετωπίσθηκαν κλινικά, όλα τα υπόλοιπα περιστατικά είτε δεν νοσηλεύθηκαν καθόλου είτε πέρασαν ένα βράδυ προληπτικά στην βραχεία νοσηλεία.

Γενικά η ασθένεια εξελίχθηκε φυσιολογικά κρίνοντας ότι είναι εξαιρετικά μεταδοτική μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν ανοσία και βρεθούν απλά στον ίδιο χώρο. Μάλιστα υπάρχει μεγάλη ασυμπτωματική περίοδος της ασθένειας που καθιστά ακόμη πιο εύκολη την μετάδοσή της.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται ότι είχαμε και την ασθένεια δύο γιατρών του Νοσοκομείου που νόσησαν, ευτυχώς χωρίς κάποια δυσάρεστη επιπλοκή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάνω από 30 περιστατικά έχουν καταγραφεί από τον Αύγουστο σε γιατρούς και νοσηλευτές δημόσιων νοσοκομείων.

Γενικότερα τα κρούσματα στη χώρα που αφορούν τον γενικό πληθυσμό, πλην Ρομά, ανέρχονται στα 506.

Η εξέλιξη της νόσου παρακολουθείται στενά από την 1η Μαΐου 2017 από το ΚΕΕΛΠΝΟ με συνεχή ενημέρωση που περιγράφει 1976 κρούσματα (ημερομηνία ανανέωσης 8/3/18). Από αυτά τα 1147 (ή το 58%) είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένα (τρία από τη Λαμία), ενώ τα υπόλοιπα είναι πιθανά ή ενδεχόμενα (δηλαδή έχουν τη συμβατή κλινική εικόνα), όπως τα περισσότερα που αφορούσαν και τους κατοίκους του καταυλισμού της Καμηλόβρυσης.

Στα παραπάνω περιστατικά που υπολογίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ, δυστυχώς καταγράφηκαν και τρεις θάνατοι. Και ειδικότερα ένα βρέφος Ρομά 11 μηνών, ένας 17χρονος επίσης Ρομά (ανεμβολίαστοι) και μία 35χρονη από το γενικό πληθυσμό που είχε κάνει μόνο τη μία δόση εμβολιασμού.

Για όλα τα υπόλοιπα κρούσματα η έκβαση ήταν ίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative