Social Icons

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Τι περιλαμβάνει η δικογραφία για τη Novartis (video)


σκάνδαλο
Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis Hellas, την οποία απέστειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, και η διαβίβαση ανακοινώθηκε επίσημα σε έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής.

Όπως έκανε γνωστό η αντιπρόεδρος του Σώματος Τασία Χριστοδουλοπούλου, η δικογραφία δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων και κάθε ενδιαφερόμενος κατά σειρά προτεραιότητας θα έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο γραφείο 131 του πρώτου ορόφου της Βουλής, προκειμένου να λάβει γνώση του περιεχομένου.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθούν κοινοβουλευτικά τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας και φέρεται να αφορά δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς, κατά την περίοδο 2006 μέχρι αρχές 2015, αλλά και τριάντα ακόμη αποδέκτες «μαύρου χρήματος».

Τα πολιτικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και ανακοινώθηκαν στην Ολομέλεια είναι οι:
  • Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός από την 20-6-2012 έως την 26-1-2015,
  • Παναγιώτης Πικραμμένος, πρωθυπουργός από την 16-5-2012 έως την 20-6-2012,
  • Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπουργός Υγείας από το έτος 2006 έως το έτος 2009,
  • Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός Υγείας από την 7-9-2010 έως την 17-5-2012,
  • Ανδρέας Λυκουρέντζος, υπουργός Υγείας από την 21-6-2012 έως την 25-6-2013,
  • Μάριος Σαλμά, αναπληρωτής υπουργός Υγείας από την 22-6-2012 έως την 23-6-2013,
  • ‘Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας από την 25-6-2013 έως την 9-6-2014,
  • Ιωάννης Στουρνάρας, υπουργός Οικονομικών από την 5-7-2012 έως την 10-6-2014,
  • Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργός Οικονομικών από την 17-6-2011 έως την 21-3-2012 και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης από την 25-6-2013 έως την 25-1-2015
  • Γιώργιος Κουτρουμάνης, υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από τον Ιούνιο του 2011 έως το Μάιο του 2012,
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι καταγγελίες των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτών της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου, Εύης Χριστοφιλοπούλου και Βασίλη Κεγκέρογλου, για μη τιμολόγηση των φαρμάκων στις αρχές του 2015.

Μίζες που φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ και δίνονταν ακόμη και σε μετρητά μέσα σε βαλίτσες, φέρεται ότι διακινήθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό των εισαγγελικών αρχών και περιλαμβάνει 20 καταθέσεις μεταξύ των οποίων και τριών προστατευόμενων μαρτύρων.

Η διατήρηση της ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων οι οποίοι κατέθεταν επί ενάμιση μήνα κυρίως βραδινές ώρες προκειμένου να διασφαλιστεί η ανωνυμία τους, είναι το μεγάλο στοίχημα της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Και οι τρεις ζήτησαν από την εισαγγελέα κ. Τουλουπάκη να τεθούν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων εκφράζονται φόβους για την ίδια τους τη ζωή.

Για το λόγο αυτό, όπως τόνιζε δικαστική πηγή, υπήρξε ιδιαίτερη προσοχή στην καταγραφή των καταθέσεων τους έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε καν υπόνοια για την ταυτότητά τους προκειμένου να προστατευτεί η ζωή τους. Οι καταθέσεις και των τριών προστατευόμενων μαρτύρων οι οποίες χαρακτηρίζονται συγκλονιστικές, θεωρούνται εξαιρετικά αξιόπιστεςκαθώς φέρονται ότι είχαν γνώση του τρόπου που μεταφέρονταν οι μίζες, επικαλούμενοι μάλιστα και πρόσθετα στοιχεία για την άρση οιασδήποτε αμφισβήτησης.

Δεν αποκλείεται να κληθούν και πάλι, τώρα που η έρευνα μπαίνει στο κρίσιμο θέμα που αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αδίκημα που δεν κινδυνεύει από παραγραφή, κι ο αριθμός των κατηγορουμένων αναμένεται να διευρυνθεί.

Οι μαρτυρίες αναφέρονται σε ποσά δωροδοκίας που διακινήθηκαν το διάστημα από το 2006 έως τις αρχές του 2015.

Υπόθεση εμβολίων: «40 εκατομμύρια σε 3 μόνο πρόσωπα»

Από αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας περίπου 40 εκατ. ευρώ φαίνεται να διακινήθηκαν πριν από το 2010 σε τρία πολιτικά πρόσωπα μόνο για υπόθεση εμβολίων.
Τριάντα αποδέκτες του μαύρου χρήματος

Πληροφορίες από την εισαγγελία αναφέρουν ότι συνολικά στην υπόθεση «δωροδοκία» εμπλέκονται 30 πρόσωπα, κρατικοί αξιωματούχοι όπως πρώην γενικοί γραμματείς, πρώην σύμβουλοι, και συνεργάτες υπουργών, πρώην διοικητές δημοσίων οργανισμών και πρώην μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων, που μαζί με πολιτικούς φέρεται να μοιράστηκαν εκατομμύρια ευρώ.

Ένας από τους μάρτυρες φέρεται να είπε χαρακτηριστικά πως «το μεγάλο πάρτι έγινε προ των μνημονίων».

Το συγκλονιστικό πάντως είναι πως εκτός από τα εμβόλια για τη γρίπη, ο κύριος όγκος των φαρμάκων γύρω από τα οποία διακινήθηκαν οι μίζες ήταν οφθαλμολογικά και κυρίως ογκολογικά για καρκινοπαθείς ασθενείς που υποχρεώνονταν να πληρώνουν στο πολλαπλάσιο της τιμής του ένα φάρμακο απαραίτητο για τη ζωή τους.

Κατά τις εκτιμήσεις της έρευνας η συνολική ζημιά του δημοσίου από τις παράνομες πρακτικές της Novartis από το 2000 και μετά, υπολογίζεται σε 3 δισ. ευρώ, ενώ η ζημιά από όλες τις φαρμακευτικές εταιρίες φτάνει τα 23 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Πρώτο Πρόγραμμα/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά, Νικος Κωνσταντόπουλος

Περισσότερα Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative