Social Icons

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Βρετανία: Εντός ΝΑΤΟ η «Μακεδονία» με ή χωρίς λύση για το όνομα


1
Η Βρετανία , από τα πιο ισχυρά μέλη του ΝΑΤΟ και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, φαίνεται να συντάσσεται πλήρως με τη γραμμή που ακολουθεί η ΠΓΔΜ, όπως προκύπτει από έκθεση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων, η οποία και δημοσιεύτηκε στα τέλη Ιανουαρίου.

Σε αυτήν, η ΠΓΔΜ αναφέρεται με το όνομα «Μακεδονία» επανειλημμένως, ενώ παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, οι βρετανοί προκρίνουν ως θέση την πλήρη ένταξη της χώρας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, με ή χωρίς συμφωνία στο ονοματολογικό.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση δεν προέρχεται από το Foreign Office, δηλαδή το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά από τη σχετική επιτροπή της Βουλής, ωστόσο η αξία της για τη στάση της Βρετανίας είναι αρκετά μεγάλη.
Το έγγραφο της χαιρετίζει επίσης την βοήθεια της κυβέρνησης προς την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την «Μακεδονία», υπογραμμίζοντας πως η ένταξη των δύο αυτών χωρών στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων.

presspublica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative