Social Icons

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Δις ισόβια στον Θεολόγο Καλαϊτζή - στέλεχος ΝΔ - για υπεξαίρεση 1.400.000 ευρώ


Θεολόγος Καλαϊτζής
Υπήρξε πρόεδρος της "αμαρτωλής" δημοτικής εταιρίας ΕΑΠΑΞ Ξάνθης με αδικαιολόγητα οικονομικά ανοίγματα που εντόπισαν επιθεωρητές
Οδηγείται στην φυλακή Νιγρίτας Σερρών, μέχρι την επανάληψη της δίκης σε δεύτερο βαθμό
Στο ακροατήριο η μητέρα, η εν διαστάσει σύζυγός και τα τρία του παιδιά


Δύο μέρες διήρκεσε η σοβαρότατη εκδίκαση υπόθεσης υπεξαίρεσης ύψους 1.400.000 ευρώ από την ΕΑΠΑΞ, δημοτική επιχείρηση της παλιάς πόλης της Ξάνθης, με κατηγορούμενο τον τότε πρόεδρό της, στέλεχος της Ν.Δ. και επίδοξο διεκδικητή αξιωμάτων Θεολόγο Καλαϊτζή δικηγόρο και τον υπεύθυνο οικονομικής διαχείρισης Γιώργο Δερρέ. Το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών που συντάχθηκε, μετά από καταγγελία της τότε αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης υπό τον Χρίστο Πούλιο, έκαψε στην κυριολεξία τους κατηγορούμενους που δεν είχαν αφοπλιστικά επιχειρήματα να αντικρούσουν τα οικονομικά ανοίγματα και τις κατηγορίες.

Το δικαστήριο δέχθηκε απόλυτα την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα χωρίς κανένα ελαφρυντικό και επέβαλε κάθειρξη δις ισόβια στον Θεολόγο Καλαϊτζή για υπεξαίρεση και απιστία, ποινή που δέχθηκε ψύχραιμα, και 12 χρόνια κάθειρξη με αναστολή μέχρι την έφεση και επαύξηση των περιοριστικών όρων στον Γιώργο Δερρέ με την καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ συμπληρωματική του προηγούμενου ποσού που έχει ήδη καταβληθεί των 50.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης κάθε 15 μέρες στις αστυνομικές αρχές. Ο δεύτερος αθωώθηκε της κατηγορίας για πλαστογραφία αλλά μόνο για χρήση πλαστού εγγράφου όπως και ο κ. Καλαϊτζής για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία

Στο εφετείο Θράκης όπου εκδικάστηκε η υπόθεση κατέθεσαν οικονομολόγοι ως μάρτυρες, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης του κ. Καλαϊτζή οι Μιχάλης Μυλαράκης και Κων. Κάλφας μίλησαν για έναν άνθρωπο που ήθελε να προσφέρει, αλλά ποτέ δεν ερχόταν ο ίδιος σε επαφή με χρήματα, κάτι που γνώριζαν αφού τα γραφεία τους ήταν δίπλα σε άλλη δημοτική εταιρία. Υπενθυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος δικηγόρος, στον οποίον παράλληλα του επιβλήθηκε διαρκής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, είχε στο μητρώο του και μία άλλη μικρότερη καταδίκη για πλαστογραφία κατά την ενάσκηση του δικηγορικού του επαγγέλματος κάτι που του κόστισε στο να μην απολαύσει ευεργετήματα ελαφρυντικών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκαναν για μια πιο μικρή ποινή οι συνήγοροι υπεράσπισης Στέργιος Γιαλάογλου από Ξάνθη και Θεοχάρης Δαλακούρας καθηγ. Νομικής από Κομοτηνή. Συνήγορος υπεράσπισης του κ. Δερρέ ήταν ο δικηγόρος Καβάλας Κων. Γκρόζος.

Στην απολογία του ο κ. Καλαϊτζής επικαλέσθηκε διπλό έλεγχο όλων των οικονομικών πεπραγμένων από ΣΔΟΕ το 2007-2008, που δεν βρήκε τίποτα το επιλήψιμο. Αυτό εδραίωσε μέσα του την πεποίθηση ότι όλα έβαιναν καλώς και λειτουργούσε καλή τη πίστη. Η πλευρά του κατηγορουμένου προέδρου της δημοτικής επιχείρησης εξέτασε ως μάρτυρα τεχνικό σύμβουλο οικονομολόγο, τον κ. Μανώλη Εγγλεζάκη, ο οποίος έκανε παράλληλο έλεγχο με τους οικονομικούς επιθεωρητές. Αυτός αμφισβήτησε ευθέως τα πορίσματα του ελέγχου και είπε ότι «έγινε ο έλεγχος εκτός των διεθνών λογιστικών προτύπων και ότι δεν υπάρχει πραγματικό έλλειμμα στην εταιρία», κάτι που όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό.

Στο ακροατήριο του Εφετείου που παρευρισκόταν πολλοί Ξανθιώτες, κυρίως διατελέσαντες στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ήταν παρούσα η μητέρα του Θεολόγου Καλαϊτζή με έκδηλη αγωνία και σε άλλη θέση η εν διαστάσει σύζυγός του, αλλά και τα τρία του παιδιά.

Η δίκη θα επαναληφθεί σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Θράκης, αφού θα ασκηθεί έφεση. Πάντως αυτό που διαφάνηκε από την όλη διαδικασία είναι ότι καταχραστές δημόσιου δημοτικού χρήματος, και γενικά όσοι εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα θα αντιμετωπίζονται από την δικαιοσύνη όπως επιβάλλει ο νομικός μας πολιτισμός και η νομοθεσία, χωρίς να υπεισέρχονται άλλα κριτήρια.

Σταύρος Φανφάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative