Social Icons

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΓΕ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


1
τηλ.επικοινωνίας: 6976383757
Email :oge.lamias@gmail.com

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΓΕ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ




Εργαζόμενη, Άνεργη, Νέα Μητέρα, Συνταξιούχε

Η ΟΓΕ σε καλεί σε αγωνιστικό ξεσηκωμό ενάντια στο βάρβαρο πολυνομοσχέδιο, με τα μέτρα-καταπέλτη που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να κλείσει την 3η “αξιολόγηση”. Αποτελεί ένα ακόμα ισχυρό χτύπημα στα δικαιώματα, στις ζωές μας, στις ζωές των παιδιών μας. Έρχονται νέες ιδιωτικοποιήσεις, νέοι “κόφτες” στην υγεία και στα κοινωνικά επιδόματα.

Πρόκειται για έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των θυσιών που μας καλεί η κυβέρνηση να κάνουμε εμείς οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην πόλη και στην ύπαιθρο. Όχι για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας καλύτερα, αλλά για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Γι αυτό και η κυβέρνηση δέχεται τα συγχαρητήρια από τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλεμπόρους και μεγαλοξενοδόχους.

Θέλουν να χτυπήσουν τη συλλογική δράση των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών που είναι τα μεγαλύτερα θύματα της εργοδοτικής βίας και τρομοκρατίας. Γι αυτό και ετοιμάζονται να βάλουν ταφόπλακα στα δικαίωμά μας στην απεργία που είναι το όπλο μας για να διεκδικήσουμε τα εργασιακά, κοινωνικά μας δικαιώματα

Κυβέρνηση, ΕΕ και επιχειρηματικοί όμιλοι, με τις πλάτες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών μας θέλουν απομονωμένες, φοβισμένες, απογοητευμένες και καθημερινά βάζουν εμπόδια στη συμμετοχή μας στην κοινωνική, συνδικαλιστική δράση.

Ετσι μπορούν να μας ξεζουμίζουν καλύτερα με τη μερική απασχόληση, την εκ περιτροπής εργασία, τα ολιγόμηνα προγράμματα απασχόλησης, την εργασία με το μπλοκάκι, την εντατικοποίηση της δουλειάς.

Να αποφασίζουν αυτοί πότε και αν θα γίνουμε μητέρες, θεωρώντας κόστος τη μητρότητα

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη συλλογική αγωνιστική μας δράση για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις.Δίνουμε μαζική και δυναμική απάντηση στα σχέδιά τους ενώνοντας τη φωνή μας με δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σ’ όλη την Ελλάδα που καλούν σε απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη 2018.

Διεκδικούμε :
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Οι Κυριακές είναι για μας και τις οικογένειές μας.
  • Κανένα εμπόδιο στην προκήρυξη απεργιών, στην ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, στις εργατικές διεκδικήσεις
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα
  • 5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.
  • Κοινωνική προστασία της μητρότητας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλους και όλες
  • Απαγόρευση των πλειστηριασμών για τις λαϊκές οικογένειες. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας στην Πλατεία Πάρκου στις 6.30 το απόγευμα.

Είμαστε όλες παρούσες στο συλλαλητήριο την ημέρα ψήφισης των μέτρων, τη Δευτέρα, 15.1.2018 ώρα 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Πάρκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative