Social Icons

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία υποσκάπτουν το σκοπό για τον οποίον συγκεντρώνονται…


1
Αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία για να οργανώσουν το σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία με το συλλαλητήριο αυτό υπονομεύουν ουσιαστικά το σκοπό τους, ο οποίος είναι, όπως δηλώνουν, να διατρανώσουν σ’ όλον τον κόσμο ότι η Μακεδονία είναι μία και μόνο Ελληνική κι ότι οι Έλληνες δεν δέχονται να δοθεί στο κρατίδιο των Σκοπίων όνομα που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».
Γιατί όμως το σημερινό συλλαλητήριο υπονομεύει τον ίδιο το σκοπό του;! Γιατί οι διοργανωτές ήξεραν εξ’ αρχής ότι αυτό το συλλαλητήριο αυτή τη φορά δεν πρόκειται να στηριχτεί απ’ όλους εκείνους που το στήριξαν το 1992. Ήξεραν ότι κανένα κόμμα πλην των ακροδεξιών και λαϊκιστικών μορφωμάτων δεν θα στηρίξει αυτό το συλλαλητήριο. Ήξεραν ότι αυτό το συλλαλητήριο δύσκολα θα το στήριζε και η ίδια η εκκλησία, όπως τελικά κι έγινε αφού η εκκλησία δε συμμετέχει! Παρ’ όλο που οι διοργανωτές γνώριζαν όλα τα παραπάνω προχώρησαν στη διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου με τα συνθήματα του 1992! Γιατί το έκαναν αυτό;!

Το 1992 στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη μαζεύτηκε περίπου 1.000.000 κόσμος! Πόσοι θα μαζευτούν αυτή τη φορά;! 10.000, 20.000, 30.000;! Στο σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα μαζευτούν τόσοι που μπροστά στο συλλαλητήριο του 1992 θα μοιάζουν σα σταγόνα στον ωκεανό. Θα δώσουν δικαίωμα λοιπόν στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό να γίνουν συγκρίσεις με τη συγκέντρωση του 1992 και να ειπωθεί πως πλέον τον Ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρει πώς θα ονομαστούν τα Σκόπια. Γιατί λοιπόν οργάνωσαν το συλλαλητήριο;! Δεν τα σκέφτηκαν αυτά;!

Αρκετοί μάλλον παρασύρθηκαν, άλλοι από εθνικιστικό παροξυσμό και άλλοι από έναν ειλικρινή πατριωτισμό που όμως τον αντιλαμβάνονται λάθος. Επειδή όμως στους διοργανωτές αυτού του συλλαλητηρίου υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι είχαν και ίσως έχουν ακόμα πάρε – δώσε με το ΝΑΤΟ (μην ξεχνάμε ότι η ονοματολογία άνοιξε αυτή τη φορά κάτω από την πίεση του ΝΑΤΟ για να ενταχθούν τα Σκόπια στη Βορειοατλαντική Συμμαχία) δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε κι άλλα πράγματα! Ανάμεσα στις προτάσεις του Νίμιτς για το όνομα των Σκοπίων υπάρχει και εκείνο το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» με το «Σκόπια» να ακολουθεί σε παρένθεση, Republika Makedonija (Skopje). Μήπως τελικά ένα αποτυχημένο σε σχέση με το 1992 συλλαλητήριο θα ανοίξει το δρόμο για να ονομαστούν τα Σκόπια με το παραπάνω όνομα, χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό και χωρίς απαιτήσεις να σταματήσει ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών σε βάρος της Ελλάδας;! Μήπως έτσι τα έχουν τα πράγματα στο κεφάλι τους οι Αμερικάνοι και κάποιοι παίζουν το παιχνίδι τους για άλλη μια φορά;! Οψόμεθα!!

Βασίλειος Μιχαήλ Αλεξανδρίδης

agkidapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative