Social Icons

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ: Όλες στο στήσιμο του μπλόκου τη Δευτέρα 29/1 στις 12.00 στην Ανθήλη



1
Η Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, βγαίνουν ξανά στους δρόμους, στήνοντας μπλόκα σε όλη τη χώρα, για να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν.

Στο στόχαστρο της πάλης τους βρίσκονται η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, τα μέτρα που εφαρμόζουν στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ και των μνημονίων διαρκείας, επιταχύνοντας τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Είναι το υπέρογκο κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, νερό, ρεύμα, αγροεφόδια…), η φοροληστεία, η εισφοροληστεία, τα κάθε είδους χαράτσια (ΕΝΦΙΑ, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ), οι καταστροφές στην παραγωγή που δεν αποζημιώνονται από τον αναχρονιστικό ΕΛΓΑ, η εγκατάλειψη κάθε είδους αγροτικών υποδομών (αντιπλημμυρικά, αποστραγγιστικά, αρδευτικά έργα, αγροτικοί δρόμοι…), οι τακτική των ανοιχτών τιμών και τα κανόνια από τους διάφορους εμπόρους, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για κάθε είδους χρέη σε χωράφια, αποθήκες και σε σπίτια, όλα αυτά που στο όνομα της υγιούς ανάπτυξης τους οδηγούν όλο και περισσότερους, όλο και πιο γρήγορα, εκτός παραγωγής, στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στις γυναίκες της υπαίθρου, που η πλειοψηφία τους είναι άνεργες, συμβοηθούντα μέλη, εργάτριες γης ή εποχιακά εργαζόμενες. Είναι τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής-αντιασφαλιστικής πολιτικής που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων.

Γυναίκα της υπαίθρου,

Απέναντι στον «σκληρό» κοινωνικό αποκλεισμό, το κλείσιμο και την υπολειτουργία σχολείων στα χωριά, τις τεράστιες ελλείψεις σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, την ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις δικές σου πλάτες τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ...

ΠΑΡΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ,

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Η απειλή του αφανισμού σου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια και παυσίπονα, με διάφορα ψευτοπακέτα αποζημιώσεων ή προγράμματα επιχειρηματικότητας, αλλά ούτε και με προτάσεις για διαχειριστικές αλλαγές στη νέα ΚΑΠ.

Με την οργάνωση στους αγροτικούς συλλόγους, στους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ, μπορούμε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους υπερασπιστές τους.

˃ Όλες στο στήσιμο του μπλόκου αύριο Δευτέρα 29/1 στις 12.00 στην Ανθήλη.

˃ Συμμετέχουμε αγωνιστικά την Τετάρτη 31/1 στη συγκέντρωση έξω από την έδρα της αντιπεριφέρειας Στ.Ελλάδας στην πλατεία Πάρκου και στις 3/2 στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης AGROTICA.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative