Social Icons

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ LEADER


sterea
Επίκαιρη ερώτηση εν όψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου 18/12 κατέθεσε στον Περιφερειάρχη κ. Κ. Μπακογιάννη ο επικεφαλής της παράταξης “Η Στερεά σε νέα Τροχιά” κ. Στουπής Νικόλαος. Ο επικεφαλής ζητά από την Περιφερειακή αρχή να ενημερώσει αναλυτικά το Περιφερειακό Συμβούλιο για το στάδιο που βρίσκονται καθένα από τα προγράμματα LEADER της Περιφέρειας , δεδομένου ότι το υπουργείο άναψε “πράσινο φως” με την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την έναρξη των διαδικασιών προκήρυξης του προγράμματος. Προτείνει δε την διοργάνωση δράσεων και συσκέψεων εργασίας, όπου η παράταξη δηλώνει έτοιμη να συμβάλλει θετικά , με σκοπό την μέγιστη δυνατή προετοιμασία και οργάνωση προς όφελος της κοινωνίας.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς: Περιφερειάρχη κ. Κ Μπακογιάννη

Κοινοποίηση : Αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Αποστολόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Χειμάρα

Αγαπητοί κύριοι,

Με την εφαρμογή του Καλλικράτη της Νέα Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης η Περιφέρεια βρέθηκε μέτοχος σε αναπτυξιακές εταιρίες της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με βάση το σχέδιο Προγραμματικής Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 και την απόφαση του Υπουργείου να διαθέσει την διαχείριση και τον έλεγχο της χρηματοδότησης των προγραμμάτων LEADER στην Περιφέρεια, στη βάση πληροφοριών ότι η Περιφέρειά μας εμφάνισε καθυστέρηση σε κάποιες περιοχές στην κατάθεση της αναμόρφωσης και επικαιροποίησης του προγράμματος στο ΥΠΑΑΤ, και δεδομένης της υπογραφής της σχετικής ΥΑ που άναψε το «πράσινο φώς» για την χρονική έναρξη των διαδικασιών προκήρυξης του προγράμματος .

Ζητούμε από την Περιφερειακή Αρχή:

1.Να ενημερώσει αναλυτικά το Περιφερειακό Συμβούλιο για το στάδιο που βρίσκονται τα προγράμματα LEADER για Δημόσια και Ιδιωτικά έργα, σε όλο το χωρικό της εύρος (προετοιμασία ΟΤΔ, οργανωτική διάρθρωση, δημοσιοποίηση, ηλεκτρονική προετοιμασία κλπ).

2. Να εκφράσει την άποψη της για την διοργάνωση υπό την αιγίδα των συσκέψεων εργασίας – για τις οποίες εκφράζουμε την ετοιμότητά μας να συμβάλλουμε θετικά - με τους φορείς που εποπτεύουμε είτε με τις Επιτροπές Διαχείρισης του Προγράμματος εκεί που απουσιάζει η ενεργητική εμπλοκή της (περιοχές Ελικώνα και Παρνασσού), για την καλύτερη προετοιμασία και τον έλεγχο του όλου εγχειρήματος.

Η προώθηση και το όραμα για ολοκληρωμένη ανάπτυξη και βιώσιμη ανταγωνιστικότητα του αγροτικού χώρου με σκοπό την άμβλυνση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ύφεσης καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την συμμετοχή της κοινωνίας, ώστε να επωφεληθεί και να συνεχίσει μπροστά στην μεταμνημονιακή εποχή της Ελλάδας. Υποχρέωση της Περιφέρειας είναι να συμβάλλει ώστε να μη χαθεί και ο ελάχιστος Ευρωπαϊκός πόρος, ανταποκρινόμενη θετικά στην πρόκληση αποκέντρωσης και διαχείρισης πόρων.

ΛΑΜΙΑ 14/12/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative