Social Icons

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

«Αδιανόητο! Που ακούστηκε να παίρνουν κοινωνικό μέρισμα οι ξένοι και οι Ρομά!»


koinoniko
Ετούτη η εκστρατεία κατά των μεταναστών (αλλά και των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) που λαμβάνουν κοινωνικό μέρισμα έχει συμπληρώσει ήδη ένα εικοσιτετράωρο και έχει κάνει ήδη τον κύκλο της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλα ξεκίνησαν από το δήθεν αντικειμενικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Άλφα που απλώς σημείωνε το «παράδοξο» να παίρνουν και αλλοδαποί, και μάλιστα από 172 χώρες, το κοινωνικό μέρισμα που μοίρασε η κυβέρνηση. Το ίδιο το ρεπορτάζ δεν περιελάμβανε κραυγές και κατάρες.
Αυτά ανέλαβαν να τα κάνουν τα ιστολόγια iefimerida.gr (του Πρώτου Θέματος), το newsbomb.gr, η ηλεκτρονική σελίδα του Ελεύθερου Τύπου και άλλα, ενώ μάλιστα ένα από αυτά (lamianow) πρόσθεσε επιπλέον χολή ανακοινώνοντας πως -εκτός από τους αλλοδαπούς- κοινωνικό μέρισμα έλαβαν και Ρομά!
Η βρώμικη δουλειά συνεχίστηκε στο facebook και στο twitter όπου διάφοροι έριξαν περισσότερο δηλητήριο με αήθεις χαρακτηρισμούς. Αποφεύγοντας τα σχόλια, αναπαρήγαγε την «είδηση» του iefimerida.gr και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., στο twitter.

 Όλοι τους υποκρίνονται πως πέφτουν από τα σύννεφα που ο ένας στους δέκα δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος είναι αλλοδαπός. Φυσικά, κανείς από τους κυρίους που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους δεν κάνει τον κόπο να αναφέρει το αυτονόητο: πως όσοι και όσες λαμβάνουν κοινωνικό μέρισμα σημαίνει πως διαθέτουν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, τραπεζικό λογαριασμό, εργάζονται και φορολογούνται κανονικά.
 Αλλά είναι αδιανόητο να εισπράττουν ένα κοινωνικό βοήθημα, διότι είναι αλλοδαποί! Όλη αυτή η ξεδιάντροπη παρέλαση της κουτοπονηριάς μαζί με την παλιανθρωπιά, όλο το φαρισαϊκό ξέσπασμα για τους αλλοδαπούς που «τολμούν το αδιανόητο» είναι έξω από κάθε λογική. Και φυσικά και οι Έλληνες εργαζόμενοι στο εξωτερικό επωφελούνται από ανάλογα επιδόματα, παροχές, ωφελήματα και υπηρεσίες.

 Το ίδιο κάνουν και οι ντόπιοι και κάθε άλλος/η που προσφέρει υπηρεσίες σε οποιαδήποτε χώρα. Αυτό θα το παραδεχόντουσαν, αν τους πίεζε κάποιος να τοποθετηθούν, και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι του Άλφα και των άλλων μέσων που ξεσήκωσαν το θόρυβο, και πιθανότατα ακόμη και ο «πολύς» αντιπρόεδρος της ΝΔ. Και θα άφηναν το θέμα «να το πάρει το ποτάμι» αν βρισκόντουσαν σε ανάγκη να εξηγήσουν επακριβώς τη στάση και την «αγανάκτησή» τους.
Όμως η κραυγή ενάντια τους ξένους (και τους Ρομά) που τολμούν όσα και οι «κανονικοί» Έλληνες δεν απευθύνεται στο λογικό. Οι κύριοι που ξεκινούν τέτοιες ενέργειες ξέρουν πως απευθύνονται σε «νοικοκυραίους», σε μικροαστούς και μικροκάποιους. 

Το κοινό τους είναι όσοι αισθάνονται απελπισία μπροστά στην κρίση που δεν λέει να τελειώσει και στο ρήμαγμα των ελπίδων τους να γίνουν «κάποιοι», να «φτιαχτούν», εκμεταλλευόμενοι αρπαχτές και την απλήρωτη εργασία ξένων εργατών. Η προπαγάνδα του ρατσισμού απευθύνεται σε μικροαφεντικά, πραγματικά ή κατά φαντασία. Και ένα αφεντικό δεν ακούει λογικά επιχειρήματα, ιδιαίτερα αν νιώθει απελπισμένο, αν αισθάνεται πιασμένο στη φάκα. 

Αλλά στην πολιτική ζωή, όπως παντού, οι πάντες, ακόμη και οι αποτυχημένοι κι απελπισμένοι μαγαζάτορες και οι φρενιασμένοι ρατσιστές, επιλέγουν το αυθεντικό κι όχι την απομίμηση. Και μια προπαγάνδα που καλλιεργεί τον πιο κτηνώδη, άναρθρο ρατσισμό, μπορεί να δίνει προσωρινά αέρα στα πανιά του κάθε κ. Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά δεν αργεί να καταλήξει στο «φυσικό» του λιμάνι, τον ναζισμό και τη Χρυσή Αυγή. Και αυτή είναι η λογική κατάληξη. Αν φυσικά η Αριστερά και τα κινήματα δεν τους κόψουν έγκαιρα τον βήχα.

Χάρης Παπαδόπουλος

kar.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative