Social Icons

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι


1'Ήρθαν πάλι τα Χριστούγεννα. Η καλύτερη δικαιολογία για να φορέσετε το κόκκινο η το πράσινο φόρεμά σας , για να φάτε γλυκά ,για να κάνετε δώρα , για να διασκεδάσετε ,τα Χριστούγεννα είναι μια καθαρά οικογενειακή γιορτή ,οικογένεια όμως δεν έχουν όλοι, υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που ο δρόμος της ζωής τους τους έφερε την μοναξιά ,υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που παρ όλα τα φωτάκια, τη γιορτινή ατμόσφαιρα ,τα γλυκά και τα δώρα δεν είναι ικανοί να αποβάλλουν το συναίσθημα της συντριπτικής κενότητας που τους καταβάλλει. Φυσικά δε μιλάμε για την περίοδο πένθους που μπορεί να βιώνει κάποιος και να συμπίπτει με τη γιορταστική περίοδο γιατί εκεί ο χρόνος θα φέρει τις αλλαγές που χρειάζεται η ψυχολογία τους για να δεχτούν την απώλεια ,μιλάω για αυτούς που δε μπόρεσαν να συμβιβαστούν ,να χαρούν και να βιώσουν με αρμονία και θετικά συναισθήματα την μοναξιά τους. Εδώ θα πούμε το πως μπορούν να γίνουν τα Χριστούγεννα η αγαπημένη σας χρονική περίοδο ακόμα και με παρέα τη μοναξιά σας .
1. Αποφασίστε να αποσυνδέσετε για αυτή την περίοδο τον ψηφιακό σας κόσμο για να επανασυνδεθείτε με τον ψυχικό σας κόσμο .

Η ενασχόληση με το Facebook ή το Instagram όταν είστε μόνοι και βλέποντας άλλους ανθρώπους να μην είναι αναπόφευκτα θα σας κάνει να νιώσετε ακόμα πιο μόνοι .Αντ 'αυτού, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εστιάσετε την σκέψη σας στο πού βρίσκεστε την παρούσα στιγμή και ποια αισθήματα και αισθήσεις συναντάτε χωρίς εξωτερικές επιρροές από τις ζωές των άλλων που θα βλέπατε στα κοινωνικά δίκτυα .Μόλις νιώσετε συναισθηματικά γειωμένοι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αποβάλλεται το στρες με δραστηριότητες που ίσως να μην είχατε τις άλλες μέρες την ευκαιρία να δοκιμάσετε , όπως ζωγραφική, βόλτα ή διάβασμα Απολαύστε τον χρόνο σας με τον εαυτό σας .

2. Φιλοξενήστε στο Χριστουγεννιάτικο δείπνο σας ένα φίλο το φίλο σας, η τους φίλους σας.Η οικογένεια δεν πρέπει πάντα να ορίζεται από το αίμα.

3. Δώστε αγάπη και χαρά με τον εθελοντισμό

Πολλές οργανώσεις παραμένουν στη ζωή λόγω της γενναιοδωρίας των εθελοντών και πολλοί ευάλωτοι και αδύναμοι άνθρωποι επωφελούνται από αυτή τη γενναιοδωρία. Ο εθελοντισμός είναι σπουδαίο πράγμα και ότι πιο γενναιόδωρο μπορεί να προσφέρει κάποιος Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί άλλοι πρακτικοί τρόποι για να υποστηρίξετε όσους έχουν ανάγκη αυτή και όχι μόνο αυτή την γιορταστική περίοδο των. Νομίζω ότι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να καλέσετε ένα μοναχικό άτομο για δείπνο ή να καλέσετε έναν άστεγο στο σπίτι σας να φάτε μαζί του ,να καθίσετε μαζί του ,να ακούσετε την ιστορία του, να μοιραστείτε όχι μόνο το φαγητό σας αλλά και τα συναισθήματα που θα γεννηθούν από αυτή την συνάντηση .

4. Απολαύστε τη χαρά της δημιουργίας

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να είστε δημιουργικοί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, από το φτιάξετε τα στολίδια τα μοναδικά τα δικά σας για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μέχρι το να φτιάξετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά για τους ηλικιωμένους γείτονες ,ότι και να διαλέξετε η χαρά και η ικανοποίηση θα είναι τόσο μεγάλη που θα επισκιάσει όποιο άλλο αρνητικό συναίσθημα σας γεννάται , μη ξεχνάτε ότι δημιουργικότητα καθιστά τη ζωή απείρως ενδιαφέρουσα και εκπληκτική όλες τις μέρες του χρόνου .Αν χρειάζεστε έμπνευση δοκιμάστε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Pinterest και να κάνετε αναζήτηση εκεί , θα βρείτε χιλιάδες ιδέες για χειροτεχνίες και κατασκευές

Αν παρ όλες τις ιδέες η θλίψη σας παραμένει , μη νιώσετε τύψεις και μην αναγκάσετε τον εαυτό σας να χαρεί .Πάρτε το χρόνο σας Χαλαρώστε, αν νιώθετε ότι ακόμα και τα φωτάκια του απέναντι διαμερίσματος σας ενοχλούν κλείστε τις κουρτίνες και αφήστε τον εαυτό σας να φωνάξει η να κλάψει αν αυτό είναι το μόνο του θέλω .Αν νιώσετε ότι χρειάζεστε βοήθεια ζητήστε βοήθεια Αν κάποιος φίλος σας προτείνει βοήθεια μη την αρνηθείτε και πάρτε τη βοήθεια ειδικού όταν είναι απαραίτητο .

Δεν οφείλετε να δώσετε σε κανένα εξήγηση για τα συναισθήματά σας και πώς αυτά σας κάνουν να νιώθετε αλλά οφείλετε στον εαυτό σας να του δώσετε την ευκαιρία να αποβάλλει κάθε τι το αρνητικό κάθε τι το στενάχωρο .

Όπως και να περάσετε τις μέρες αυτές , με παρέα η με φίλους με μοναξιά η με οικογένεια να σκέφτεστε πάντα ότι όλα μπορεί να αλλάξουν σε ένα δευτερόλεπτο κι αυτή θα είναι η μοναδική φετινή γιορτή Τα μοναδικά φετινά δικά σας Χριστούγεννα

Μαίρη Κουτρούμπα

Μ.Κ.<3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative