Social Icons

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών και τον αριθμό των μαθητών στην τάξη


ΠΑΜΕ Εκπ/κών Φθιώτιδας

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών και τον αριθμό των μαθητών στην τάξη

Έναν ακόμα λόγο έχουμε οι εκπ/κοί να μη χαιρόμαστε για το κλείσιμο της 3ης Αξιολόγησης.

Προαπαιτούμενα για το κλείσιμό της είναι να αυξηθεί ο αριθμός διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτικό, καθώς και ο αριθμός μαθητών ανά τάξη και ανά εκπαιδευτικό, με βάση τις "βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ". Απαίτηση επίσης των θεσμών παραμένει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με το γενικό σύστημα αξιολόγησης της δημόσιας διοίκησης.
Ήδη η κυβέρνηση, με το νόμο για τη ρύθμιση του εργάσιμου χρόνου των ιατρών, επέβαλε την εργάσιμη εβδομάδα των 60 ωρών. Τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν, στην πράξη προετοιμάζουν το έδαφος για τη γενίκευση της «διευθέτησης» του εργάσιμου χρόνου σε όλους τους κλάδους, και την Εκπαίδευση. Η αύξηση του ωραρίου, η κινητικότητα, ο εκπαιδευτικός λάστιχο, η εντατικοποίηση, αποτελούν υποχρεωτικές κατευθύνσεις των υπερεθνικών θεσμών του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.

Η αύξηση του ωραρίου, εκτός των άλλων, θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών και θα κλείσει ακόμα περισσότερο το δρόμο στους μόνιμους διορισμούς.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση! Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου και την πλήρη διάλυση του ωραρίου των εργαζομένων!

Καταδικάζουμε αυτούς τους σχεδιασμούς και οργανώνουμε τον αγώνα μας. Η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και στα σχέδιά της είναι η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη!

· Καμία αύξηση στο ωράριο των εκπαιδευτικών. Ήδη τρέχουν από σχολείο σε σχολείο, ενώ, άλλοι συνάδελφοί μας πλεονάζουν χωρίς οργανική θέση.

Απαιτούμε:

· Μείωση και όχι αύξηση των μαθητών στην τάξη, με παιδαγωγικά κριτήρια.

Δεν θα δεχτούμε:

· Την αντιδραστική τους αξιολόγησή, που στόχο έχει την κατηγοριοποίηση της σχολικής μονάδας και την περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου.

Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ 14/12 και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ, στην Πλ. Πάρκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative