Social Icons

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Τα προβλήματα λειτουργίας των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας


kke

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Τα προβλήματα λειτουργίας των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας καθώς και την έλλειψη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τα βιώνουν καθημερινά η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όταν προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ξέρουν τις σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού τις ζουν «από πρώτο χέρι»:

· Την ταλαιπωρία κάθε άρρωστου να γράψει τα φάρμακά του ή να ζητήσει απλές ιατρικές συμβουλές, όταν ο μόνος δημόσιος φορέας είναι τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και τα ραντεβού κλείνονται δύσκολα και, τις περισσότερες φορές, προϋποθέτουν αναμονή πολλών ημερών.


· Τις ατέλειωτες ώρες αναμονής στα επείγοντα περιστατικά, που συχνά καταλήγουν σε διακομιδή του άρρωστου χιλιόμετρα μακριά, επειδή λείπει ο ειδικός γιατρός ή έχει βλάβη το μηχάνημα που χρειάζεται για κάποια εξέταση.

· Τους πολλούς μήνες αναμονής για ένα χειρουργείο, για όσους δεν έχουν χρήματα ή «γνωριμίες», επειδή λείπουν οι αναισθησιολόγοι ή κάποιος άλλος συντελεστής της επέμβασης.

· Το βάσανο κάθε νοσηλείας, όπου οι τρομακτικά λίγες νοσηλεύτριες, παρά τις ηρωικές τους προσπάθειες, δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες, καθιστώντας αναγκαίο το συγγενή ή την αποκλειστική δίπλα στον άρρωστο.

Σε όλα αυτά να συνυπολογίσουμε το οικονομικό κόστος από τα εισιτήρια και τη συμμετοχή στα φάρμακα ή σε εξετάσεις, που συνεχώς αυξάνονται και αναγκάζουν φτωχούς ανθρώπους(συνταξιούχους, άνεργους, εργαζόμενους των 400 ευρώ) να μην μπορούν να πάνε ούτε στο γιατρό, ούτε να πάρουν τα αναγκαία φάρμακα.

Όλα αυτά είναι γνωστά! Εύκολα καταλαβαίνει κανείς, πως, για όλα αυτά φταίει η εμπορευματοποίηση της υγείας και ο σφαγιασμός των κοινωνικών δαπανών που αφορούν τις ανάγκες του λαού. Πως αυτά είναι στοιχείο της πολιτικής που εφαρμόζουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, διευκολύνοντας την ολιγαρχία του πλούτου και τους μονοπωλιακούς ομίλους, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις δαπάνες για την υγεία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. και με τις απαιτήσεις των λεγόμενων δανειστών της χώρας μας.

Η σημερινή ημερίδα για την Υγεία, που συνδιοργάνωσαν στη Λαμία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λαμιέων και τα Σωματεία των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Περιοχής δεν προσέφερε τίποτε το καινούργιο. Απλά έδωσε την ευκαιρία στους διοργανωτές να προβάλλουν πως κάτι έκαναν.

Αναμάσησαν τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού και υποχρηματοδότησης, χωρίς να θίξουν τις πολιτικές που τα προκαλούν. Χωρίς να μιλήσουν για την εμπορευματοποίηση της υγείας και τα αποτελέσματά της. Απέφυγαν να τοποθετηθούν για την ανάγκη του αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα της λειτουργίας κάθε δομής που παρέχει υπηρεσίες υγείας.

Μίλησαν για προβλήματα στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, αλλά αποσιώπησαν τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίες οδήγησαν τα πράγματα στο σημερινό αδιέξοδο. Απέδειξαν πως, όλες οι πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν στη διαχείριση του συστήματος ούτε μπορούν ούτε θέλουν να αναγνωρίσουν την υγεία ως κοινωνικό αγαθό, που δεν επιτρέπεται να πωλείται σαν εμπόρευμα. Που δεν μπορεί να υπακούει σε ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.

Έμειναν στην επιφάνεια και δεν μπήκαν στην ουσία. Δεν έδωσαν την ευκαιρία να πουν τη δική τους γνώμη αυτοί που απευθύνονται στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Δεν άφησαν περιθώρια για άλλη-διαφορετική άποψη.

Για όλους αυτούς τους λόγους χαρακτηρίζουμε τη συγκεκριμένη ημερίδα σαν ΦΙΕΣΤΑ, που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει πολιτικό άλλοθι στους διοργανωτές της.

Το ΚΚΕ απευθυνόμενο στο λαό της περιοχής, τον καλεί να κατανοήσει πως το πρόβλημα της υγείας έχει ταξικό χαρακτήρα. Η αστική τάξη, μέσω του κράτους της, είναι αυτή που κλείνει τη στρόφιγγα των κονδυλίων προς την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, την Ασφάλιση και τα κατευθύνει στην κάλυψη των δικών της αναγκών.

Επίσης να κατανοήσει πως δεν χρειάζονται ημερίδες, αλλά συντονισμένος αγώνας μαζί με τους κομμουνιστές:
  • Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας.
  • Για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, δωρεάν για όλους.
  • Για καλά οργανωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Επαρκώς στελεχωμένα και εξοπλισμένα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
  • Με επαρκές μόνιμο και με πλήρη δικαιώματα εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Χωρίς συμμετοχή του ασθενούς σε φάρμακα και εξετάσεις.

ΛΑΜΙΑ 8/12/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative