Social Icons

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟ


«ΘΕΡΜΑΙ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ»
Έκλεισαν οι «ΘΕΡΜΑΙ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ» 

Η εταιρεία Στραγάλη ανακοίνωσε στις 31/10/2017 τη διακοπή λειτουργίας τον «Θερμών Πλατυστόμου». Προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει πάνω από 40 απολύσεις εργαζομένων που απασχολούνταν για λογαριασμό της. Οι απολύσεις αυτές, έρχονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως "η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης".
Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει απλήρωτο προσωπικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα χρέη της φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις τα 20.000 ευρώ ανά εργαζόμενο. Άγνωστο είναι αν χρωστάει σε ιδιώτες. Ακόμα, πριν πολλούς μήνες, η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης ψήφισε ρύθμιση χρέους 80.000 ευρώ της επιχείρησης προς το Δήμο, για να αποφευχθούν απολύσεις και για να βρίσκει ο κόσμος δουλειά. Μόνο που απολύσεις γίνονταν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι οι εργαζόμενοι θεωρούνται αναλώσιμοι. Προσλαμβάνονται και απολύονται κατά τις ανάγκες της εργοδοσίας, με συμβάσεις ακόμα και μιας μέρας και άθλιες μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές συνθήκες. Οι ορέξεις του κάθε επιχειρηματία καθορίζονται με βάση το πώς, πότε και πού θα βγάλει τα περισσότερα κέρδη και όχι με τις ανάγκες της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Να τι εννοούν κυβέρνηση και εργοδότες με τον όρο “ανάπτυξη”, πάνω σε ποια συντρίμμια έρχεται να πατήσει η όποια ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Για αυτό και τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι ασυμβίβαστα με αυτά των εργοδοτών.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία και τις πρακτικές της σε βάρος των εργαζομένων. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που όχι απλά δεν κατάργησε τους νόμους των προκατόχων της ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά, αντίθετα, νομοθέτησε -και με το παραπάνω- για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το αντεργατικό οπλοστάσιο που βρίσκεται πλέον στα χέρια της εργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και την ενεργή δράση όλων των εργαζομένων. Κανείς μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε έρμαια των εργοδοτών και των δουλεμπόρων - μεσαζόντων. Όλοι μαζί, συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά, να παλέψουμε για:

· Ανάκληση όλων των απολύσεων.
· Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που προβλέπονται για τους εργαζόμενους.
· Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι των μνημονίων, με ανάκτηση των απωλειών και επαναφορά μισθών και δικαιωμάτων στα προ κρίσης επίπεδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative