Social Icons

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Κινητοποίηση Νηπιαγωγών


παμε
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!


· Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά! Όλα τα νήπια και προνήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο με τη δημιουργία ΑΜΕΣΑ όλων των απαραίτητων υποδομών!

· Να λειτουργήσει παντού Ολοήμερο Νηπιαγωγείο χωρίς περιορισμούς!

· Όλα τα παιδιά κάτω των 4 ετών σε δημόσιους Παιδικούς Σταθμούς, χωρίς κουπόνια και voucher!

· Άδεια ανατροφής στις αναπληρώτριες/τες και σε όλες τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, ώστε τα βρέφη ως ενός έτους να μένουν με τη μητέρα τους!
Το τελευταίο διάστημα, επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα της συγχώνευσης των τμημάτων Νηπιαγωγών και Βρεφονηπιοκόμων, μέσα από διάφορες ανακοινώσεις και με βάση πληροφορίες από τη σύνοδο προέδρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων καθώς και κείμενου ενός «Δικτύου Πρακτικών Ασκήσεων». Η συζήτηση για το θέμα είναι γνωστή και κρατάει χρόνια, με πολλαπλές στοχεύσεις όλων των κυβερνήσεων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος(ΚΕΔΕ), αλλά και των Παιδαγωγικών Σχολών που σχετίζονται με αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενό της Προσχολικής Αγωγής, συνέχεια των προηγούμενων "Σχεδίων Αθηνά" και των συγχωνεύσεων που έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ένα πράγμα είναι καθαρό: Τις συνενώσεις δεν τις υπαγορεύουν οι τεχνολογικές εξελίξεις, οι ανάγκες του κάθε επιστημονικού αντικειμένου, οι κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες, αλλά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, το εργασιακό τοπίο (ελαστικοποίηση σχέσεων εργασίας), που θέλει ακόμα πιο φτηνό εργατικό και επιστημονικό δυναμικό όλων των κατηγοριών και ταχυτήτων, την κινητικότητα, την ισοπέδωση των πτυχίων. Τις υπαγορεύει το Μνημόνιο και ο εξορθολογισμός των δαπανών για την παιδεία που ψήφισαν όλοι μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Συνάδελφοι-ισσες,

Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο για τη θεσμοθέτηση της 2χρονης Προσχολικής Αγωγής. Αντιθέτως, διαμορφώνει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για το Νηπιαγωγείο όπως και για όλη την εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς το 60% των εργαζομένων προσλαμβάνεται με κάθε είδους συμβάσεις, οι νεαρές λαϊκές οικογένειες αγκομαχάνε να βρουν θέση για τα παιδιά τους, πληρώνοντας τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, που η χρηματοδότησή τους συναρτάται κατά κύριο λόγο από το ΕΣΠΑ. Το 50% των παιδιών είναι έξω από κάθε δομή. Χτυπιέται το δικαίωμα στη μητρότητα και αυτό σε συνδυασμό με την οικονομική ανέχεια βάζει πρόσθετα εμπόδια στα νέα ζευγάρια.

Η κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας, ΚΕΔΕ, διοικήσεις πανεπιστημίων, πρέπει να ξεκαθαρίσουν ΑΜΕΣΑ το τοπίο, τη θολούρα που δημιουργούν εσκεμμένα, προωθώντας διάφορα συμφέροντα. Οι αλλαγές τους, δεν έχουν καμία σχέση με τη σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες που επιβάλλουν όλα τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας να βρίσκονται, με ευθύνη του κράτους, σε δημόσιες, αναβαθμισμένες και δωρεάν δομές.

Απέναντι στην κυβερνητική κοροϊδία, πρέπει να δυναμώσει ο κοινός αγώνας για:


· Να εξασφαλιστεί καθολικά, δημόσια και δωρεάν, φοίτηση όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, (βρέφη και νήπια). Αυτό σημαίνει ότι εδώ και τώρα:

· Πρέπει να υλοποιηθεί το αίτημα για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, με λειτουργία παντού Ολοήμερων Νηπιαγωγείων για όλα τα παιδιά με όλες τις απαιτούμενες υποδομές. Όλα τα παιδιά κάτω των 4 ετών να εγγραφούν σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς, χωρίς τροφεία. Ο επιστημονικός και παιδαγωγικός ρόλος του/της Νηπιαγωγού δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τον επιστημονικό, παιδαγωγικό ρόλο των Βρεφονηπιοκόμων που πρέπει να εργάζονται και να συνεργάζονται μέσα σε σύγχρονες συνθήκες, στην κατεύθυνση της συνολικότερης αναβάθμισης της Προσχολικής Αγωγής.

· Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό σε παιδαγωγούς, ειδικούς επιστήμονες, βοηθητικό προσωπικό, τόσους όσοι χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες σε σχολεία και Νηπιαγωγεία.

· Ενιαίο, παιδαγωγικά αναβαθμισμένο πρόγραμμα αγωγής, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αναπτυξιακές ανάγκες της κάθε ηλικίας, με ευθύνη του κράτους και χωρίς καμία εμπλοκή Δήμων, ΜΚΟ και επιχειρήσεων.

· Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως είναι οι συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών, με ευθύνη του κράτους και με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού (μάγειροι, τραπεζοκόμοι κ.τ.λ).

· Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Παιδείας. Η Προσχολική Αγωγή δεν είναι εμπόρευμα για να δίνεται με κουπόνια. Είναι ανάγκη και πρέπει να δίνεται δημόσια και δωρεάν σε όλους!

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Καμία απόλυση αναπληρωτή.

· Σαφής οριοθέτηση - στις σημερινές συνθήκες - των επαγγελματικών δικαιωμάτων του κάθε κλάδου, που είναι απαραίτητη και δεν αναιρεί όλα τα παραπάνω.

· Όχι στην πολιτική της ενοποίησης, της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων «οργανωτικού χαρακτήρα», που κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, σε βάρος Νηπιαγωγών και Βρεφονηπιοκόμων και της λαϊκής οικογένειας.

· Όχι στις κατευθύνσεις της Ε.Ε., την αντιλαϊκή πολιτική, που τσακίζει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, διαλύει επαγγέλματα.

ΛΑΜΙΑ Νοέμβρης 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative