Social Icons

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


somateio

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Λαμία Πλατεία Διάκου 1. Αριθμός πρωτ. 36 mail: soemid.ft@gmail.com
Εργατικό κέντρο Λαμίας. Ιστοσελίδα : ergatikokentrolamias.blogspot.gr

BLACK FRIDAY - «ΜΑΥΡΙΣΜΑ» ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείτε η Black Friday και όλοι οι εμποροϋπάλληλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Ατελείωτες ώρες δουλειάς και μεγάλη κούραση, που κρύβεται πίσω από αυτήν την «όμορφη γιορτούλα».
Φέτος τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα γιατί σε καταστήματα οι προσφορές θα ισχύουν σχεδόν όλη τη βδομάδα. Συνάδελφοι καλούνται να δουλέψουν σχεδόν 10 και 12 ώρες τη μέρα. Οι επιχειρήσεις διευρύνουν το ωράριό περισσότερο και κόβουν τα ρεπό και τις άδειες όπως γίνεται σε ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ και Public και αλλού.

Δεν πρέπει κανένας συνάδελφος και συναδέλφισσα να ανεχτεί αυτήν την κατάσταση.

Είναι πλέον συχνό φαινόμενο οι αμέτρητες απλήρωτες ώρες δουλειάς, που δεν πληρώνονται ποτέ, «γράφονται» και δίνονται ίσως κάποια στιγμή, όταν βολεύει την επιχείρηση, σαν άδειες και ρεπό.
Έχουμε κουραστεί να δουλεύουμε συνεχώς ασταμάτητα καθημερινές και Κυριακές που σε αυτό έχουν βάλει υπογραφές τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις των πολυεθνικών του Κλάδου.
Είναι φανερή η απουσία Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο που θα βάζει ένα δίχτυ προστασίας για κάθε εργαζόμενο, για το μισθό, τις ώρες εργασίας και άλλους όρους που θα μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή δουλειά και ζωή.

Τι κρύβεται πίσω απο την BLACK FRIDAY;

Οι προσφορές και οι φανταχτερές διαφημίσεις για κατακόρυφη πτώση των τιμών μπορεί να είναι κίνητρο για να αγοράσουν κάτι οι εργατικές λαϊκές οικογένειες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Όμως η κατακόρυφη πτώση των τιμών δεν μπορεί να είναι το πρόσχημα για την κατακόρυφη άνοδο της εντατικοποίησης, της σωματικής και ψυχική μας εξόντωσης από την πίεση της εργοδοσίας.

Το Σωματείο μας είναι σε ετοιμότητα για να πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στην εργοδοσία όπου καταπατηθούν δικαιώματα των συναδέλφων μας. Συνάδελφε δεν είσαι μόνος σου μπορείς να απευθυνθείς ανά πάσα ώρα και στιγμή στο Σωματείο σου,μπορούμε και πρέπει να δώσουμε απάντηση στην εργοδοσία.

Απαιτούμε:

· Να προχωρήσουν σε ελέγχους και επιβολή προστίμων οι αρμόδιες υπηρεσίες, στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.
· Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης 12ωρο, των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιες τους.
· Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό .
· Να πληρωθούν κανονικά οι παραπάνω ώρες εργασίας των εργαζομένων.
· Να τηρηθεί το κανονικό ωράριο εργασίας των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative