Social Icons

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ


Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας

Κινητοποίηση διεκδίκησης 8 Δεκέμβρη στην Εφορία

Στην ανοιχτή σύσκεψη εχθές 26/11/2017 που συγκαλέσαμε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων Ανθήλης, Μακρακώμης, Δομοκού, Στυλίδας-Εχιναίων, Πελασγίας, Φωκίδας, και αγρότες από την Φθιώτιδα. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και μέλος της Γραμματείας της, Ρίζος Μαρούδας.

Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε, αναδείχτηκε έντονα η άμεση ανάγκη για παραπέρα οργάνωση των μικρών και μεσαίων αγροτών κόντρα σε κάθε λογική απογοήτευσης, προκειμένου να μαζικοποιήσουμε παραπέρα τους αγροτικούς συλλόγους και να δημιουργήσουμε νέους εκεί που δεν υπάρχουν, αφού αυτοί αποτελούν τον πυρήνα αντίστασης απέναντι σε κάθε τι που μας οδηγεί στην εξαθλίωση, όπως αποδείχτηκε και με το πρόσφατο σταμάτημα κατάσχεσης που καταφέραμε σε σπίτι και χωράφι συνάδελφου αγρότη.

Συζητήσαμε όλα τα προβλήματα μας και επικεντρωθήκαμε:

1. Στο πρόβλημα των ανοιχτών τιμών και τα κανόνια που μας ρίχνουν , όπως χαρακτηριστικά έγινε και στην Ανθήλη με τον χονδρέμπορα Κανάκα όπου φέσωσε συνάδελφους αφού δεν τους έχει πληρώσει την περσινή παραγωγή 1000 τόνων, ενώ έκοψαν τιμολόγια, πλήρωσαν ΦΠΑ και επιπρόσθετα θα χρεωθούν επιπλέον φόρο εισοδήματος και ΕΦΚΑ. Αυτό ανέδειξε την ανάγκη για διεκδίκηση για κατώτερες τιμές που να καλύπτουν το κόστος της παραγωγής και της ζωής μας, εγγυημένες από το κράτος για την αποπληρωμή τους.

2.  Στις δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών από την Εφορία,

3.  Στην αδυναμία των πάνω από 60% των αγροτών να ανταποκριθούν στην εισφοροληστεία του ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα να μένουν ανασφάλιστες ολόκληρες οικογένειες, ενώ επιπλέον η εφορία τις εισφορές μας δεν τις θεωρεί έξοδα και τις φορολογεί κανονικά,

4.  Στην απαξίωση του ΕΛΓΑ που παρόλο που εισπράττει 175 εκατ. € από τους αγρότες, το κράτος δεν δίνει την καθορισμένη 20% συμμετοχή του και που σε συνδυασμό με τον αναχρονιστικό κανονισμό του μας αφήνει στην ουσία ανασφάλιστους.

5.  Στις όλο και μειούμενες επιδοτήσεις-ενισχύσεις, που με το πρόσχημα ότι εντάσσονται και νέοι δικαιούχοι αγρότες αντί να διεκδικήσει η κυβέρνηση επιπλέον κονδύλια από την ΕΕ, επιλέγει να μοιράσει την φτώχια μας, όπως έκανε πέρσι με την εξισωτική στους κτηνοτρόφους, όπως κάνει σε όλο τον λαό με το «κοινωνικό μέρισμα».

6.  Στην εγκατάλειψη κάθε σχεδιασμού και κατασκευής έργου υποδομής από το κράτος και την Περιφέρεια, που θα μας προστάτευαν από τις ετήσιες πια πλημμύρες που καταστρέφουν την παραγωγή αλλά και απειλούν τις ίδιες μας τις ζωές. Στην ουσία τζογάρουν πάνω στη ζωή του μεροκαματιάρη εργαζόμενου και αγρότη αφήνοντας μας απροστάτευτους με κίνδυνο να γίνει ότι έγινε στην Μάνδρα στην Αττική.

7. Στην μπανανόφλουδα που το υπουργείο μας έριξε με τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα απονιτροποίησης, πατώντας στην ανάγκη μας για επιβίωση, με κίνδυνο να χαρακτηριστούν τα χωράφια μας μολυσμένα και μειονεκτικά με ότι αυτό μπορεί να επιφέρει. Στόχος τους είναι ο εφησυχασμός μας και όχι η προστασία του περιβάλλοντος. Εάν στόχος τους ήταν η προστασία του περιβάλλοντος αυτό θα έπρεπε να γίνει σχεδιασμένα επιστημονικά και όχι στη βάση της εθελοντικής συμμετοχής μας.

Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε αγωνιστικά στις 8 Δεκέμβρη στην Εφορία:

1. Το ακατάσχετο τραπεζικού λογαριασμού στις 12.000€ και 3.000€ επιπλέον για κάθε παιδί.

2. Να μην βάλουν χέρι στις επικείμενες πληρωμές ενισχύσεων

3. Να μην υπολογίζονται ανεξόφλητα τιμολόγια στον φόρο εισοδήματος

4. Να επιστραφεί ο ΦΠΑ στα ανεξόφλητα τιμολόγια. - Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στα τρόφιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στις υπηρεσίες

Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια και να δηλώσουμε συμπαράσταση στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την υπογραφή Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και την προάσπιση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων, γιατί και εμείς έχουμε στις οικογένειες μας εργαζόμενους και γιατί η νίκη κάθε εργαζόμενου που διεκδικεί είναι νίκη όλου του Λαού.

Η παραπέρα οργάνωση μας και καθορισμός των διεκδικητικών κινητοποιήσεων θα συζητηθεί στις 17 Δεκέμβρη στην πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στην Λάρισα.


Συνάδελφε Αγρότη και Κτηνοτρόφε

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, σε καλεί να πάρεις την υπόθεση της επιβίωσης σου στα χέρια σου.

Να αντιπαρατεθείς με την απογοήτευση σου, να αντισταθείς στα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα για δίκαιη και υγιή ανάπτυξη, να μην βολεύεσαι στα ψίχουλα που σου πετάνε στο τραπέζι αφού πρώτα σου αρπάζουν το καρβέλι από τα χέρια.

Να αγανακτήσεις με όσους: παγώνουν τους λογαριασμούς σου, σου κόβουν το νερό και το ρεύμα, σε απειλούν με κατάσχεση ή σου κατάσχουν το βιός σου, σε αναγκάζουν να μένεις ανασφάλιστος εσύ και η οικογένεια σου, να πνίγεσαι από τις πλημμύρες και να καταστρέφεται το σπίτι σου, …

Να αντιπαρατεθείς με όσους κλέβουν την σοδιά σου και σε αναγκάζουν να τους παρακαλάς για μερικά Ευρώ που σου οφείλουν, ώστε να ανταποκριθείς στις ανάγκες τις οικογένειας σου.

Να αγωνιστείς για το παρόν και το μέλλον των παιδιών σου και να βρεθείς στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με όσους χτυπιούνται από τις ίδιες πολιτικές που αυγατίζουν με την δικιά μας εξαθλίωση τα κέρδη των μεγαλέμπορων, βιομήχανων, τραπεζών, αλυσίδων Super Market, εφοπλιστών.

Όλοι στην εφορία 8 Δεκέμβρη στις 10:00 το πρωί για να διεκδικήσουμε:

1. Να μην υπολογίζονται τα ανεξόφλητα τιμολόγια μας στον φόρο εισοδήματος και να μας επιστραφεί ο αντίστοιχος ΦΠΑ για αυτά.
2. Καμιά κατάσχεσή επιδοτήσεων και να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί για την μικρομεσαία αγροτιά και κάθε λαϊκή οικογένεια.
3. Ακατάσχετο τραπεζικού λογαριασμού στις 12.000€ και 3.000€ επιπλέον για κάθε παιδί αφού οι μικρομεσαίοι αγρότες πληρωνόμαστε 2 φορές το χρόνο και δεν έχουμε μηνιαίο εισόδημα.
4. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα για όλους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και από εκεί και πέρα προοδευτική φορολόγηση με συντελεστή μέχρι 45% για τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου .
5. Να εκπίπτουν από τη φορολόγηση οι ασφαλιστικές εισφορές, οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου και να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια.
6. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στα τρόφιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στις υπηρεσίες.
7. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative