Social Icons

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΧΙΛΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


« ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ»
Α Ν Α Φ Ο Ρ Α
ΠΡΟΣ:

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ κ. ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΣΤΑ

30/10/2017

Αγαπητοί κύριοι,

Είναι γνωστό από τις αρχές του 2017 (έτος των μεγάλων χιονοπτώσεων), ότι το βουνό πάνω από τον οικισμό Χιλή, έχει διαβρωθεί και αποκολλούνται μεγάλα τμήματα βράχων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τόσο τα σπίτια των κατοίκων που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το σημείο πτώσης των βράχων, όσο και οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Οι κάτοικοι ενόψει του σοβαρού αυτού κινδύνου , απευθύνθηκαν με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 215/25.01.2017 έγραφό τους στην αντιπεριφέρεια , πλην όμως , η περιφέρεια εκλαμβάνοντας ότι το πρόβλημα αφορούσε το εκεί τμήμα της δημοτικής οδού, ορθώς τους παρέπεμψε στον οικείο Δήμο, λόγω αρμοδιότητας (18.921/281/30.01.2017. Ωστόσο το πρόβλημα έγκειται στην αποσάθρωση του βουνού , την αποκόλληση από αυτό μεγάλων βράχων και την πτώση τους, ευτυχώς προς τον δρόμο ακόμη, αλλά με άμεσο κίνδυνο για τις κατοικίες κάτω από αυτόν, τους κατοίκους και τους διερχόμενους.

Στη συνέχεια οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στον Δήμο Κύμης- Αλιβερίου, που με τη σειρά του παρέπεμψε το θέμα στο Δασαρχείο, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο, αφού το αποσαθρωμένο βουνό, είναι τμήμα δασικής έκτασης. Πέρα από τις ενέργειες αυτές οι κάτοικοι αναφέρθηκαν ακόμη στην Γεν. Γραμματεία πολιτικής προστασίας (αρ. πρωτ.216/ 27.04.2017) που έστειλε το με αρ. πρωτ. 3248/ 19.05.2017 προς τον Δήμο Κύμης ώστε να επιληφθεί του θέματος και στην εισαγγελία Χαλκίδας με το υπ’ αριθμ 230/ 25.06.2017 έγγραφό τους.

Τον Αύγουστο του έτους 2017 οι κάτοικοι επανέφεραν το θέμα στο Τοπικό συμβούλιο Κύμης , το οποίο, ανέθεσε σε συνεργείο τις σχετικές εργασίες, προς αποτροπή άλλων κατολισθήσεων. Ωστόσο λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, τα οχήματα του Δήμου δεν ήταν κατάλληλα για το συγκεκριμένο έργο και προτάθηκε ή ΔΕΗ η οποία διαθέτει κατάλληλα βαριά μηχανήματα για τέτοια έργα.

Ο κίνδυνος από τις κατολισθήσεις πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα και αποτελεσματικά, διότι και μια βροχή –ισχυρή έστω- πέντε ημέρες μετά την αποχώρηση του συνεργείου του Δήμου, έφθασε για να αποκολληθεί πάλι ένας μεγάλος βράχος , χωρίς ευτυχώς να περάσει το οδόστρωμα, για τα σπίτια που βρίσκονται κάτω από αυτό.

Η διάβρωση των βράχων έχει επεκταθεί μετά τις χιονοπτώσεις, ώστε αρκούν και μέτρια καιρικά φαινόμενα για αποκολλήσεις μικρών ή μεγάλων τμημάτων αυτών, με ορατό πλέον το κίνδυνο για πρόσωπα ή πράγματα.

Μετά από τα παραπάνω παρακαλώ να επιληφθείτε του εν λόγω θέματος, σε συνεργασία με τον Δήμο ή και χωρίς αυτόν, προκειμένου να προστατευθούν οι ζωές των πολιτών και οι περιουσίες τους. Μια τουλάχιστον επίσκεψη εργασίας και όχι επικοινωνιακή, προσωπική μετά των συναρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας για αυτοψία, αποκόμιση άμεσης αντίληψης και αξιολόγησης της σπουδαιότητας του θέματος, θεωρώ ότι είναι το έλασσον στην παρούσα φάση.

Δυστυχώς στον α΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα πράγματα κυλούν με πιο ήπιους ρυθμούς. Παρά το γεγονός ότι την εποχή των χιονοπτώσεων η περιοχή Κύμης είχε χαρακτηριστεί « σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ο δήμος δεν εκμεταλλεύτηκε την οικονομική δυνατότητα που του δινόταν, λόγω του πιο πάνω χαρακτηρισμού, ώστε να αποκαταστήσει τις βλάβες που προκλήθηκαν εξαιτίας των χιονοπτώσεων, μεταξύ των οποίων και αυτή του οικισμού Χιλή.

Ανεξάρτητα από την στάση του Δήμου όμως, κ. Αντιπεριφερειάρχη, και μετά και από το γνωστό αντίστοιχο που έχουμε με τον δρόμο της Πλατάνας, όπου και εδώ ο Δήμος έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια αποκατάστασης, και προτού να υπάρξουν μη αναστρέψιμες καταστάσεις που μπορεί να στοιχίσουν σε ανθρώπινες ζωές παρακαλούμε όπως προβείτε σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων του οικισμού της Χιλής.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία και σε ετοιμότητα να παρακολουθήσουμε αντίστοιχη επίσκεψή σας στην Περιοχή.

ΓΙΑ ΤΗΝ « ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ»

Με τιμή

ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative