Social Icons

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Πλήρη κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και προνομίων προτείνει το ΚΚΕ


kke
Σε σχόλιό του για το ζήτημα των αναδρομικών των βουλευτών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Κανένας συνταξιούχος πρώην βουλευτής, μέλος του ΚΚΕ, δεν αναζητά αναδρομικά, πολύ περισσότερο το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα προτείνει την πλήρη κατάργηση των συντάξεων και προνομίων τόσο των βουλευτών όσο και των άλλων αιρετών. Όλα τ’ άλλα αποτελούν υποκρισία από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που από τη μία εφαρμόζουν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και από την άλλη προσπαθούν να δείξουν ότι δήθεν νοιάζονται για τα προβλήματα του λαού».

Το θέμα της διεκδίκησης αναδρομικών επανήλθε στην επικαιρότητα από πρώην βουλευτές μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι υπάρχουν πάνω από 160 προσφυγές στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου αναδρομικά από το 2009 και πως ήδη κάποιες έχουν γίνει δεκτές. Το ζήτημα πυροδότησε και πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με το νόμο Κατρούγκαλου (N.4387/2016) «πρώην βουλευτές που έχουν συνταξιοδοτηθεί, νομιμοποιούνται να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το Δημόσιο». 

Το υπουργείο Εργασίας απάντησε ότι «η ΝΔ ως κυβέρνηση, με δικό της νόμο, του 2008, δημιούργησε το θέμα και έδωσε “σήμα” διεκδίκησης αναδρομικών σε πρώην βουλευτές» και ότι «ο N.4387/2016 επιχείρησε να αντιμετωπίσει το τετελεσμένο γεγονός τελεσίδικων αποφάσεων από τη “βιομηχανία” προσφυγών που έστησαν χωρίς αιδώ “γαλάζιοι” και “πράσινοι” πρώην βουλευτές». Πάντως όσο διατηρούνται και δεν καταργούνται τόσο οι συντάξεις όσο και τα προνόμια των βουλευτών, το θέμα δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί.

Για το θέμα, θυμίζουμε παλαιότερη σχετική ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ το Νοέμβρη του 2013:

«Το ΚΚΕ επανειλημμένα με προτάσεις νόμου και τοποθετήσεις στη βουλή έχει ζητήσει τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και των άλλων βουλευτικών προνομίων. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει μείωση όλων αυτών στον Προϋπολογισμό της Βουλής για το 2014 αποτελεί έναν από τους λόγους που η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τον καταψηφίζει. Η θέση μας αυτή ξεκινάει από τη γενικότερη αντίληψη που έχει το ΚΚΕ για το ρόλο των εκλεγμένων στα διάφορα αντιπροσωπευτικά σώματα που δεν μπορεί να σχετίζεται με κανένα προνόμιο συγκριτικά με την προηγούμενή τους κατάσταση.

Ωστόσο, η προσπάθεια ορισμένων, που στηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, να εμφανίσουν ως αιτία της κρίσης, του χρέους και των αντιλαϊκών μέτρων τα βουλευτικά προνόμια είναι υποκριτική και αποπροσανατολιστική με στοιχεία λαϊκισμού. Έχει στόχο να κρύψει το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης και το οικονομικό “ξεζούμισμα” του λαού από τα μέτρα που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.

Ακόμα και αν εξοικονομηθούν κάποια χρήματα από τη μείωση των βουλευτικών προνομίων, οι τσέπες των εργαζομένων θα συνεχίσουν να αδειάζουν, όσο συνεχίζεται η πολιτική που στοχεύει να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων προκειμένου να διασώσει την καπιταλιστική κερδοφορία.

Ο λαός να υψώσει τη φωνή του μαζί με το ΚΚΕ για να καταργηθούν τα μέτρα εξόντωσης του λαού και να παλέψει για μια φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση ενάντια στην ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, και το πολιτικό σύστημα που τα στηρίζει».


Πηγές: 902.gr, Ριζοσπάστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative