Social Icons

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗ ΣΤΥΛΙΔΑ


adespota

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗ ΣΤΥΛΙΔΑ

Τα σκυλιά της φωτογραφίας εμφανίστηκαν (ή εγκαταλείφθηκαν) στο Πάρκο του Λαού και στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Στυλίδας από τα μέσα Σεπτέμβρη 2017, ανά δυάδα και κάθε Σαββατοκύριακο.

Η ανεξέλεγκτη, επικίνδυνη και μεθοδευμένη μεταφορά τόσων άγνωστων αδέσποτων (ανεπιθύμητων πλέον σκύλων) πρέπει να σταματήσει. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια, δεν είναι αντικείμενα. Το αποτέλεσμα από εγκαταλείψεις ζώων είναι γνωστό. Ζώα κακοποιημένα, σκελετωμένα, άρρωστα, τρομαγμένα, σε αγέλες να προσπαθούν να επιβιώσουν. Μοιραία γεννιούνται συνεχώς κουτάβια, πολλά εκ των οποίων ως πιο ευάλωτα, πεθαίνουν από ασθένειες, όπως ο τύφος.

"Χείρα” βοηθείας για αυτές τις ψυχές ελάχιστοι φιλόζωοι που φροντίζουν να παρέχουν τροφή και νερό όποτε και όπως μπορούν αφού ο Δήμος δεν έχει μεριμνήσει να βρεθούν κονδύλια για ταϊστρες και ποτίστρες όπως ορίζει ο νόμος. Η έλλειψη ευαισθησίας και εκπαίδευσης των πολιτών δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την συγκεκριμένη περίπτωση οι έντονες διαμαρτυρίες από το Σύλλογο Γυναικών Στυλίδας, ο οποίος στεγάζεται στο κτίριο του ΟΣΚ, το οποίο βρίσκεται εντός του Πάρκου του Λαού. Προσωπική παρατήρηση δέχθηκε φιλόζωη κάτοικος της περιοχής από την πρόεδρου του συλλόγου Δ.Χ., επειδή την “έπιασε στα πράσα” να μεταφέρει νερό από τις βρύσες που υπάρχουν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, 100 μ. μακρυά από το σημείο όπου ταϊζονται τα αδέσποτα. Από την ίδια την πρόεδρο πληροφορήθηκε πως έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί στους αρμόδιους του Δήμου. Τρεις μέρες αργότερα η πόρτα έκλεισε με λουκέτο απαγορεύοντας έτσι την είσοδο σε κάθε πολίτη και όχι μόνο στην εν λόγω φιλόζωη. (βλ. σχετικές φωτογραφίες)

Είναι γνωστό πως από το νόμο απαγορεύεται η επανένταξη ζώων σε χώρους όπως οι Σιδηροδρομικοί Σταθμοί και τα πάρκα. Παρόλα αυτά, εκεί εντοπίζονται συνεχώς αδέσποτα. Ο Δήμος και οι αρμόδιες αρχές έχουν καθήκον να ερευνήσουν και να επιβάλλουν κυρώσεις σε οποιονδήποτε σχετίζεται με τέτοιου είδους ενέργειες. Δεν είναι λογικό να “πληρώνουν” ευαισθητοποιημένοι και συνειδητοποιημένοι πολίτες την παράνοια, ασυνειδησία και την έλλειψη παιδείας των υπολοίπων.

Παρακαλείται, λοιπόν, όποιος γνωρίζει τα σκυλιά αυτά, όποιος τα έχει δει σε άλλα χωριά ή άλλο Δήμο, να επικοινωνήσει στο 6945680826 (Λένα) ή να στείλει μήνυμα στο FB προφίλ Despoina Frona

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative