Social Icons

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ενωτικός Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανθήλης


Ενωτικός Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανθήλης


Στις 26.9.2017 επιδώσαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ υπόμνημα στο οποίο αναφέραμε την δραματική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι αγρότες βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής μας, μετά από μια καλλιεργητική περίοδο όπου οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν όλο αυτό το διάστημα είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής τους κυρίως λόγο του πράσινου σκουληκιού, κάτι που το είχαμε ανάδειξη από τις αρχές του καλοκαιριού .

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι αρκετοί από εμάς να κινδυνεύουμε να χάσουμε ένα μεγάλο μέρος της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Μέσω του υπομνήματος διεκδικούμε να μειωθεί το όριο των κιλών ανά στρέμμα καλλιέργειας (πλαφόν) που πρέπει να παραδώσουμε από τα 240 κιλά στα περίπου 140, ώστε να μην χαθεί από κανέναν συνάδελφο ούτε στρέμμα συνδεδεμένης ενίσχυσης. Η ίδια κατάσταση επικρατεί σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας.

Οι υπηρεσίες του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ίδιος ο υπουργός καθυστερεί εσκεμμένα να ανακοινώσει το οτιδήποτε και αντ΄ αυτού μαζί με όλον τον κυβερνητικό θίασο περιοδεύει ανά την Ελλάδα συμμετέχοντας στα αναπτυξιακά συνέδρια, όπως σήμερα στα Ιωάννινα, που κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με της περιφερειακές και δημοτικές διοικήσεις διοργανώνουν, προκειμένου να μας πλασάρουν το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης και τις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται, για το νέο και πολυδιαφημισμένο μοντέλο του επιχειρηματία αγρότη, μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Και όλα αυτά την ώρα που παραδίδουν στους ξεπουλημένους της ΠΑΣΕΓΕΣ 1,8 εκατ.€ από τις εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ. Ενός ΕΛΓΑ που λόγο του αναχρονιστικού κανονισμού του, που εσκεμμένα δεν εκσυγχρονίζουν, μας αφήνει ανασφάλιστους από ένα σωρό κινδύνους, όπως τώρα από το πράσινο σκουλήκι στο καλλιέργεια βαμβακιού.

Είναι φανερό ότι εκσυγχρονισμός για όλες τις κυβερνήσεις και για την ΕΕ είναι ό,τι κόβει από τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των εργαζομένων και όχι ό,τι τις ικανοποιεί.

Εμείς την ίδια στιγμή δεν έχουμε ούτε για το ρεύμα σπιτιού, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της οικογένειας μας, αδυνατούμε να πληρώσουμε τον ΕΦΚΑ, τον Φόρο και τον ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα να μας έρχονται κατασχετήρια και να μένουμε ανασφάλιστοι. Οι προμηθευτές αγροεφοδίων δεν μας προμηθεύουν νέα εφόδια για την νέα καλλιεργητική περίοδο, την ίδια στιγμή οι έμποροι ακόμα δεν μας έχουν πληρώσει την περσινή παραγωγή, μας παίρνουν την φετινή με ανοιχτές τιμές ή μας «εκβιάζουν» να τους την παραδώσουμε ακόμα και κάτω του κόστους εάν θέλουμε να πληρωθούμε «τις μετρητοίς», πατώντας πάνω στις άμεσες ανάγκες μας.

Το γελοίο της υπόθεσης θα είναι ότι εάν ανακοινωθεί η μείωση του πλαφόν, η κυβέρνηση και ο υπουργός θα μας πλασαριστούν σαν τους σωτήρες που είναι δίπλα στα προβλήματα του λαού.

Για μας τους μικρομεσαίους αγρότες ένας δρόμος υπάρχει, δυναμώνουμε τους Αγρ. Συλλόγους μας, συσπειρωνόμαστε γύρω από την Ομοσπονδία των Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, οργανώνοντας την πάλη μας ενάντια σε όλες αυτές τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και της ΕΕ, που σαν στόχο έχουν τον μαζικό μας αφανισμό παραδίδοντας στους μεγαλοαγρότες, τις αγροδιατροφικές επιχειρήσεις στους εμπόρους και τις τράπεζες τους κόπους μιας ζωής.

Σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να παλέψουμε για μια εντελώς διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας που θα διασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στον μικρομεσαίο αγροτοκτηνοτρόφο και καλύτερη ζωή στο χωριό, επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative