Social Icons

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


kke

Ανακοίνωση

Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών που αντιδρούν στην κατάργηση της εκπαίδευσης σε ορισμένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ, αλλά και της κατάργησης ορισμένων μαθημάτων κατεύθυνσης σε λύκεια της περιφέρειας ( Υπάτη, Ν. Μοναστήρι, Μοσχοχώρι).

Αυτή η αντίδραση αποτελεί έκφραση γενικότερων αντιστάσεων στην εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που αυξάνει τους ταξικούς φραγμούς και δυσκολεύει την μόρφωση των παιδιών των εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Πέρα από το περιορισμό των κρατικών δαπανών για την παιδεία, που αντανακλάται σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης η κυβέρνηση επιδιώκει να υποβαθμίσει τις σπουδές των παιδιών του λαού για να τα αξιοποιήσει σαν φτηνή εργατική δύναμη. Επιδιώκει να μειώσει τις δαπάνες του κράτους για την παιδεία μειώνοντας τις θέσεις των εκπαιδευτικών, συγχωνεύοντας σχολεία και καταργώντας ειδικότητες. Αυτή είναι η βαθύτερη ουσία της αξιολόγησης που προωθεί για να διαμορφώσει το σχολείο στα μέτρα των αναγκών της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ σταθερά προσηλωμένο στην ανάγκη για ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού και μιας διαφορετικής προοπτικής για την χώρα, αγωνίζεται για αποκλειστικά δημόσια προσχολική αγωγή, που θα καλύπτει όλες τις εργατικές- λαϊκές οικογένειες.

Για ενιαίο 12χρονο , αποκλειστικά δημόσιο σχολείο, καλά οργανωμένο με ολιγομελείς τάξεις και επαρκές αριθμό καλά καταρτισμένων εκπαιδευτικών.
Για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση με αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα
Σε αυτή την βάση συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των μαθητών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών.

Θεωρούμε, όμως, πως αυτός ο αγώνας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, των εργαζομένων και καλούμε τον λαό να τον κάνει δική του υπόθεση.
Σε αυτή την βάση καλούμε τους Λαμιώτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι μαθητές την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στην πλατεία πάρκου στις 13,00 μ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative