Social Icons

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Απελευθέρωση της Λαμίας από τον ΕΛΑΣ - 18 Οκτώβρη 1944


1
 Με μια λιτή και σεμνή εκδήλωση τίμησαν την απελευθέρωση της Λαμίας από τον ΕΛΑΣ η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Την Τετάρτη το πρωί συγκεντρώθηκαν νεολαίοι, συγγενείς των αγωνιστών, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στην Πλατεία Λαού μπροστά στο άγαλμα του έφιππου Άρη Βελουχιώτη.

Χαιρετισμό έκαμε εκ μέρους της ΚΝΕ ο Δημήτρης Αλεξόπουλος. Αναφέρθηκε στην ΕΠΟΝ, στη θυσία του Νείλου Μαστραντώνη - Κλέαρχου στη Λαμία και συνδύασε τους αγώνες τού χθες με την ανάγκη για πολιτικό και κοινωνικό αγώνα για το σήμερα και το αύριο της νέας γενιάς.
Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Χρήστος Φουσέκης εκ μέρους της ΤΕ και του Παραρτήματος Λαμίας.

Η Κατερίνα Τσέλιου απήγγειλλε τους στίχους που έγραψε η Μαριάννα Κόκοττα, φίλη της Αντίστασης, αφιερωμένους στον Άρη Βελουχιώτη.

ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Όταν πυκνώσαν οι ομίχλες κάτω στη γη, ανηφόρησες το δρόμο που φέρνει προς τον ήλιο / κι εκεί χάραξες το διαβατικό το πρόσωπο στον αιώνιο χαλκό / κι εμείς οι ζωντανοί που μείναμε σου αφιερώνουμε ένα ισλανδικό παραμύθι που λέει / Ο άνθρωπος που αγωνίζεται για το συνάνθρωπό του είναι παιδί τ' ουρανού / όπου πατάει φυτώνουν τα λουλούδια της ελπίδας, / όπου ζει, ζει το γαλάζιο, / κι όπου πεθαίνει γεννιέται ένα ηφαίστειο για να δείξει σ' όλους μας πώς πρέπει νάμαστε!

2

 Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από την ΚΝΕ, το ΚΚΕ και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων των αγωνιστών και υπέρ των νεκρών ΕΛΑΣιτών που έπεσαν την παραμονή της 18η Οκτώβρη 1944 δίνοντας την τελευταία μάχη στην έξοδο της Λαμίας χτυπώντας τις γερμανικές φάλαγγες καθώς υποχωρούσαν.
Αθάνατοι!
3


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative