Social Icons

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Απόδραση στη φύση από το Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβόμυλου Φθιώτιδας


1
" Απόδραση στη φύση από το Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβόμυλου Φθιώτιδας"

Το Σάββατο, 9 του Σεπτέμβρη 2017, τα μέλη του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβόμυλου Φθιώτιδας, πραγματοποίησαν περιηγητική και ψυχαγωγική απόδραση στην Παύλιανη Φθιώτιδας, στον Αθανάσιο Διάκο και στη Στρώμη Φωκίδας.
Τα μέλη του Συλλόγου επισκέφτηκαν την γραφική Παύλιανη Φθιώτιδας και το πάρκο της με τα πρωτότυπα παιχνίδια του κατά μήκος του ποταμιού. Μικροί και μεγάλοι έπαιξαν και έμειναν ενθουσιασμένοι τόσο από τα παιχνίδια όσο και από το φυσικό κάλλος της περιοχής.

2
Στη συνέχεια ανηφορίσαμε για τον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας. Μια πανέμορφη διαδρομή μέσα σε ένα απέραντο δάσος με έλατα και οξιές. Το χωριό γραφικό και όμορφο. Στην πλατεία στο κέντρο του χωριού δεσπόζει η προτομή του ήρωα του 1821 Αθανασίου Διάκου. Τριγύρω ταβέρνες. Εκεί καθίσαμε και γευτήκαμε τα νοστιμότατα παϊδάκια της περιοχής και το φημισμένο παγωτό. Δεν έλειψε και ο χορός από τα μέλη του Συλλόγου στη φιλόξενη ταβέρνα. Στη συνέχεια μια περιήγηση στο χωριό για να επισκεφτούμε το χώρο που εικάζεται ότι γεννήθηκε ο Αθανάσιος Διάκος και ιστορικό μουσείο. 
3
Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής συναντήσαμε την Κάτω Μουσουνίτσα και κάναμε μια μικρή στάση στη Στρώμη για να προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Στρωμιώτισσας που βρέθηκε μετά από όραμα από κάτοικο της περιοχής σε χωράφι αφού προηγήθηκε ανασκαφή.
Ήταν μια όμορφη απόδραση στη φύση και μείναμε όλοι ευχαριστημένοι. 

Στην εκδρομή εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πασπάλης Κωνσταντίνος και το μέλος Ντούκα Τριανταφυλλιά.

4
5
6
7
8
9
10
11

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative