Social Icons

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Βοήθεια αρχίζει το σχολείο


sxoleio
Η πρώτη μέρα στο σχολείο εκτός το άγχος που προξενεί σε πολλά παιδιά,δημιουργεί και πανικό στους γονείς ,ειδικά για τα προνήπια που αποχωρίζονται για πρώτη φορά τη μαμά τους αυτή η μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική και επίφοβη

Θυμηθείτε τη δική σας πρώτη φορά στο σχολείο ,αναβιώστε τις στιγμές της αποχώρησης και νιώστε τα συναισθήματα της στιγμής για να καταλάβετε το πως νιώθει το μικρό σας
Θυμηθείτε πόσο άγνωστα, περίεργα και διαφορετικά σας φαινόντουσαν όλα ,καταλάβετε το παιδί σας και προσπαθήστε να το βοηθήσετε να βιώσει αυτή τη μέρα όσο γίνεται πιο ήρεμα και ευχάριστα.
Προετοιμάστε το μικρό σας ψυχολογικά ,διαβάστε του σχετικά βιβλία ανάλογα πάντα με το νοητικό του επίπεδο.

Μια βόλτα στο σχολικό περιβάλλον που πρόκειται να ενταχθεί και η γνωριμία με τους/τις νηπιαγωγούς θα βοηθήσει την προσαρμοστικότητά του και το παιδί δε θα νιώσει ξένο μεταξύ ξένων σε ένα άγνωστο για αυτό χώρο .
Μη κάνετε το λάθος να διαλέξετε εσείς τα σχολικά είδη και τη γραφική ύλη που χρειάζεται. Αφήστε το να νιώσει τη χαρά της επιλογής και αν τα οικονομικά σας είναι περιορισμένα περιορίστε τις επιλογές του παιδιού σας σύμφωνα με το χρηματικό ποσό που διατεθείτε για τις σχολικές του ανάγκες .

Φροντίστε να ενημερώσετε τους παιδαγωγούς για τις ιδιοτροπίες του παιδιού σας ,για τις προτιμήσεις του και για τους φόβους του .
Αναφέρετε κάθε τυχών αλλεργία ακόμα κι αν αναφέρετε στο βιβλιάριο υγείας και φυσικά αναλύστε την ιατρική κατάσταση του παιδιού σας ιδιαίτερα αν υπάρχει κάποια εκ γεννητής η χρόνια πάθηση .
Μην αποφύγετέ τις εξετάσεις που σας ζητάνε και οπωσδήποτε μην ζητάτε απ το παιδίατρο σας να υπογράψει τα ανάλογα χαρτιά υγείας του παιδιού χωρίς να έχει προηγηθεί ο ανάλογος ιατρικός έλεγχος ,μπορεί να είναι χρονοβόρα διαδικασία όμως ότι αφορά την υγεία των παιδιών πρέπει να τηρείται σχολαστικά .

Αν δείτε ότι το παιδί σας αρνείται να σας αποχωριστεί συνοδεύεστε το μέχρι την τάξη,πείτε του ότι θα κοιτάζετε για λίγη ώρα από το παράθυρο και μόλις δείτε ότι αισθάνεται καλύτερα γυρίστε στο σπίτι. Η παρουσία της μαμάς θα το ανακουφίσει και θα νιώσει σιγουριά και θάρρος ,αρκεί να μη κάνετε το λάθος να το επαναλάβετε και τις επόμενες μέρες .

Το παιδί που έχει πλήρη εικόνα στο μυαλό του τι θα κάνει στο σχολείο και είναι συνηθισμένο στους μικρούς αποχωρισμούς από τη μαμά είναι σίγουρο ότι θα βιώσει αυτή την περίοδο όσο πιο ήρεμα γίνεται. Αν όμως το μωρό σας είναι κολλημένο πάνω σας γιατί δε μπορείτε να το αποχωριστείτε τότε το πρόβλημα δε το έχει το παιδί αλλά εσείς .

Η εικόνα παιδιών να μπαίνουν με χαρά στη τάξη και μαμάδων να κλαίνε δεν είναι σπάνια δυστυχώς και αυτό δείχνει την ανωριμότητα των γονιών που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν και να πάρουν τις πρωτοβουλίες που αναλογούν στην ηλικία τους .

Χαλαρώστε.

Ηρεμήστε και μη βάλετε τα κλάματα μπροστά στο μωρό σας που μεγάλωσε και θα πάει για πρώτη φορά σχολείο .Βρείτε τη χαρά της μοναξιάς που είχατε πριν γίνεται γονείς ,θα κάνει καλό σε σας και στο παιδί σας το να αφιερώσετε λίγο χρόνο στα θέλω σας.
Μη μεταδώσετε στο παιδί το φόβο και τη θλίψη σας αλλά δείξτε του τον ενθουσιασμό σας που μεγαλώνει και φεύγει για πρώτη φορά απ το σπίτι

Απαιτείστε από τους παιδαγωγούς την πλήρη ενημέρωση σας για τη κάθε μέρα του παιδιού σας ειδικά αν ο λόγος του δεν είναι αναπτυγμένος τόσο για να σας δώσει εκείνο σαφή εικόνα .Αυτό ιδιαίτερα σε παιδιά με ειδικές ανάγκες βολεύει και ηρεμεί τους γονείς και δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας .

Αν το παιδί παρακολουθεί ειδικές θεραπείες ενημερώστε και αν είναι εφικτό φροντίστε να έρθει σε επαφή δασκάλα και θεραπευτής ώστε να συμβαδίζει το πρόγραμμα και να δημιουργηθεί μια γέφυρα δράσης από το σπίτι ,το σχολείο και το θεραπευτήριο .
Μη συγκρίνεται το παιδί το δικό σας που φοβάται να σας αποχωριστεί με το παιδί της φίλης σας που δεν είχε η δεν έχει κανένα πρόβλημα γιατί θα το μειώσετε και μη του δώσετε οδηγίες για καταστροφές, σεισμούς η πλημμύρες .

Δεν θα γίνει η συντέλεια του κόσμου που το μικρό σας θα πάει σχολείο αλλά θα μεγαλώσει και θα γίνει πιο ευχάριστος ο κόσμος του

Καλή σχολική χρονιά

Μαίρη Κουτρούμπα
Autism mania
M.K.<3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative