Social Icons

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΛΑΡΚΟ, απόπειρα τρομοκρατίας


larko
  1. ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ στην ΛΑΡΥΜΝΑ στο Σ.Γ 
  2. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ στην ΛΑΡΥΜΝΑ στο Σ.2

Λάρυμνα 27/09/2017
ΠΡΟΣ:

ΔΙΟΙΚΗΣΗ Γ.Μ.Μ. Α.Ε. ΛΑΡΚΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΡΥΜΝΑ
Γραφείο Προσωπικού

Θέμα: «Απάντηση στην πρόσκληση απολογίας που μας στείλατε».

Κύριοι,

Τη Δευτέρα 25-09-2017 λάβαμε πρόσκληση από το γραφείο προσωπικού της ΛΑΡΚΟ με την οποία μας ζητάτε εντός 3 ημερών να απολογηθούμε, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της ΛΑΡΚΟ για το γεγονός ότι την Παρασκευή 15-09-2017 δεν παρουσιαστήκαμε στα τμήματα εργασίας μας, Σ.Γ και Σ2 αντίστοιχα, ενώ οι κάρτες ωροκτύπησης χτυπήθηκαν κανονικά στις 06:00 π.μ.
Ως εκλεγμένοι συνδικαλιστές, Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας , Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, Μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΜ ο πρώτος και Γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου και μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ.Λ ο δεύτερος, θα μπορούσαμε να στείλουμε έγγραφο συνδικαλιστικής άδειας και να δικαιολογήσουμε τη μη παρουσία μας στα Τμήματα μας. Όμως δεν θα το κάνουμε για τους εξής λόγους:

1. Την Παρασκευή 15-09-17 ώρα 06:30 λάβατε επιστολή στο email της Διεύθυνσης του ΣΕΛ και της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, επιστολή που κοινοποιήθηκε στα Μ.Μ.Ε και τους εργαζόμενους και με την οποία ενημερώναμε ως Συνδικάτο Μετάλλου πως τα μέλη μας στην εργολαβία της ΛΑΡΚΟ ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ , από το πρωί της ίδιας μέρας , έχουν χτυπήσει την κάρτα ωροκτύπησης, είναι συγκεντρωμένοι στην Πύλη του εργοστασίου και διαμαρτύρονται αναμένοντας απάντησή σας για το πότε θα τους καταβληθεί η καθυστερημένη μισθοδοσία τους.

Άρα για το πού βρισκόμασταν και οι δύο μας ήσασταν ενημερωμένοι επίσημα, μιας και την επιστολή που λάβατε την έχουμε υπογράψει ως Πρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ.

2. Εκτός από εσάς, στις 15/09/2017 το πρωί στις 06:00, ενημερώσαμε όλους τους εργαζόμενους που άλλαξαν βάρδια, τους υπεύθυνους των τμημάτων μας και την ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ.

Άρα για το πού ήμασταν δεν γνωρίζατε μόνο εσείς, γνώριζε ο κάθε αρμόδιος, γνώριζαν όλοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

3. Παρά το γεγονός ότι σας καλούσαμε εγγράφως να μας απαντήσετε για το πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, εσείς για να απαξιώσετε τη διαμαρτυρία μας, δεν επικοινωνήσατε μαζί μας σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας .

Άρα όχι μόνο γνωρίζατε πού βρισκόμασταν, αλλά συνειδητά, αν και είχατε την ευθύνη, αποφύγατε την επικοινωνία μαζί μας.

4. Στις 15/09/2017, γύρω στις 10:00 , εφόσον μέσα από διαπραγματεύσεις που είχαμε με τον εργολάβο οι εργαζόμενοι κατάφεραν να τους δοθεί έναντι μισθοδοσίας , πήραμε τηλέφωνο στα τμήματα και τους δηλώσαμε πως «η διαμαρτυρία έληξε , πάμε στις εργασίες μας». Η απάντηση όμως των τμημάτων και του εργολάβου ήταν «να μην πάει κανείς για δουλεία, με εντολή της Διεύθυνσης της ΛΑΡΚΟ θεωρούνται απόντες και πρέπει να φύγουν από το χώρο». Μετά από αυτή την εξέλιξη χτυπήσαμε την κάρτα μας στην έξοδο και φύγαμε μαζί με τους εργαζόμενους που εσείς διώξατε.

Άρα όχι μόνο γνωρίζατε πού ήμασταν όπως γνώριζαν οι πάντες , όχι μόνο δεν επικοινωνήσατε μαζί μας όπως ήσασταν υποχρεωμένοι , αλλά ακόμη και όταν η διαμαρτυρία έληξε, με δική σας εντολή δεν αφήσατε να μπουν μέσα για εργασία οι εργαζόμενοι, μαζί τους και εμείς. Επομένως ο λόγος που μας ζητάτε να απολογηθούμε είναι κατασκευασμένος από εσάς τους ίδιους επιδιώκοντας να παρεμποδίσετε την συνδικαλιστική μας δράση και να περάσετε κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους.

Κύριοι,

Η τακτική σας για το συγκεκριμένο θέμα με την πρόσκληση για απολογία είναι συνέχεια:

· Της εντολής που έχετε δώσει στους Φύλακες να καταγράφουν τα ονόματα εργαζόμενων που συμμετέχουν στις Γ.Σ. του Συνδικάτου μας.
· Της εντολής σας να απολυθούν από την εργολαβία Καρατσώλη οι εργαζόμενοι που διαμαρτυρήθηκαν διότι ήταν ανασφάλιστοι και απλήρωτοι.
· Της ενέργειάς σας δυο φορές μέχρι σήμερα να ξεκρεμαστεί το πανό του Συνδικάτου μας που αναγράφει «Πάρτε πίσω τις απολύσεις».
· Της άρνησής σας να δοθούν οι ωροκτυπήσεις στους απολυμένους συναδέλφους που προσκομίζοντας τες στις αρμόδιες υπηρεσίες αποδεικνύουν ότι εργάζονταν ανασφάλιστοι.
· Της άσκησης τρομοκρατίας στους εργαζόμενους που απέργησαν στις 29/8/17- μια απεργία που σας γνωστοποιήθηκε με δικαστικό επιμελητή - να δηλωθούν απόντες αντί απεργοί.
· Των εκδικητικών μέτρων ενάντια σε συναδέλφους μας που διαμαρτυρήθηκαν επειδή ήταν απλήρωτοι ενώ συνάδελφοι μας είχαν κάνει προγραμματισμένα το ρεπό τους για να εργαστούν το Σαββατοκύριακο , με εντολή σας τους κόψανε, χτυπώντας τους έτσι οικονομικά.

Με βάση όσα σας εκθέτουμε παραπάνω δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε την κατηγορία που μας προσάπτεται ότι δεν παρουσιαστήκαμε στα τμήματα μας στις 15/9/17.

Ήμασταν μαζί με τους συνάδελφους μας που ήταν απλήρωτοι και θα το ξανακάνουμε αν χρειαστεί. Όχι μόνο γιατί είμαστε εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ του Συνδικάτου μας, θα το ξανακάνουμε κυρίως γιατί έτσι λέει η συνείδηση μας, είμαστε εργάτες και έχουμε υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, έχουμε κάνει επιλογή ζωής τασσόμενοι στον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Τάξης μας, της εργατικής τάξης.

Για αυτό το λόγο άλλωστε και κατά το παρελθόν με εντολή προηγούμενων Διοικήσεων και Διευθύνσεων έχουμε απολυθεί και διωχθεί και οι δυο μας για τη συνδικαλιστική και πολιτική μας δράση.

Tην παρούσα απάντησή μας στην πρόσκληση για απολογία, την δημοσιοποιούμε και καλούμε σε συνέχεια της καταγγελίας που γνωστοποίησε το Συνδικάτο Μετάλλου στις 15/9/17 προς όλους τους αρμόδιους, να παρέμβουν στην υπό κρατική ευθύνη επιχείρηση της ΛΑΡΚΟ και να απολογηθούν αυτοί που καταπατούν κάθε εργατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα μας.
  • ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
  • ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative