Social Icons

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Το παιδί λείπει απ το σπίτι για σπουδές


1
Για πολλά παιδιά το πανεπιστήμιο είναι η πρώτη φορά που ζουν μακριά από το σπίτι ή μακριά από την οικογένειά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτός αυτού, είναι ένα άγνωστο περιβάλλον που σχεδόν πάντα προξενεί φόβο.

Όλα είναι διαφορετικά,το φαγητό, οι άνθρωποι ,τα καταλύματα, οι αίθουσες

Αν και οι περισσότεροι μαθητές τελικά συνηθίζουν αυτά τα νέα δεδομένα ζωής χωρίς πρόβλημα, οι πρώτες εβδομάδες του φοιτητικού βίου μπορούν να δημιουργήσουν ένα αγχωτικό περιβάλλον.
Αυτό ισχύει ακόμα και αν το παιδί είναι πραγματικά ενθουσιασμένο με τις αλλαγές γιατί και οι μεγάλες θετικές αλλαγές μπορούν να προκαλέσουν άγχος.

Υπάρχει επίσης μια αλλαγή στο περιβάλλον στήριξης. Όταν υπάρχει μια μικρή η μεγάλη δοκιμασία για το παιδί τα μέλη της οικογένειας και οι κολλητοί φίλοι δεν είναι άμεσα διαθέσιμοι για να το υποστηρίξουν και το τηλέφωνο και ο υπολογιστής όσο και να υποκαθιστούν δεν αναπληρώνουν την πραγματική επικοινωνία κι αυτό προξενεί στο παιδί πανικό και άγχος . Έτσι το παιδί είναι δύσκολο να προσαρμοστεί, ειδικά κατά τους πρώτους μήνες της φοιτητικής ζωής του.

Ακαδημαϊκές απαιτήσεις και άγχος εξετάσεων

Αυτή είναι η πιο κοινή μακροπρόθεσμη αιτία άγχους για φοιτητές. Όταν δεν λάβουν τα αποτελέσματα που νομίζουν ότι πρέπει να έχουν ή αισθάνονται πιεσμένοι για το αποτέλεσμα ο ψυχολογικός τους κόσμος επιβαρύνεται Το πανεπιστήμιο μπορεί να είναι η πρώτη φορά που παίρνουν ένα χαμηλό βαθμό και να νιώσουν ότι δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σχολής τους με αποτέλεσμα το άγχος να εμφανιστεί με αυξημένη ένταση.

Το άγχος των εξετάσεων συνήθως έρχεται πριν ή κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εξετάσεων. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι φυσικά και διανοητικά και συνήθως αναστέλλουν την ικανότητά τους να εκτελέσουν τους μηχανισμούς που απαιτούνται γιατί έχει μειωθεί η απόδοσή τους

Οι τρόποι διαχείρισης ή μείωσης του άγχους περιλαμβάνουν:
  • Μελέτη
  • Ασκήσεις πρακτικής προσομοίωσης του χρόνου των εξετάσεων
  • Ασκήσεις αναπνοής και ασκήσεις χαλάρωσης
  • Σωστή διατροφή και άσκηση
  • Αξιοποίηση του χρόνου μελέτης με σωστό προγραμματισμό και συμβολή ειδικού επιστήμονα αν το άγχος φέρει συμπτώματα πανικού και εμποδίζει όχι μόνο την περίοδο των εξετάσεων αλλά και ολόκληρη την καθημερινότητά του και καθ επέκταση την ζωή του

Μαίρη Κουτρούμπα
Autism mania
M.K.<3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative