Social Icons

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Γερμανία: Πρόταση ισόβιας κάθειρξης σε γυναίκα επικεφαλής ομάδας νεοναζί


Μπεάτε Τσέπε
Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας ζήτησε να επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης στην Μπεάτε Τσέπε, κύρια κατηγορουμένη σε μια δίκη νεοναζί που κατηγορούνταν για τη δολοφονία δέκα ανθρώπων.
Οι εισαγγελείς ανέφεραν πως η Τσέπε ήταν μέλος της ομάδας Εθνικοσοσιαλιστική Παρανομία (NSU) που σκότωσε οκτώ Τούρκους, τον Έλληνα Θεόδωρο Βουλγαρίδη και μια γερμανίδα αστυνομικό από το 2000 έως το 2007, οδηγώντας σε μια από τις μεγαλύτερες μεταπολεμικές δίκες στη Γερμανία.

Η 42χρονη Τσέπε έχει αρνηθεί ότι έλαβε μέρος στις δολοφονίες με δύο φίλους της οι οποίοι αυτοκτόνησαν το 2011, λίγο προτού ανακαλυφθούν από την αστυνομία. Μέσω του δικηγόρου της, όμως, έχει πει πως αισθανόταν ηθικά ένοχη γιατί δεν τους απέτρεψε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου, το απόγευμα της 15ης Ιουνίου 2005 οι Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρτ, μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης NSU, μπήκαν στο κλειδαράδικο του Βουλγαρίδη που ζούσε ως μετανάστης στο Μόναχο και τον εκτέλεσαν με τρεις σφαίρες στο κεφάλι. Το φονικό όπλο, ένα πιστόλι Ceska 83, είχε ήδη χρησιμοποιηθεί σε έξι προηγούμενους φόνους ανδρών τουρκικής καταγωγής που παρέμεναν ανεξιχνίαστοι.

Μέχρι και το 2011 οι έρευνες των Αρχών κύκλωναν τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο των θυμάτων ή αποδίδονταν στην τουρκική μαφία. Το ρατσιστικό κίνητρο και η πιθανή δράση νεοναζί δεν είχαν εξεταστεί.
Η κ. Βουλγαρίδη ανακρινόταν συστηματικά επί τρεις ή τέσσερις ώρες, η αστυνομία είχε ρωτήσει τη 15χρονη κόρη της εάν ο πατέρας της ήταν έμπορος ναρκωτικών και εάν την κακοποιούσε.

Η κ. Βουλγαρίδη σταμάτησε να είναι «ύποπτη» για τις γερμανικές αρχές το 2011, όταν αποκαλύφθηκε η δράση της οργάνωσης NSU και συνελήφθη ένα από τα βασικά μέλη της, η Μπεάτε Τσέπε.

presspublica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative