Social Icons

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Δελτίο τύπου - ρυθμίσεις οφειλών σε Δήμους


 Επιμελητήριο Φθιώτιδας
Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του, ότι βρίσκεται σε ισχύ διάταξη που προβλέπει τη ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους (Ο.Τ.Α. Α΄Βαθμού) και τα νομικά πρόσωπα αυτών. Στην εν λόγω ρύθμιση υπάγονται οφειλές οι οποίες έχουν ήδη βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως 30/09/2017. Η προθεσμία για την αίτηση του οφειλέτη είναι έως 30/11/2017 και υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του οικείου Δήμου ή του νομικού προσώπου αυτού.

Προβλέπεται ρύθμιση και καταβολή με απαλλαγή των οφειλών από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα ως εξής:

(α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%),
(β) αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη από 20 ευρώ, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%),
(γ) αν εξοφληθούν σε εικοσιπέντε (25) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%),
(δ) αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%),
(ε) αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).

Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες, το λιγότερο 20 ευρώ, εκτός της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ ή καταβάλλεται η πρώτη δόση εντός 3 εργασίμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης και οι επόμενες έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι από τη σχετική διάταξη του αρ. 52 ν. 4483/2017 (ΦΕΚ 107/Α/31-07-2017), καθώς και στους οικείους Δήμους και νομικά πρόσωπα αυτών.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative