Social Icons

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Τον πλούτο τον κατακλέβει μια μικρή μειοψηφία παρασίτων


1
Δεν λείπουν ούτε ο πλούτος ούτε οι παραγωγοί του για να ζήσουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους οι λαοί όλου του κόσμου. Το πρόβλημα είναι ότι αυτόν τον πλούτο τον κατακλέβει μια μικρή μειοψηφία παρασίτων. Αυτό επιβεβαιώνεται από μία ακόμα έρευνα που δημοσιεύθηκε στον κυριακάτικο Τύπο, για τους λεγόμενους «υπερπλούσιους»: Οι 2.397 «κροίσοι», με περιουσία 7,37 τρισ. δολαρίων, κατέχουν περισσότερο πλούτο από 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο!

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι το τελευταίο 12μηνο οι πλούσιοι αύξησαν κατά 3,7% (στα 10,3 τρισ. δολάρια) τον πλούτο που συσσωρεύουν στα λεγόμενα «offshore» κέντρα. Πρόκειται για νούμερα που ζαλίζουν και αποτελούν την άλλη όψη της μαζικής φτώχειας και της εξαθλίωσης, που μαστίζουν λαούς ολόκληρους. Στοιχεία που δείχνουν ότι για να καταλήγει σε μερικές εκατοντάδες κηφήνες αυτός ο αμύθητος πλούτος, πρέπει να συγκεντρώνονται σε αρκετά εκατομμύρια η ανέχεια και η μιζέρια. Τα παραπάνω δεν είναι ούτε «παραφωνία» ούτε «εκτροπή» από μια «ομαλή» λειτουργία του καπιταλισμού. Είναι η ίδια η εγκληματική του φύση, το DNA ενός συστήματος σάπιου μέχρι το μεδούλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative