Social Icons

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Δήμοι -Συμβασιούχοι: 4.560 μόνιμες προσλήψεις, 3.238 νέες συμβάσεις, 589 απολύσεις (λίστα)


δήμοι
Με την υπογραφή χιλιάδων νέων συμβάσεων έως 31.3.2018 ή έως την έκδοση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ από συμβασιούχους -“παρατασιούχους” αλλά και τα αιτήματα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού να πυκνώνουν ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου η διαδικασία στους δήμους της χώρας, σχετικά με την κάλυψη των θέσεων στους δημοτικούς τομείς καθαριότητας.


Οι μεγάλοι δήμοι της χώρας που αποτελούν και το βαρόμετρο προχώρησαν σταδιακά σε νέες συμβάσεις με παράλληλα αιτήματα για μόνιμες προσλήψεις, που, άλλωστε, αποτέλεσαν προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία της παραμονής των συμβασιούχων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η aftodioikisi.gr και αφορούν συνολικά 72 δήμους της χώρας:

-52 δήμοι έχουν ήδη εγκρίνει με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων 3.238 νέες συμβάσεις, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν υποβάλλει και αιτήματα για 2.060 μόνιμες θέσεις, ανεβάζοντας τον μέχρι τώρα αριθμό τους στους 4.560 (σ.σ. μαζί με τους 2.500 που έχουν αιτηθεί οι δήμοι παλαιότερα). Ανάμεσα στους δήμους αυτούς συναντούμε τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρέων, Λαρισαίων, Βόλου, Περιστερίου, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Αμαρουσίου, Περάματος, Χαλανδρίου, Χανίων, Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, Τρίπολης, Πλατανιά, Αποκορώνου, Αγίας Παρασκευής, Ιθάκης, Κηφισιάς, Ωραιοκάστρου, Διστόμου, Κομοτηνής, Αλμυρού, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ηλιούπολης, Αμαρουσίου, Παύλου Μελά, Ηρακλείου Αττικής, Ζωγράφου, Μαλεβιζίου Κρήτης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Καλαμάτας, Φιλοθέης – Ψυχικού, Μινώα Πεδιάδος, Λαγκαδά, Αγίου Δημητρίου, Κορδελιού Ευόσμου, Λευκάδας, Φαιστού, Λεβαδέων, Στυλίδας, Νεάπολης – Συκεών, Ρεθύμνης, Πυλαία – Χορτιάτη, Τρικκαίων, Καρπάθου, Κοζάνης, Γλυφάδας, Μοσχάτου-Ταύρου. Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις από τους συγκεκριμένους δήμους, υπάρχουν “γκρίζες” ζώνες, καθώς για παράδειγμα ο δήμος Αθηναίων ναι μεν προχώρησε σε νέες συμβάσεις με 239 εργαζόμενους στην καθαριότητα αλλά απέλυσε 83 συμβασιούχους στο Δημοτικό Βρεφοκομείο. Ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν και για τους δήμους  Αγίας Παρασκευής και Χορτιάτη.

– Είκοσι δήμοι έχουν προχωρήσει σε 589 απολύσεις. Πρόκειται για τους δήμους Ρόδου, Μάνδρας Ειδυλλίας, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Καρπάθου, Καλαμπάκας, Ραφήνας – Πικερμίου, Κιλκίς, Φλώρινας, Κόνιτσας, Λαμιέων, Σιθωνίας, Βισαλτίας, Κέρκυρα, Παλλήνη, Σάμο, Αρριανών, Πέλλα και, σύμφωνα με το Συνδικάτο ΟΤΑ, Ιωαννιτών και Αμφίπολης Σερρών και Χαλανδρίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 

Δήμοι που προχώρησαν σε νέες συμβάσεις:

Δήμος Αθηναίων: Στην έγκριση της υπογραφής συμβάσεων στους 239 συμβασιούχους καθαριότητας προχώρησε, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων κατ’ εφαρμογή της ρύθμισης Σκουρλέτη, κατά τη διάρκεια της προ-ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πλην των 404, ήδη εγκεκριμένων, προσλήψεων μόνιμων στο τομέα καθαριότητας, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε επιπλέον 31 θέσεις (30 οδηγούς και 1 ταπετσέρη). Ωστόσο, ο δήμος Αθηναίων προχώρησε σε απολύσεις 83 συμβασιούχων στο Δημοτικό Βρεφοκομείο.
Δήμος Πειραιά: Στην ανανέωση όλων (224) των συμβάσεων των εν ενεργεία συμβασιούχων, προχώρησε ο δήμος Πειραιά, ενώ τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, το δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόσληψη 191 υπαλλήλων που θα καλύψουν κενές θέσεις σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα καθώς και την σύσταση 74 νέων κενών οργανικών θέσεων μονίμου προσωπικού. Δηλάδη, συνολικά 265.
Δήμος Θεσσαλονίκης: Την υπογραφή νέων συμβάσεων και για τους 777 συμβασιούχους του δήμου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.Πάντως, η δημοτική Αρχή δεν τήρησε την δέσμευση που είχε αναλάβει προς τους εργαζόμενους για 680 μόνιμες προσλήψεις στον τομέα Καθαριότητας και ζήτησε, τελικώς, 535.
Δήμος Λαρισαίων: Στην έγκριση 204 νέων συμβάσεων, με εργαζόμενους που απασχολούνται ήδη ως συμβασιούχοι στην καθαριότητα και στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας (ΟΕΥ) που προβλέπει τη σύσταση μόνιμων θέσεων προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας προχώρησε, με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας και μετά από σχετική εισήγηση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη.
Δήμος Πατρέων: Την παραμονή των 64 συμβασιούχων στο δήμο Πατρέων εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης.
Δήμος Βόλου: Την υπογραφή νέων συμβάσεων για τους 80 συμβασιούχους καθαριότητας του δήμου αποφάσισε, ομόφωνα κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου Βόλου ώστε να περιλάβει 90 νέες θέσεις μονίμων για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου.
Δήμος Αιγάλεω: Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου υπεγράφησαν 33 νέες συμβάσεις, ενώ ταυτόχρονα αποφασίστηκε να προσληφθούν 40 μόνιμοι υπάλληλοι.
Δήμος Κορυδαλλού: Ήταν ο πρώτος δήμος της χώρας που υπέγραψε νέες συμβάσεις τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, με τους 33 συμβασιούχους- παρατασιούχους, που υπηρετούσαν στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έως τις 7/6/2017 (ημερομηνία της έκδοσης της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας), προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες της πόλης στο νευραλγικό τομέα της καθαριότητας.
Δήμος Περάματος: Την παραμονή στην εργασία των 5 συμβασιούχων του δήμου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.
Δήμος Χανίων: Νέες συμβάσεις για τους 43 εργαζόμενους στην καθαριότητα αποφάσισε να υπογράψει με βάση της ρύθμιση Σκουρλέτη το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Το θέμα ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ..
Δήμος Χαλανδρίου: Στην ανανέωση 100 συμβάσεων, εν’ ενεργεία συμβασιούχων, προχώρησε ο δήμος Χαλανδρίου, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ ταυτόχρονα ενέκρινε και την κατάρτιση νέου οργανογράμματος για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Ωστόσο το Συνδικάτο ΟΤΑ κάνει λόγο για 7 απολύσεις.
Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: Την παράταση όλων των συμβάσεων ενέκρινε την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο, ενώ ενέκρινε και 19 μόνιμες προσλήψεις. Επίσης ανανέωσε τις συμβάσεις τριών συμβασιούχων στην υπηρεσία πρασίνου.
Δήμος Λαγκαδά: Αποφάσισε νέες συμβάσεις στους 83 εργαζόμενους, ενώ θα προχωρήσει και στην πρόσληψη 35 μόνιμων.
Δήμος Πλατανιά: Νέες συμβάσεις για τους 22 εργαζόμενους στην καθαριότητα, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Δήμος Τρίπολης: Με απόφαση του, το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στην ανανέωση όλων των συμβάσεων ενέκρινε προσλήψεις 70 μόνιμων υπαλλήλων.
Δήμος Αποκορώνου: Στην έγκριση υπογραφής νέων συμβάσεων των οκτώ συμβασιούχων του δήμου, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  το δημοτικό συμβούλιο Αποκορώνου.
Δήμος Ιθάκης: Σε νέες συμβάσεις στους πέντε συμβασιούχους καθαριότητας του δήμου προχώρησε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ο δήμος Ιθάκης. Εξάλλου το Δημοτικό Συμβουλίου Ιθάκης, ενέκρινε αίτημα του δήμου προσλήψεις 10 μόνιμων υπαλλήλων  στην καθαριότητα.
Δήμος Αγίας Παρασκευής: Την παραμονή στην εργασία, με σύναψη νέων συμβάσεων, αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία ,για τους 40 συμβασιούχους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής. Οι νέες συμβάσεις θα ισχύουν, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017, έως την ημερομηνία κατάρτισης των προσωρινών πινάκων διοριστέων διαγωνισμού πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ  και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31-3-2018. Νωρίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει, ομόφωνα, τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, η οποία  προβλέπει τη σύσταση 40 νέων οργανικών θέσεων στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες διατάξεις του άρθρου 24 του ν.4479/2017. Ωστόσο άγνωστο είναι το τι θα γίνει με τους 10 καθαρίστριες εσωτερικού χώρου στο νομικό πρόσωπο του δήμου, τον ΠΑΟΔΑΠ. Παράλληλα το Συνδικάτο ΟΤΑ κάνει λόγο για 32 απολύσεις.
Δήμος Κηφισιάς: Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανανεώθηκαν, όλες οι συμβάσεις, 146 το σύνολο των συμβασιούχων που ήδη εργάζονται.
Δήμος Ωραιοκάστρου: Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προχώρησε η σύναψη 62 νέων συμβάσεων.
Δήμος Ηλιούπολης: Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή 38 νέων συμβάσεων και προσλήψεων μόνιμων.
Δήμος Περιστερίου: Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέγραψε νέες συμβάσεις με τους 13 συμβασιούχους έως την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31ης-3-2018, ενώ παράλληλα έχει υποβάλλει και αίτημα κάλυψης αντίστοιχων (13) μόνιμων θέσεων.
Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη: Την υπογραφή νέων συμβάσεων για 19 συμβασιούχους του δήμου και 70 προσλήψεις μόνιμων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Δήμος Αλμυρού: Με ομόφωνη απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, ενέκρινε την υπογραφή 19 νέων συμβάσεων που αφορούν εν ενεργεία συμβασιούχους, εφαρμόζοντας πλήρως τη ρύθμιση Σκουρλέτη καθώς και την πρόσληψη 20 μόνιμων υπαλλήλων.
Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Προχωρά σε 45 νέες συμβάσεις και ισάριθμες μόνιμες προσλήψεις.
Δήμος Κομοτηνής: Την υπογραφή 58 νέων συμβάσεων για όλους τους συμβασιούχους του δήμου και το αίτημα για 67 μόνιμες προσλήψεις ενέκρινε το ΔΣ.
Δήμος Διστόμου: Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, στις 7 Ιούλη 2017, με ομόφωνη απόφαση του, ενέκρινε την υπογραφή 11 νέων συμβάσεων εργαζομένων ΙΔΟΧ που ήδη εργάζονταν στο δήμο.
Δήμος Παύλου Μελά: Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Παύλου Μελά, ανανεώθηκαν όλες οι συμβάσεις των 58 συμβασιούχων στην υπηρεσία καθαριότητας των δήμων, ενώ θα προσληφθούν και 85 μόνιμοι.
Δήμος Καλαμαριάς: Έχει αποφασίσει νέες συμβάσεις στους 50 συμβασιούχους καθαριότητας και ισάριθμες μόνιμες προσλήψεις.
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Την πρόσληψη 50 εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και την ανανέωση 30 συμβάσεων, εν ενεργεία συμβασιούχων, αποφάσισε, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, το δημοτικό συμβούλιο του Ηρακλείου Αττικής.
Δήμος Ζωγράφου: Στην υπογραφή 52 νέων συμβάσεων όλων των συμβασιούχων(παρατασιούχων και νέων οκτάμηνων) προχώρησε, με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου. Επίσης αποφάσισε την πρόσληψη 173 μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα.
Δήμος Μαλεβιζίου Κρήτης: To δημοτικό συμβούλιο του Δ. Μαλεβιζίου Κρήτης ενέκρινε την ανανέωση 13 συμβάσεων εργασίας του προσωπικού – συμβασιούχων καθαριότητας που παρείχαν τις υπηρεσίες τους το Δήμο έως 7/6/17.
Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Το δημοτικό συμβούλιο του Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη ενέκρινε τη σύναψη 69 νέων συμβάσεων, για τις οποίες είχε εκδοθεί νωρίτερα διαπιστωτική πράξη απόλυσης. Την ίδια ώρα αποφάσισε απόλυση έξι εργατών των κοιμητηρίων.
Δήμος Θερμαϊκού: Προχώρησε σε νέες συμβάσεις για 22 εργαζόμενους και 10 θέσεις μόνιμων στην καθαριότητα.
Δήμος Καλαμάτας: Ο δήμαρχος Καλαμάτας υπέγραψε 48 συμβάσεις απασχόλησης εργατών Καθαριότητας και 2 συμβάσεις εργατών Κοιμητηρίου, σε εφαρμογή οδηγιών του Υπουργείου Εσωτερικών, κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Την ανανέωση των συμβάσεων των 34 εν ενεργεία συμβασιούχων του δήμου και την πρόσληψη 35 μόνιμων υπαλλήλων στο δήμο, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Φιλοθέης – Ψυχικού.
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας αποφάσισε ομόφωνα: «Την έγκριση της απασχόλησης έντεκα (11) συμβασιούχων στην καθαριότητα έως την ημερομηνία κατάρτισης των προσωρινών πινάκων διοριστέων και σε κάθε περίπτωση και όχι πέρα της 31/03/2018″ Μετά από τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. ζητά την πρόσληψη δεκαπέντε (15) μονίμων υπαλλήλων, δώδεκα (12) υπαλλήλων κατηγορίας Υ.Ε. εργάτες καθαριότητας, δύο (2) χειριστών μηχανημάτων και ενός (1) οδηγού ».
Δήμος Αγίου Δημητρίου: Για την κατεπείγουσα και αδιάλειπτη κάλυψη των αναγκών στην καθαριότητα ο δήμος Αγίου Δημητρίου, με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, περνά στη σύναψη 78 νέων συμβάσεων και σε 42 μόνιμες προσλήψεις.
Δήμος Λεβαδέων: Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων ενέκρινε έξι νέες συμβάσεις του συνόλου των συμβασιούχων που εργάζονται στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων καθώς και συνολικά οχτώ (8) θέσεις εργασίας (με ιεράρχηση αναγκών), για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι πραγματικές ανάγκες για τις θέσεις των εργατών καθαριότητας – συνοδών απορριμματοφόρου είναι μεγαλύτερες (χρειάζονται τουλάχιστον έξι επιπλέον εργαζόμενοι).
Δήμος Αμαρουσίου: Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου οι 95 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου υπέγραψαν την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 νέες συμβάσεις εργασίας που λήγουν στις 31/03/2018, ενώ ο δήμος θα προχωρήσει και στην πρόσληψη 100 μόνιμων υπαλλήλων. Επίσης στο δήμο Αμαρουσίου απολύθηκε ένας συμβασιούχος που εργαζόταν σε νομικό πρόσωπο.
Δήμος Λευκάδας: Στην υπογραφή νέων συμβάσεων των 20 εργαζόμενων στην καθαριότητα προχώρησε ο δήμος Λευκάδας μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Δήμος Φαιστού: Η απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Φαιστού με ΑΔΑ: 62ΘΡΩΗ1-ΘΛΜ αφορά σύναψη  δώδεκα (12) νέων συμβάσεων,  ενώ προχώρησε και η διαδικασία τροποποίησης του ΟΕΥ για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η παραμονή των 35 συμβασιούχων – “παρατασιούχων” καθαριότητας καθώς και η πρόσληψη 18 μόνιμων υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας.
Δήμος Στυλίδας: Στην υπογραφή νέων συμβάσεων έως 31.3.2018 σε έξι συμβασιούχους –«παρατασιούχους» της καθαριότητας προχώρησε ο δήμος Στυλίδας.
Δ. Ρεθύμνης: Σε νέες συμβάσεις για 48 εργαζόμενους στην καθαριότητα προχώρησε με απόφαση του, ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης.
Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Ο δήμαρχος  Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, προχώρησε αρχικά στην απόλυση έξι εργατών κοιμητηρίων παρά το γεγονός ότι, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, μέχρι τελευταία στιγμή υποστήριζε ότι “τους χρειάζεται”, ωστόσο στην συνέχεια υπαναχώρησε και ενέκρινε την παραμονή τους.
Δήμος Πλατανιά: Προβλέφθηκαν 31 νέες θέσεις στην καθαριότητα με την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων.
Δ.Τρικκαίων: Σε νέες προσλήψεις 33 ατόμων στην καθαριότητα καθώς και στην παραμονή 36 συμβασιούχων προχώρησε ο δήμος, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Δ. Καρπάθου: Αν και αρχικά ο δήμαρχος προχώρησε σε απολύσεις 12 συμβασιούχων  τελικά μετά από τις πιέσεις των εργαζομένων, αλλά και την ανάδειξη του θέματος με δημοσιεύματα της aftodioikisi.gr, προχώρησε στη σύναψη νέων συμβάσεων για τους 12 συμβασιούχους στην καθαριότητα.
Δ.Κοζάνης: Σε προσλήψεις 40 μονίμων υπαλλήλων, παραμονή 33 συμβασιούχων αλλά και σε 8 απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις έργου, προχώρησε ο δήμος με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του.
Δ. Γλυφάδας: Ο δήμος προχώρησε σε νέες συμβάσεις και για τους 49 εργαζόμενους στις 14.7.2017, ωστόσο είναι απλήρωτοι από τις 7 Ιουνίου με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης.
 Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου: Με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10/7/17 προχώρησε σε: 1) Νέες συμβάσεις  για 38 εργαζόμενους πλέον των 22 που απασχολούνται με ασφαλιστικά μέτρα. Έτσι το σύνολο (60) των συμβασιούχων που εργάζονταν μέχρι 7 Ιουνίου 2017 παραμένουν στην εργασία τους. 2) Αίτημα για 39  νέες μόνιμες θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών με βάση τον υφιστάμενο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας.

Ποιοι δήμοι απέλυσαν

-Στο δήμο Ρόδου, με δύο αποφάσεις που υπογράφει ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, απολύονται συνολικά 127 συμβασιούχοι.

-Στο δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη, έσπευσε την Παρασκευή να υπογράψει τη διαπιστωτική πράξη για την απόλυση 35 συμβασιούχων –«παρατασιούχων».  Στην απόφαση γινεται επίκληση της απόφασης του Ε.Σ. αλλά και γνωμοδότησης της νομικής συμβούλου του δήμου.

-Στο δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας απολύθηκαν 20 συμβασιούχοι, οι οποίοι και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου.

-Στο δήμο Καλαμπάκας απολύθηκαν και μάλιστα με κόκκινο μελάνι 19 συμβασιούχοι.

-Στο δήμο Ραφήνας – Πικερμίου απολύθηκαν ένας-ένας έξι συμβασιούχοι.

– Στο δήμο Κόνιτσας απολύθηκαν οκτώ συμβασιούχοι.

— Στο δήμο Κιλκίς με απόφαση του δημάρχου απολύθηκαν 53 συμβασιούχοι, ωστόσο, επίσης απόφαση του δημάρχου, ο δήμος Κιλκίς θα προσλάβει 28 διμηνίτες.

— Στο δήμο Σιθωνίας με απόφαση του δημάρχου, Ιωάννη Τζίτζιου, απολύθηκαν 115  συμβασιούχοι, της υπηρεσίας καθαριότητας.

— Στο δήμο Λαμιέων με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, απολύθηκαν 47 συμβασιούχοι που παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η παραχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, παρά την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

— Στο δήμο Βισαλτίας με απόφαση της δημάρχου, Αγνής Δουβίτσα, απολύθηκαν οκτώ συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

— Στο δήμο Φλώρινας, με απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, απολύθηκαν 34 συμβασιούχοι του δήμου.

— Στο δήμο Κερκυραίων η δημοτική αρχή προχώρησε στη διακοπή εργασίας 10 συμβασιούχων – “παρατασιούχων”. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ΕΓΓΡΑΦΟ της αναπληρώτριας προϊσταμένης του δήμου “θα πρέπει να σταματήσει άμεσα η παροχή υπηρεσιών από τους συγκεκριμένους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις κρίνονται άκυρες και μη νόμιμες έως ότου ληφθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απασχόλησή τους και υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις”.

— Στο δήμο Παλλήνης απολύθηκαν 38 συμβασιούχοι του δήμου. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης οι απολύσεις έγιναν «λόγω ακυρότητας των αυτοδίκαιων παρατάσεων τους, σύµφωνα µε τα 14/30.06.2016 και 9/10.05.2017 πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων της Ολοµέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

— Στο δήμο Πέλλας, με απόφαση του δημάρχου Γρηγόρη Στάμκου, απολύθηκαν πέντε συμβασιούχοι, δύο οδηγοί απορριμματοφόρου και τρεις χειριστές μηχανημάτων.

— Στο δήμο Χαλανδρίου η δημοτική αρχή αποφάσισε να απολύσει και να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 7 εργαζόμενων στην καθαριότητα, όπως κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του ο τοπικός Σύλλογος Εργαζομένων.

— Στο δήμο Σάμου, ο δήμαρχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Μιχάλης Αγγελόπουλος, πρότεινε και το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε την απόλυση 49 συμβασιούχων. Ειδικότερα σε σύνολο 65 συμβασιούχων παρέμειναν μόνον οι 16.

— Στο δήμο Αρριανών Ροδόπης, η δημοτική αρχή προχώρησε στην απόλυση 6 εργαζομένων συμβασιούχων καθαριότητας και στη σύναψη νέων συμβάσεων για 12 εργαζόμενους, από το σύνολο των 18 συμβασιούχων της καθαριότητας που υπηρετούσαν στον Δήμο έως σήμερα.

Επίσης, σύμφωνα με το Συνδικάτο ΟΤΑ σε απολύσεις έχουν προχωρήσει οι δήμοι:

-Ιωαννιτών: 23
-Αμφίπολης Σερρών: 14.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative