Social Icons

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Λαμία - Ολυμπιακός 0-1


1
Ένας «υπνωτισμένος» Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα στο ουδέτερο Περιστέρι με τη νεοφώτιστη Λαμία, αλλά πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα (1-0) με πέναλτι του Φορτούνη. Αποβλήθηκε ο Μίλιτς. Ένα εύστοχο πέναλτι του Κώστα Φορτούνη στο πρώτο ημίχρονο ήταν όλη η ιστορία του αγώνα στο Περιστέρι, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει νικηφόρα (0-1) και στη 2η αγωνιστική της Super League.
Για τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο των κινήσεων αλλά ταυτόχρονα ήταν φλύαροι με τη μπάλα στα πόδια και συχνά-πυκνά έδειξαν να παίζουν με τη φωτιά, αφού από τη στιγμή που δεν καθάριζαν το ματς, η πολύ σταθερή και σοβαρή Λαμία απειλούσε με ένα γκολ.

Δυνατά η Λαμία, «κοιμισμένα» ο Ολυμπιακός

Με μεγάλο ποσοστό κατοχής μπάλας ξεκίνησε μεν το ματς ο Ολυμπιακός αλλά από την άλλη μεριά οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να έχουν μπει στον αγωνιστικό χώρο εξαιρετικά... χαλαρά. Σαν συνέπεια, αυτή η κατοχή τους στα πρώτα 20 περίπου λεπτά του αγώνα ήταν εντελώς «φλύαρη», χωρίς την παραμικρή ουσία γύρω από την αντίπαλη περιοχή αλλά και πολλές επιπόλαιες πάσες.
Αντίθετα, η Λαμία του έμπειρου σε αυτά τα ματς Μπάμπη Τεννέ, κατάφερε να σταθεί πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο -κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι- αλλά ταυτόχρονα να έχει και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς για να ανοίξει το σκορ! Καλύτερη γενικά στο τρανζίσιον παιχνίδι οι γηπεδούχοι μέχρι το 20λεπτο, όταν κατάφερναν να γυρνούν εγκαίρως στην άμυνά τους με αρκετούς αμυνόμενους και παράλληλα να απειλούν στην κόντρα με 4-5 παίκτες.

Τον έσωσε δις ο Καπίνο

Όσον αφορά στην εξέλιξη του πρώτου 45λεπτου, η πρώτη υποψία φάσης υπήρξε στο 4' όταν μετά από κάθετη του Οτζίτζα-Οφόε και προσπάθεια του Μπεν να τσιμπήσει τη μπάλα, πρόλαβε και έδιωξε ο Παπαδόπουλος. Ο γκολκίπερ της Λαμίας μπλόκαρε σταθερά και την επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Πάρντο μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Κολομβιανού, λίγο μετά.
Μόλις στο 5ο λεπτό πάντως, η ομάδα του Τεννέ ήταν αυτή που είχε την πρώτη κλασική φάση για γκολ, εκμεταλλευόμενη ακριβώς αυτή τη χαλαρότητα στις κινήσεις των «ερυθρόλευκων» μέσα στο γήπεδο. Ο Πίτι ήταν αυτός που έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από κάθετη και εκτέλεσε προ του Καπίνο, όμως ο γκολκίπερ των πρωταθλητών έδιωξε δύσκολα με το πόδι. Άουτ πέρασε το σουτ του Ακόστα στην εξέλιξη της φάσης.

Στα επόμενα λεπτά, Βουό και Μπεν είχαν από μια καλή προσπάθεια για τις ομάδες του, ενώ στο 15' οι γηπεδούχοι είχαν και τη δεύτερη καλή στιγμή τους στο ματς, όταν μετά γύρισμα του Βασιλαντωνόπουλου από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μπλάζιτς που έκανε το σουτ στην κίνηση όμως ο Καπίνο ήταν και πάλι στη σωστή θέση. Με αυτά και με αυτά, το πρώτο 20λεπτο ολοκληρώθηκε με το στατιστικό του αγώνα να «λέει» 4 τελικές της Λαμίας με 3 στην εστία και 0 του Ολυμπιακού!

«Ξύπνησε», εκμεταλλεύθηκε το «δώρο», σκόραρε

Μετά από αυτό το διάστημα πάντως, οι πρωταθλητές άρχισαν σταδιακά να γίνονται πιο... σβέλτοι στις κινήσεις τους, πιο αποτελεσματικοί στις πάσες τους και να επιτίθενται πιο ορθολογικά και με πιο σωστά δομημένες προσπάθειες από την άμυνά τους. Και επειδή το ποδόσφαιρο είναι απλό, άρχισαν να έρχονται και οι πρώτες ευκαιρίες για την ομάδα του Χάσι.

Στο 23' ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ προ του Μπεν μετά από ωραία συνεργασία του με τον Πάρντο, ενώ ο σέντερ φορ των Πειραιωτών δεν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι ένα λεπτό μετά. Άουτ πέρασε και η κεφαλιά του Φορτούνη στο 26', με τον Ολυμπιακό να δείχνει ότι είχε πλέον... ξυπνήσει και ήταν έτοιμος να πάρει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε τελικά ένα «χαζό» πέναλτι της Λαμίας στο 28', όταν ο Αναστασιάδης ανέτρεψε τον Πάρντο απλώνοντας το πόδι ενώ η μπάλα περνούσε από τον Κολομβιανό. Ο Κατσικογιάννης σωστά έδειξε τη λευκή βούλα και ο Φορτούνης το εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1, δίνοντας στην ομάδα του την ευκαιρία να διαχειριστεί με μεγαλύτερη άνεση το υπόλοιπο του αγώνα.

Και πάλι χαλαρός, τη γλίτωσε ξανά

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να κυκλοφορήσει ψύχραιμα τη μπάλα χωρίς να πατάει ποτέ το πόδι στο γκάζι. Και λίγο έλειψε να το πληρώσει βεβαίως, αφού μέχρι το φινάλε του πρώτου 45λεπτου η Λαμία είχε ακόμη μια κλασική ευκαιρία για γκολ! Ήταν η φάση του 35' όταν μετά από πλάγιο του Παντελιάδη, ο Βουό έκανε τη γυριστή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του εξουδετερωμένου Καπίνο. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τις τελικές να είναι 8-3 υπέρ της Λαμίας και την κατοχή στο 63% υπέρ του Ολυμπιακού.

Ίδια «εικόνα», χαμηλότερο τέμπο

Χωρίς αξιόλογες στιγμές κύλησαν τα πρώτα δέκα λεπτά στην επανάληψη με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο του αγώνα αλλά χωρίς ταυτόχρονα να το «καθαρίζει». Και όσο ρίσκαρε με αυτό τον τρόπο, τόσο η Λαμία παρέμενε μέσα στο παιχνίδι και απειλούσε για να πάρει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα στο ξεκίνημά της στην κορυφαία κατηγορία.
Οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο 45λεπτο συνέχισαν να προσπαθούν να βρουν κενούς χώρους στις πτέρυγες, δοκιμάζοντας συνεχόμενες σέντρες και συνεργασίες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η πρώτη φάση στην επανάληψη πάντως ήταν και πάλι για τη Λαμία με τον Καπίνο να μπλοκάρει την κεφαλιά του Βουό.
Αντίθετα, για τους πρωταθλητές η πρώτη φάση στο β' μέρος ήταν αυτή του 59' με τον Μάριν να αστοχεί με προβολή από πολύ πλάγια θέση, ενώ ο Γερμανός και στην εξέλιξη της φάσης σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή. Επόμενη αλλά και τελευταία φάση των φιλοξενούμενων στο ματς ήταν η κλασική ευκαιρία του 67ου λεπτού, όταν ο Φορτούνης συνεργάστηκε έξοχα με τον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός πλάσαρε τον Παπαδόπουλο, με τον Ασίγκμπα να διώχνει όμως πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Αποβολή και... τέλος

Η φάση που ουσιαστικά έσβησε το ματς ήταν αυτή του 70'. Ο Μίλιτς είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ που ανέκοψε εξαιρετικά επικίνδυνη αντεπίθεση της Λαμίας και αποβλήθηκε, με τον Ολυμπιακό στη συνέχεια να οπισθοχωρεί και να «κλειδώνει» όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του Καπίνο. Η Λαμία πήρε για λίγη ώρα τη μπάλα στα πόδια, αλλά με εξαίρεση την καρφωτή κεφαλιά του Βουό στο 72' δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο. Οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν το υπέρ τους 0-1 και συνέχισαν με «τρίποντο» και στη 2η αγωνιστική, σε ένα ματς πάντως δεν είχαν καλή εικόνα συνολικά και που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε διαφορετική εξέλιξη.

Το ταμείο του αγώνα

Ένας τουλάχιστον μέτριος και εξαιρετικά χαλαρός σε πολλά σημεία του αγώνα Ολυμπιακός, πήρε στις λεπτομέρειες τη νίκη επί της Λαμίας για τη 2η αγωνιστική και συνεχίζει... αναίμακτα την προσπάθεια της υπεράσπισης του τίτλου του. Προβληματικοί σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού οι Πειραιώτες, ενώ αντίθετα η ομάδα του Τεννέ είχε ακόμη μια εξαιρετική παρουσία στην κορυφαία κατηγορία μετά την πρεμιέρα. Όπως προαναφέρθηκε, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό και θα ήταν μάλλον δίκαιο ακόμη και σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων, αφού είχαν τις απαραίτητες κλασικές ευκαιρίες για να δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Φορτούνης και Πάρντο ήταν οι πιο ορεξάτοι, οι πιο κινητικοί και οι πιο επικίνδυνοι για την αντίπαλη εστία παίκτες των πρωταθλητών. Το γεγονός ότι οι δυο τους είναι οι πρωταγωνιστές και της φάσης του πέναλτι που χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη, απλά δίνει έμφαση. Εξαιρετικός και ο Καπίνο που όποτε χρειάστηκε κράτησε το «μηδέν» στην εστία του.

Ο χειρότερος του αγώνα

Χρβόγε Μίλιτς. Μια χαζή πρώτη κίτρινη και μια σωστή δεύτερη αφού ανέκοψε αντεπίθεση με περισσότερους παίκτες της Λαμίας, άφησε τον Ολυμπιακό με δέκα για 20 λεπτά αγώνα, μια αποβολή που επιστέγασε την συνολικά πολύ κακή του παρουσία σε αυτό το ματς. Δεν δείχνει να «κολλάει» ακόμη στο Λιμάνι ο Κροάτης. Κακός ανασταλτικά, ταλαιπωρήθηκε πολύ ιδιαίτερα στο ψηλό παιχνίδι, ενώ δε βοήθησε ούτε από τη μέση και μπροστά. Από την πλευρά της Λαμίας, μοιραίος είναι ο Αναστασιάδης λόγω του αχρείαστου πέναλτι που έκανε σε φάση που δύσκολα ο Ολυμπιακός θα απειλούσε.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Έκοψε το καρπούζι στη μέση ο Κατσικογιάννης και έδειξε ότι έχουμε ελπίδες για να δούμε κάποτε μικρούς και μεγάλους να αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις. Σωστές οι δύσκολες αποφάσεις του ρέφερι που ήταν πάντα κοντά σε όλες τις φάσεις, τόσο στον πειθαρχικό έλεγχο, όσο και στα πέναλτι: αυτό που δόθηκε και αυτά που δεν δόθηκαν, όπως αυτό που ζήτησε η Λαμία στο πάνω στο Βουό και για αυτό που φώναξε ο Ολυμπιακός πάνω στον Οφόε. Από τους βοηθούς υπήρξαν δύο λάθος οφσάιντ εις βάρος του Ολυμπιακού στο 10' και το 48'.

Πως ξεκίνησαν

Με σχήμα 4-2-3-1 παρέταξε ο Μπάμπης Τεννές τη Λαμία, με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, Ασίγκμπα δεξιά και Παντελιάδη αριστερά στην άμυνα, με τους Αναστασιάδη και Κουκόλη στα στόπερ. Όμο και Μπλάζιτς ήταν οι αμυντικοί μέσοι, επιτελικός ο Πίτι, ο Βασιλαντωνόπουλος στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Ακόστα στο αριστερό και ο Βουό στην «κορυφή».
Με το κλασικό του 4-2-3-1 ξεκίνησε και ο Ολυμπιακός το ματς, με τον Μπεσνίκ Χάσι να παρατάσσει τον Καπίνο στο τέρμα, Μίλιτς αριστερά και Ομάρ δεξιά στην άμυνα, με δίδυμο στόπερ τους Ρέτσο – Ρομαό. Ζιλέ και Οτζίτζα-Οφόε ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, μπροστά τους ο Φορτούνης, αριστερό εξτρέμ ο Μάριν, δεξί ο Πάρντο και σέντερ φορ ο Μπεν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Ν. Παπαδόπουλος, Παντελιάδης (68' Κουτρομάνος), Αναστασιάδης, Κουκόλης (85' Μπουλουλής), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι, Βασιλαντωνόπουλος (55' Βιάνα), Βουό.
Ολυμπιακός (Μπεσνίκ Χάσι): Καπίνο, Μίλιτς, Ομάρ, Ρομαό, Ρέτσος, Ζιλέ, Οτζίτζα-Οφόε, Φορτούνης (79' Σεμπά), Μάριν (74' Φιγκέιρας), Πάρντο, Μπεν (64' Ανσαριφάρντ).
Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασιθίου)
Τέταρτος: Δημήτριος Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

sdna.gr/
lamiatimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative