Social Icons

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Σκουρλέτης: Περισσότερες αρμοδιότητες στους ΟΤΑ α’ & β’ βαθμού


Πάνος Σκουρλέτης
Αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ και ταυτόχρονα μετάβαση περισσότερων αρμοδιοτήτων στους δήμους και τις περιφέρειες θα προβλεφθεί στη βάση της διαδικασίας αναθεώρησης του «Καλλικράτη», σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

«Βέβαια όλα αυτά τα συζητάμε σε ένα πλαίσιο που είναι περιοριστικό, μιας σφιχτής περιοριστικής πολιτικής η οποία ισχύει από το 2010 στη χώρα μας αλλά ταυτόχρονα δίνει και τις δυνατότητες εάν κάνουμε σωστές επιλογές, να κερδίσουμε ένα μέρος από το χαμένο έδαφος», διευκρίνισε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Αναλυτικότερα, το σχετικό απόσπασμα:

ΕΡ : Ήταν τυχαία η επιλογή της Κοζάνης ως έδρας του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου; Ή, λόγω του ενεργειακού πλούτου της περιοχής; Η κυβέρνηση επιθυμεί τη δυναμική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην παραγωγική ανασυγκρότηση: αυτό καταδεικνύει αλλαγή φιλοσοφίας;

ΑΠ : Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο πρωθυπουργός είχε καλέσει τους 13 περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου για να κουβεντιάσουμε πως η αιρετή αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα ο β΄ βαθμός θα γίνει μέρος αυτού που λέμε παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Έχουμε ανάγκη, πέρα από τον γενικό εθνικό προγραμματισμό να δούμε στο επίπεδο της κάθε Περιφέρειας ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τι προγραμματισμός πρέπει να γίνει σε περιφερειακό επίπεδο, ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε Περιφέρειας έτσι ώστε τα βήματα που θα κάνουμε να «κουμπώνουν» με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Οι καλύτεροι για να το διαγνώσουν και να το μεταφέρουν τις συνθήκες και τις εμπειρίες των πιο ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων είναι οι αιρετοί, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι. Αυτό σημαίνει ότι και στη διαδικασία αναθεώρησης του σημερινού θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη, θα προβλέπεται η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων αλλά και περισσότερες αρμοδιότητες θα δίνονται στο α΄ και στον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης. Βέβαια όλα αυτά τα συζητάμε σε ένα πλαίσιο που είναι περιοριστικό, μιας σφιχτής περιοριστικής πολιτικής η οποία ισχύει από το 2010 στη χώρα μας αλλά ταυτόχρονα δίνει και τις δυνατότητες εάν κάνουμε σωστές επιλογές, να κερδίσουμε ένα μέρος από το χαμένο έδαφος. Για αυτό γίνονται τα περιφερειακά συνέδρια.

Κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά: η Κοζάνη χαρακτηρίζεται από τη δεκαετία του ‘50 ως το ενεργειακό κέντρο της χώρας, γνωρίζετε τη συζήτηση που γινόταν και γίνεται με τους δανειστές για τη Δημόσια Εταιρεία Ηλεκτρισμού, άρα νομίζω σωστά αφιερώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού κυρίως σε αυτά τα ζητήματα.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative