Social Icons

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Αυστρία: Διετής φυλάκιση για ναζιστικό χαιρετισμό


nazi
Σε διετή φυλάκιση καταδικάστηκε 33χρονος άντρας στη Βιέννη με την κατηγορία πως χαιρετούσε χιτλερικά. Ο ίδιος πριν έναν χρόνο περιφερόταν σε δρόμο της κωμόπολης Μέντλινγκ με ένα κουτί μπύρας στο χέρι, όταν σταμάτησε μπροστά σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας πατέρας με τα δύο παιδιά του, τους οποίους άρχισε να χαιρετά με αυτόν τον τρόπο.
Όταν οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του, έπειτα από μηνύσεις που κατέθεσε ο πατέρας, ο 33χρονος είπε πως δεν ήταν κακές όλες οι πράξεις των ναζιστών, ενώ κατά την απολογία του στο δικαστήριο ισχυρίστηκε πως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών.
Η καταδίκη του 33χρονου κατηγορούμενου από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Βίνερ Νόιστατ έγινε για παραβίαση του «Νόμου Απαγόρευσης», ο οποίος είχε ψηφιστεί αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945, από την πρώτη αυστριακή κυβέρνηση. Με αυτόν τέθηκε εκτός νόμου το ναζιστικό κόμμα και ρυθμιζόταν νομικά η αποναζιστικοποίηση της Αυστρίας.

Ο νόμος, που είναι ενσωματωμένος στο αυστριακό Σύνταγμα και είχε τροποποιηθεί το 1947 και πιο πρόσφατα το 1992, προβλέπει την επιβολή αυστηρών ποινών για οποιαδήποτε δράση σχετιζόμενη με τον εθνικοσοσιαλισμό (σ.σ. από «απλή» συνθηματολογία μέχρι σύμβολα και εμβλήματα) και εφαρμόζεται αμείλικτα σχεδόν πάντα από τα αυστριακά δικαστήρια σε τέτοιες περιπτώσεις.
Σύμφωνα με αυτόν το νόμο είχαν διαλυθεί επίσημα και είχαν απαγορευτεί μετά τον πόλεμο όλες οι ναζιστικές ή «συγγενείς» οργανώσεις και είχαν δημευθεί οι περιουσίες τους, ενώ απαγορεύεται μια επανίδρυσή τους και η δραστηριοποίηση για εθνικοσοσιαλιστικούς σκοπούς.

Πηγή:https://www.thepressproject.gr
kar.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative