Social Icons

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Κορεατική Χερσόνησος: Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι, με απειλές για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης


piraulos
Ανεβαίνει η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο, με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου, την Παρασκευή, από τη Λ.Δ.Κορέας, οι ΗΠΑ και η Ν. Κορέα απάντησαν πραγματοποιώντας στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά.

Πρόβα πολέμου;

Ανακοίνωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι στα γυμνάσια χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν σε «χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας κατά μήκος της Ανατολικής Όχθης».

Το αμερικανικό Πεντάγωνο γνωστοποίησε επίσης ότι ανώτατοι αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας συζήτησαν σχετικά με τις «επιλογές μιας στρατιωτικής αντίδρασης» κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν αυτή την νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου και απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του καθεστώτος ότι αυτές οι δοκιμές – και αυτά τα όπλα – θωρακίζουν την ασφάλεια της Βόρειας Κορέας. Στην πραγματικότητα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με ανακοίνωσή του. «Απειλώντας τον κόσμο, αυτά τα όπλα και αυτές οι δοκιμές απομονώνουν περαιτέρω την Βόρεια Κορέα, εξασθενίσουν την οικονομία της και φτωχαίνουν τον πληθυσμό της», πρόσθεσε.

«Ως οικονομικοί υποστηρικτές του πυρηνικού βαλλιστικού προγράμματος» της Λ.Δ. Κορέας, η Κίνα και η Ρωσία «φέρουν μια μοναδική και ειδική ευθύνη όσον αφορά την αύξηση της απειλής για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια», υποστήριξε σε ανακοίνωση του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον. Πρόσθεσε ότι η εκτόξευση αυτού του πυραύλου συνιστά «κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία αντικατοπτρίζουν τις επιθυμίες της διεθνούς κοινότητας.

Επιβεβαιώνει η Λ.Δ.Κορέας

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας επιβεβαίωσε ότι την Παρασκευή προχώρησε για δεύτερη φορά στην εκτόξευση ενός βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM). Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λ.Δ.Κορεας «KCNA» μετέδωσε ότι η δοκιμή του πυραύλου είχε σκοπό να στείλει μια «αυστηρή προειδοποίηση» προς τις ΗΠΑ.

Η εκτόξευση της Παρασκευής ήταν μια βελτιωμένη εκδοχή του πυραύλου Hwasong-14. Ο πύραυλος διένυσε μια απόσταση 998 χλμ και έφθασε σε υψόμετρο 3.724 χλμ. κατά τη διάρκεια της πτήσης του, η οποία διήρκεσε 47 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, ανέφερε το «KCNA»

alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative