Social Icons

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Ιστορίες για καλή νύχτα



Η κρεβατοκάμαρα για να σας προσφέρει έναν χαλαρό και ξεκούραστο ύπνο θα πρέπει να είναι διαμορφωμένη έτσι ώστε να επιτελεί αυτό το σκοπό .

Θα πρέπει να έχει χαλαρωτικά χρώματα ,έπιπλα με απαλές γραμμές που δε κουράζουν το μάτι και διακοσμητικά αντικείμενα που δε θα προξενούν διέγερση των αισθήσεων.

Αν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που ο θόρυβος τους ενοχλεί προσπαθήστε να περιορίσετε τους ήχους στη κρεβατοκάμαρά σας Αν σας ενοχλεί για παράδειγμα ο ήχος των αυτοκινήτων προφυλάξτε το χώρο καταφεύγοντας στη λύση που προσφέρετε απ τα διπλά τζάμια για να εμποδίσετε τους εξωτερικούς θορύβους να ταράξουν τις ώρες του ύπνου σας.

Αν ο σύντροφός σας ροχαλίζει θα πρέπει να ζητήσει τη συμβουλή ειδικού για να ελέγξει αν αυτό κρύβει κάποιο παθολογικό πρόβλημα και εσείς καταφύγετε στις ωτοασπίδες μέχρι να το λύσει.
Δεν είναι όμως όλοι οι ήχοι ενοχλητικοί ,υπάρχουν κι εκείνοι οι ήχοι που προκαλούν χαλάρωση ,προσφέρουν ηρεμία και βοηθούν στο να έχετε έναν καλό ύπνο ,στο διαδίκτυο υπάρχουν πληθώρα τέτοιων ήχων κι έτσι με ευκολία μπορείτε να δοκιμάσετε.

Δεν έχει όμως το ίδιο θετικό αποτέλεσμα σε όλους αυτή η μουσική καθώς ορισμένοι χρειάζονται την απόλυτη ησυχία για να να κοιμηθούν και άλλους τους παίρνει ο ύπνος καθώς παρακολουθούν ένα πρόγραμμα στη τηλεόραση.
Βρείτε τα με τον εαυτό σας.
Αναγνωρίστε τι σας βοηθά και τι σας προκαλεί υπερένταση ώστε να μπορέσετε να τηρήσετε ένα πρόγραμμα ύπνου.
Καθορίστε μια συγκεκριμένη ώρα που θα πέσετε στο κρεββάτι και βάλτε τη στο καθημερινό σας πρόγραμμα .

Μη πέφτετε στο κρεββάτι νηστικοί αλλά ούτε και με βαρύ στομάχι ,το πρώτο θα σας προκαλεί ανησυχία και το δεύτερο δύσκολο εφιαλτικό ύπνο ως αποτέλεσμα δυσπεψίας
Μη φέρνετε στο κρεββάτι τον υπολογιστή αλλά πάρτε για συντροφιά σας ένα βιβλίο αν αυτό σας χαλαρώνει.
Φροντίστε να είναι το κρεβάτι άνετο στην αφή ,μη βάλετε σκληρά η άγρια υφάσματα που θα σας ενοχλούν και φροντίστε ο φωτισμός να είναι ανάλογος των θέλω σας Αν θέλετε δηλ απόλυτο σκοτάδι καλύψτε με σκούρες κουρτίνες τα παράθυρα ενώ αν έχετε συνηθίσει να κοιμάστε με ένα μικρό φωτάκι φροντίστε να υπάρχει.

Ο ύπνος είναι μέρος της ζωής μας ,κατά τον ύπνο το σώμα μας αναπλάθει οστά, μυς και ιστό και η ανάγκη ύπνου ποικίλει ανάλογα τον τρόπο ζωής την ηλικία η ακόμα και την υγεία Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την ψυχική μας υγεία και την καθημερνή μας ευεξία ,δώστε στον εαυτό σας αυτό το δώρο αφήστε τον να κοιμηθεί.

Μαίρη Κουτρούμπα
Autism mania
M.K.<3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative