Social Icons

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ανοιχτή επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον κ Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας


Λαϊκή Συσπείρωση
Λαμία 11/7/2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον κ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
ΛΑΜΙΑ

Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ήμασταν και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με το νόμο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ο οποίος καθορίζει τη συγκρότηση των Περιφερειών και των Δήμων σύμφωνα με τις επιλογές της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων.

Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι κινείται σε αντιλαϊκή κατεύθυνση, ενισχύοντας την μεταφορά αρμοδιοτήτων που αφορούν την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, χωρίς πόρους, στα όργανα της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης. Απώτερος στόχος η εμπορευματοποίησή τους και η εμπέδωση της ανταποδοτικότητας ως κυρίαρχης λογικής που εξαναγκάζει τον λαό να πληρώνει τις υπηρεσίες και τα έργα που χρειάζεται.

Ήμασταν αντίθετοι και στο θεσμό του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης το οποίο, διασπώντας τον ενιαίο χαρακτήρα της διαχείρισης των οικονομικών της Περιφέρειας, έδινε και δίνει τη δυνατότητα στον Περιφερειάρχη να λειτουργεί ανεξέλεγκτα, παρακάμπτοντας ακόμη και τις διαδικασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, όπου κυριαρχεί ο συνδυασμός του λόγω εκλογικού νόμου.

Θεωρούσαμε και θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτο να ανατίθενται σε τέτοιο Ταμείο σοβαρές αρμοδιότητες, όπως η πραγματοποίηση έργων, η υλοποίηση προγραμμάτων της Ε.Ε., η σύναψη δανείων και συμβάσεων, που φυσικά αφορούν άμεσα τον λαό.

Το ίδιο πολιτικά απαράδεκτη εκτιμούσαμε και εκτιμάμε τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, που διευθύνει το Περιφερειακό Ταμείο, από τον ίδιο Περιφερειάρχη.

Σε αυτή μας την κριτική, σήμερα ερχόμαστε να προσθέσουμε ένα ακόμη στοιχείο, ιδιαίτερα σοβαρό.

Στη σύνθεση του Περιφερειακού Ταμείου, ως εκπρόσωπος των εργατικών συνδικάτων, συμμετέχει ο πρώην πρόεδρος του Εργατικοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας, το οποίο - στις 6/11/2016 - η Γενική Συνέλευσή του, κατά πλειοψηφία, το διέλυσε, λόγω της εμπλοκής του σε διαδικασίες υλοποίησης προγραμμάτων που κρίθηκαν δικαστικά παράνομες, επειδή προκάλεσαν ζημιά στο δημόσιο.

Η διάλυση του εν λόγω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου επιλέχθηκε ως διέξοδος, προκειμένου να γλυτώσουν το πρόστιμο που επέβαλε το δικαστήριο και να αποφύγουν τις όποιες πολιτικές και συνδικαλιστικές ευθύνες είχαν τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ(ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), εξ αιτίας του τρόπου που λειτούργησαν.

Σε αυτά τα πλαίσια, διερωτόμαστε πως συνεχίζει - 8 μήνες μετά - να εκπροσωπεί στο Περιφερειακό Ταμείο τα εργατικά συνδικάτα ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής;

Στις 5/5/2017, με τον πιο επίσημο τρόπο, με βάση το πρακτικό 4/2017, συμμετείχε στην συζήτηση του Περιφερειακού Ταμείου για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας.

Ποια είναι η γνώμη του κ. Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου;

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται στους εργαζόμενους της Στερεάς Ελλάδας και τους καλεί να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative