Social Icons

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Καθρέφτη, Καθρεφτάκι Μου


1Πάνω από το 90% των γυναικών έχουν πρόβλημα με την εικόνα τους
Πάνω από το 90% των γυναικών δε θα χαρακτήριζαν τον εαυτό τους ωραίο
Πάνω από το 90% των γυναικών δε τους αρέσει ο εαυτός τους

Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι γυναίκες αυτές όχι μόνο δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως άσχημες αλλά είναι και ωραίες εκείνες,επίσης όχι μόνο δεν είναι ευχαριστημένες με την εικόνα τους αλλά θα έκαναν και το παν για να την αλλάξουν τους ώστε να νιώθουν ότι τους ικανοποιει.

Ολόκληρη η βιομηχανία της ομορφιάς στη2ρίζεται ακριβώς σε αυτή την χαμηλή αυτοεκτίμηση των γυναικών .Διαφημιστικές καμπάνιες χιλιάδων προϊόντων υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα αλλαγής της εικόνας αυτών των γυναικών και κερδίζει εις βάρος τους .Πολλοί εκτός την κατανάλωση αυτών των προϊόντων καταφεύγουν ακόμα και σε πλαστικές επεμβάσεις για να διορθώσουν το ενοχλητικό εκείνο στοιχείο της εικόνας τους που τους ρίχνει την ψυχολογία .Η εμμονή στο ενοχλητικό στοιχείο μπορεί να γίνει και ψυχική διαταραχή η λεγόμενη δυσμορφοφοβία και το καλύτερο θα ήταν πριν επέμβει ο πλαστικός χειρουργός να επέμβει ο ψυχολόγος για να μπορέσει το άτομο εκείνο που παρουσιάζει το πρόβλημα να καλυτερέψει την γνώμη του για τον εαυτό του ,να μπορέσει να δει την ζωή του σε πιο ολοκληρωτικό επίπεδο και να μη μπλοκάρετε συναισθηματικά και κοινωνικά λόγο της υποτιθέμενης δυσμορφίας .

Σας φαίνεται ίσως τραβηγμένο κάποιος να μένει κλεισμένος σπίτι γιατί ένα σημάδι για παράδειγμα νομίζει ότι καλύπτει ολόκληρη την περιοχή του προσώπου ενώ είναι ενός χιλιοστού αλλά όμως αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολικό για κάποιον που έχει μεγεθυνθεί στο μυαλό του αυτό το μικρό πρόβλημα και θέτει όλη του τη ζωή ολόκληρη γύρω από αυτή την λάθος εντύπωση .

Η λάθος εικόνα για τον εαυτό μας έχει τις ρίζες της στη βρεφική και παιδική μας ηλικία ,το βλέμμα της μάνας η αποδοχή απ τον πατέρα , η επικριτική τους συμπεριφορά μπορούν να βαλτώσουν το άτομο και να το καταστήσουν ανίκανο να δει τα καλά του στοιχεία είτε αφορούν τα στοιχεία της προσωπικότητας του είτε την εικόνα του .

Οι κοινωνικές επιταγές με τα πρότυπα που προβάλλουν εμπορεύονται μια εικόνα έναν τύπο που καμιά σχέση δεν έχει με το μέσο όρο των γυναικών και σε καμιά περίπτωση δε δίνει την ευκαιρία στις γυναίκες να αξιοποιήσουν τα γνωρίσματα τους εκείνα που χαρακτηρίζουν την μοναδικότητα τους και για αυτό οι σελίδες των περιοδικών μόδας έχουν γυναίκες που μοιάζουν όμοιες σα να βγήκαν από καλούπι .

Η λέξη κλειδί είναι κι εδώ η αποδοχή ,δεχτείτε τον εαυτό σας όπως είναι ,βελτιώστε το σώμα σας χαρίζοντας του υγεία μέσα από ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιβάλλεται ένα πρόγραμμα εξάντλησης Μάθετε να ξεχωρίζετε το τι είναι σωστό για σας ,για τον δικό σας σωματότυπο και βρείτε τα θετικά σας σημεία .Μπορεί να μην έχετε το στήθος που ονειρεύεστε αλλά τα μάτια σας τραβάνε τα βλέμματα οπότε μπορείτε να τα τονίζεται η προβάλετε τα πόδια σας αν θεωρείτε ότι ότι καλύτερο επάνω σας.

Κανείς δεν είναι τέλειος ,.όλοι έχουμε τα καλά μας στοιχεία και βρίσκοντας τα μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας την ψυχολογία μας και την εικόνα μας Μπορεί να μη γίνουμε ποτέ η Zizel αλλα σκεφτείτε ότι και της Zizel μπορεί να μη της αρέσει ο εαυτός της

Μαρία Κουτρούμπα

M.K.<3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative