Social Icons

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση Συντονιστικού Μπλόκου Ανθήλης- Βροχοπτώσεις-Δακοκτονία


Μπλόκο Ανθήλης

Οι πρόσφατες και σε μεγάλη διάρκεια και ένταση βροχοπτώσεις τον τελευταίο ενάμιση μήνα είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστρέψουν και να απαξιώσουν μεγάλο μέρος της αγροτικής μας παραγωγής. Μας επιφορτίζουν με πρόσθετο κόστος ώστε να αντιμετωπίσουμε με επιπλέον ψεκασμούς τα παντός είδους ζιζάνια, έντομα και ασθένειες που θα αναπτυχθούν λόγο των βροχοπτώσεων αυτών.

Για τους μικρομεσαίους αγρότες που είδη πληττόμαστε από το υψηλό κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, αγροεφόδια, άρδευση…), τα παντός είδους χαράτσια (ΕΝΦΙΑ, ΟΣΔΕ…), το ληστρικό ασφαλιστικό, φορολογικό, αυτές οι βροχοπτώσεις θα μας οδηγήσουν σε περαιτέρω αδυναμία να καλύψουμε και τις πιο βασικές ανάγκες τις δικές μας αλλά και των οικογενειών μας.

Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε, τις ανοιχτές τιμές με τις οποίες μας παίρνουν την παραγωγή μας, τις τράπεζες που ήδη μας στέλνουν κατασχετήρια, τις συνεχιζόμενες μειώσεις των ενισχύσεων και επιδοτήσεων που προβλέπει η νέα ΚΑΠ, την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με κροκοδείλια δάκρυα «δυστυχώς αναγκάζεται» να εφαρμόσει αλλά και όλα τα άλλα κόμματα που την ψήφισαν αποδέχονται, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι όταν λέμε ότι οδηγούμαστε στην εξαθλίωση και η γη και η παραγωγή μας στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοκτηνοτροφικών επιχειρήσεων, δεν αποτελεί καμία υπερβολή.

Έρχονται όλοι, μας χτυπούν με συμπάθεια την πλάτη, βγάζουν φωτογραφίες και μετά μας ξεχνούν. Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι μόνο εάν δεν τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί θα βρούμε το δίκιο μας

Γι αυτό καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε αγωνιστική κινητοποίηση με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων μας την Τετάρτη 28 Ιούνη 10:00 το πρωί, στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λαμία και ακολούθως με αυτοκινητοπομπή στη έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Απαιτούμε:

· Να γίνει άμεσα και δωρεάν η καταγραφή όλων των καταστροφών και να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών που έχουμε υποστεί.

· Να γίνει ο ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

· Να εκτελεστεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας με όλους τους επιστημονικούς όρους, έγκαιρα χωρίς περιορισμούς σε ψεκασμούς και με το αναγκαίο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, ώστε να μην επαναληφθεί η περσινή με ευθύνη κράτους και περιφέρειας καταστροφή.

· Εκτέλεση άμεσων μέτρων προστασίας και με επιστημονικό σχεδιασμό εκτέλεση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών, αποστραγγιστικών έργων που θα προλαμβάνουν τις πλημμύρες, αλλά και τη λειψυδρία αποταμιεύοντας και εμπλουτίζοντας τα υδάτινα αποθέματα.

· Να γίνει πάγωμα των χρεών των πληγέντων προς Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, λογαριασμούς ρεύματος - νερού και τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους. Να σταματήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες κατασχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative