Social Icons

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Παράσταση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στο Γ.Ν. Λαμίας



Γ.Ν. Λαμίας
Σήμερα Παρασκευή 23/6/2017, ώρα 10.00, στη Λαμία τα Συνεργαζόμενα Συνταξιουχικά Σωματεία της Φθιώτιδας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Γ.Ν. Λαμίας. 
Επισκέφτηκαν το Διοικητή και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην επαφή τους με το Νοσοκομείο, αλλά και στην εξυπηρέτησή τους από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. 
Εξέφρασαν την αγανάκτησή τους επειδή, ενώ πλήρωναν για δεκαετίες ασφαλιστικές εισφορές, τώρα που χρειάζονται την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη τούς τη στερούν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που ψηφίζουν και εφαρμόζουν τα μνημόνια. Μαζί τους ήταν εκπρόσωποι του Σωματείου Εμποροϋπαλ. & Ιδ. Υπαλ. Φθ/δας και του Εργατικού Κέντρου Λαμίας.   

Οι συγκεντρωμένοι παρέδωσαν υπόμνημα και κάλεσαν τους εργαζόμενους της περιοχής να συντονίσουν μαζί τους αγωνιστικά τα βήματά τους για να αποκρούσουν αποτελεσματικά την επίθεση που δέχεται η ζωή όλων.   
Γ.Ν. Λαμίας
Γ.Ν. Λαμίας
Γ.Ν. Λαμίας

ΥΠΟΜΝΗΜΑ 

Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Σωματείων Φθιώτιδας

Η σημερινή παρέμβαση μας στο Νοσοκομείο της Λαμίας έχει την έννοια της πολιτικής διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, που με την πολιτική της στην υγεία το κρατά στη σημερινή του κατάσταση :

· Λειψό προσωπικό: Λείπουν γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.
· Κακοσυντηρημένα ή με ελλιπή συντήρηση μηχανήματα.
· Ελλείψεις σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό.
· Ανεπαρκής χρηματοδότηση.

Αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που θέλουν την υγεία εμπόρευμα και τους άρρωστους πελάτες. Των πολιτικών που μας επιβαρύνουν με εισιτήρια και συμμετοχές, όταν εδώ και χρόνια ακριβοπληρώνουμε την ασφάλιση μας.

Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ευνοούν την συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας, σε συνθήκες υποβαθμισμένης λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη όσων επενδύουν στην υγεία.

Επίσης στην πόλη της Λαμίας λείπει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Για μια συνταγή για φάρμακα που παίρνουμε χρόνια χρειάζεται να πληρώσουμε «επίσκεψη» στον ιδιώτη για να αποφύγουμε τη συρροή μας στο νοσοκομείο, που είναι προορισμένο για άλλη δουλειά.

Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες του προσωπικού του Νοσοκομείου και συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες του.

Ζητάμε από τον κ. Διοικητή να μεταφέρει τα αιτήματά μας στο Υπουργείο και την Κυβέρνηση.

Απευθυνόμαστε ακόμα σε όλους τους Λαμιώτες και τα εργατικά σωματεία να συντονίσουν αγωνιστικά τα βήματά τους μαζί μας ώστε να διεκδικήσουμε πιο αποτελεσματικά:

· ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της υγείας. Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας για όλους. Αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα Π.Φ.Υ. ενταγμένο στο ενιαίο κρατικό σύστημα υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
· Άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού στο Γ.Ν. Λαμίας και τα Κ.Υ. της Φθιώτιδας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας χωρίς προϋποθέσεις και εργολαβίες. Όλες οι κλινικές να λειτουργούν κανονικά. Καμιά υπολειτουργία, καμιά συγχώνευση.
· Συντήρηση και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού του.
· Ιδιαίτερα σημαντική είναι η οργάνωση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και πρέπει να λειτουργεί δωρεάν για όλους, καλύπτοντας κάθε χώρο και ομάδα πληθυσμού. Χωρίς μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους. Χωρίς χορηγούς και ΜΚΟ.

· Να καταργηθεί άμεσα κάθε πληρωμή στα δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Πλήρης παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή χωρίς βιβλιάριο υγείας.
· Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για παροχές Υγείας, όπως και της συμμετοχής στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα.
· Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.
· Καμία περικοπή σε φάρμακα και δαπάνες. Δωρεάν φάρμακα. Να καταργηθούν οι λίστες.

ΛΑΜΙΑ 23/6/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative