Social Icons

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ότι είμαι δε το δείχνω κι ότι φαίνομαι δεν είμαι


1Ο καθένας γράφει την ιστορία του στον κόσμο του ιντερνετ
Διαλέγει το πως θα φανεί ,το ποιος θα δείξει ότι είναι κ θα πάρει αξία χωρίς να έχει .
Η μάχη της δημοσιότητα της στιγμής των λαικ και της εικόνας θα κάνει άγνωστους να ξεσπάσουν, να ανταλλάξουν με απόψεις ,να λογομαχήσουν και διαδικτυακά να επαναστατήσουν .

Κατά πόσο όμως οι απόψεις του φεισμπουκ μπορούν να αλλάξουν την κοινωνικό οικονομική κατάσταση μιας χώρας ;
Κατά πόσο οι επαναστάτες του πληκτρολογίου μπορούν να κατευθύνουν όσους είναι πίσω από τις οθόνες να ασπαστούν τις απόψεις τους;

Σε ένα κόσμο που ο καθένας θέλει να δείξει το εγώ του η το εικονικό εγώ που θα ήθελε να έχει αυτό είναι μάλλον δύσκολο.

Η αλήθεια είναι ότι τα κοινωνικά δίκτυα και οι χρήστες τους είναι πολλές φορές τα τελευταία χρόνια αντικείμενα μελέτης ερευνητών και οι μελέτες έδειξαν ότι ένα μεγάλο κομμάτι χρηστών βρίσκει το νόημα της ύπαρξής του μόνο μέσα στο χρόνο που βρίσκεται στα κοινωνικά αυτά δίκτυα , η ψυχολογία των χρηστών τον υπόλοιπο χρόνο της μέρας τους είναι επιβαρυμένη έτσι ώστε οι ώρες που είναι στα social να είναι το μόνο σημαντικό κομμάτι της ζωής τους.

Έτσι μόνο η ζωή τους έχει νόημα , έτσι έχουν αξία , έτσι υπάρχουν.

Κατάθλιψη, απομόνωση, εσωστρέφεια, κοινωνική φοβία, διαταραχή ελέγχου των παρορμήσεων και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής συνοδεύουν πολύ συχνά τα περιστατικά εθισμού και συστηματικής ενασχόλησης με τα social
Το 60%, των ατόμων που είναι εθισμένα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης οι μελέτες έδειξαν ότι στο μέλλον ενδέχεται να παρουσιάσουν άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση,και κατάθλιψη.

Η ανάπτυξη ναρκισιστικής συμπεριφοράς είναι επακόλουθο των πολλών λάικ και φίλων και οι έφηβοι είναι πιο επιρρεπείς στο να αποκτήσουν αυτή τη διαταραχή όπως έδειξε η μελέτη του πανεπιστημίουYork

Η αντικοινωνική συμπεριφορά και η επιθετική τάση είναι το χαρακτηριστικό όσων λογομαχούν συχνά στα σόσιαλ και αφορά αυτή η διαταραχή τους χρήστες άνω των 30 σε όλους όμως ανεξαρτήτου ηλικίας μπορεί να παρουσιάσουν διαταραχές ύπνου, άγχους και κατάθλιψης.

Το Facebook ενθαρρύνει τη στιγμιαία αναγνώριση και ικανοποίηση,αυξάνει την αυτοεκτίμηση αλλά μόνο για το κομμάτι που αφορά την κοινωνική δικτύωση γιατί η διαδικτυακή ταυτότητα έχει μεγαλύτερη αξία από την πραγματική,το άτομο δηλαδή αναπτύσσει εγωκεντρικά σύνδρομα στα σόσιαλ ενώ στην καθημερινότητα η εικόνα που έχει για τον εαυτό του είναι άλλη .

Τα σόσιαλ εξυπηρετούν με ένα γρήγορο, άμεσο, εύκολο και ανέξοδο τρόπο την ανάγκη των ανθρώπων για διασκέδαση, γνωριμία, συζήτηση, φλερτ, ανταλλαγή απόψεων η ακόμα και για σχέσεις όταν όμως σε βάθος χρόνου κάποιος μαθαίνει και συνηθίζει να επικοινωνεί ανταλλάσσοντας εικόνες και μηνύματα χωρίς την αλληλεπίδραση της προσωπικής επαφής αποξενώνεται και προσπαθεί να καλύψει το κενό του με εφήμερες διαδικτυακές γνωριμίες που δεν οδηγούν πουθενά ,ρίχνουν τη ψυχολογία του και τον κάνουν σταδιακά ανίκανο να εμπλακεί και να επενδύσει συναισθηματικά σε μια πραγματική γνωριμία ,σε μια σχέση.

Η ενασχόληση όμως με τα κοινωνικά δίκτυα έχει και θετική πλευρά .

Η εντύπωση ότι είμαστε κομμάτι του κόσμου , οι ιδέες που μεταδίδονται με μεγάλη ταχύτητα καθώς και η πληθώρα των γνώσεων που μπορεί κάποιος να αποκομίσει από τη ενασχόληση του με αυτά δεν μπορούν να παραβλεφθούν όπως και το ότι ο καθένας μας βρίσκει τα θετικά κομμάτια του εαυτού του κ θέλει να τα προβάλλει .

Αν αυτό το χρησιμοποιήσουμε θετικά προσπαθώντας ταυτόχρονα να ενισχύσουμε τα θετικά μας κομμάτια σε όλες τις φάσεις της ζωής μας να καταφέρουμε να έχουμε όχι μόνο μια FBπαρουσία αλλά μια FBψυχοθεραπεία .

Autism mania
Μαίρη Κουτρούμπα
M.K.<3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative