Social Icons

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


ΕΕΔΥΕ
Σύνοδoς του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες 

Κλιμακώνονται οι πολεμικές προετοιμασίες της λυκοσυμμαχίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πιο πρόθυμη όλων για την εφαρμογή των επικίνδυνων σχεδιασμών.
Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η οποία ήταν και συνάντηση των επικεφαλής των κρατών-μελών της λυκοσυμμαχίας , συνέχισε στη ρότα της Βαρσοβίας. Παρά τις αντιθέσεις συμφερόντων των ιμπεριαλιστών έγινε ένα ακόμα βήμα με αποφάσεις που συνιστούν θανάσιμο κίνδυνο για τους λαούς και ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν τον εγκληματικό χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικού οργανισμού.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν :
  • Ολοκλήρωση – με επιτάχυνση κινήσεων σε όλα τα επίπεδα – της εφαρμογής των επικίνδυνων αποφάσεων της 27ης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία τον Ιούλη του 2016 , την ενίσχυση των Νατοϊκών δυνάμεων σε όλη τη γραμμή από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα συνδυασμένα με την εγκατάσταση της «αντιπυραυλικής ασπίδας» στο πλαίσιο του επικίνδυνου ανταγωνισμού με τη Ρωσία.
  • Ενίσχυση της Νατοϊκής εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία με συμμετοχή στον συνασπισμό των κρατών που με επικεφαλής τις ΗΠΑ αιματοκυλάνε το λαό της Συρίας για την ικανοποίηση των δικών τους στρατηγικών συμφερόντων. 
  • Την απαίτηση για υπέρογκες Νατοϊκές δαπάνες με επίτευξη του στόχου του 2% του ΑΕΠ για τα όλα τα κράτη-μέλη. 
  • Τη στρατιωτική παρουσία με δυνάμεις του ΝΑΤΟ , στο Αιγαίο , την Ανατολική Μεσόγειο. 
  • Τη συνέχιση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε Αφγανιστάν και Ιράκ.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα,περί «πάταξης της τρομοκρατίας» και της εγκληματικής οργάνωσης του «Ισλαμικού Κράτους» ή δήθεν για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξέφρασε – με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα – την ετοιμότητά της για ανάληψη αναβαθμισμένων ρόλων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Επιβεβαίωσε – ακόμα μια φορά – πως η άλλη όψη της πολιτικής που τσακίζει μισθούς-ημερομίσθια-συντάξεις-εργατικά δικαιώματα και συνθλίβει τις όποιες «κοινωνικές» δαπάνες, είναι η αξιοποίηση του «γεωστρατηγικού βάρους» της Ελλάδας σε όφελος των μονοπωλίων.

Προς επίρρωση των παραπάνω, λίγες ώρες μετά τη σύνοδο, ανακοινώνεται από το ΓΕΕΘΑ ότι στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από Αλβανία, Βρετανία, Ισπανία, θα διέλθουν από τη Βόρεια Ελλάδα για να συμμετάσχουν στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump», που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία από τις 6 έως τις 14 Ιούνη. Στην άσκηση θα λάβουν μέρος συνολικά 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από Αλβανία, Βουλγαρία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία και Πολωνία . Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση παρέχοντας υπηρεσίες «φιλοξενούντος έθνους», με διοικητική μέριμνα, υποδομές μεταφορών, συγκοινωνιών και τηλεπικοινωνιών.

Όλα τα παραπάνω υπογραμμίζουν την ανάγκη επαγρύπνησης – ετοιμότητας και ενίσχυσης του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, συμμετείχε με αντιπροσωπεία της στη διεθνή διάσκεψη του ΠΣΕ στις Βρυξέλλες και στην κινητοποίηση ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος των λαών.

Συνεχίζει την αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική της δράση με την Παγκρήτια κινητοποίηση που πραγματοποιείται στις 27 και 28 Μάη στη Σούδα ενάντια στην παρουσία και τη δράση της Νατοϊκής βάσης.

Απαιτούμε:
  • Την αποχώρηση της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ 
  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πολέμους και επεμβάσεις. 
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωνατοϊκές βάσεις και τα στρατηγεία. 
  • Την επιστροφή όλων των ελλήνων στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό 
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ , ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

27 Μάη 2017

Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative